Skip to content
Psyned

2 #Hechting – Waarom het leven een spiegel is van jouw hechtingsstijl

Wij geloven niet in wachten. En al helemaal niet als het even niet zo lekker gaat. Daarom zijn we gestart met de podcast Waar wacht je op?. In deze podcast gaat Amy in gesprek met Psyned psychologen over onderwerpen waar we allemaal wel eens tegenaan kunnen lopen en geven we je tips wat je vandaag kan doen om je weer iets beter te voelen.

Podcast blog
| 08 jul 2022

In de tweede aflevering van Waar wacht je op? heeft Amy een bijzonder en indrukwekkend gesprek met psycholoog en relatietherapie Roanne Helwig over onze hechting en hechtingstijlen.

Podcast over je hechtingsstijl, hechtingsproblemen, hechtingstoornis en een onveilige hechting

Hechting is zo’n onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. De eerste relaties in ons leven, die met onze ouders of verzorgers, bepalen namelijk voor een groot deel hoe we ons in het hier en nu door het leven bewegen. Elk obstakel in jouw leven heeft dus wel ‘iets’ te maken met je hechting. De hechtingspatronen die je ontwikkelt, zijn eigen een soort aangeleerde overlevingsstrategieën. En die raak je niet zomaar kwijt. Maar dat betekent gelukkig niet dat je er vandaag niks mee kan.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

Roanne en Amy hebben het over het effect van hechting op liefdesrelaties, over de hechtingsstijlen die er volgens Bowbly (1969) zijn en wanneer het nou over een hechtingstoornis gaat. Maar Amy, toen 11 weken zwanger, was ook benieuwd hoe ze ervoor kan zorgen dat haar kind straks veilig en gezond gehecht gaat zijn. En tuurlijk hebben we het ook uitgebreid over wat je kan doen als je tegen hechtingsproblemen aanloopt. Bijvoorbeeld wanneer je in je jeugd onveilig bent gehecht: wat voor problemen zijn dat? En kun je dan het gesprek met je ouders nog aan gaan?

Psycholoog Roanne Helwig in Waar wacht je op?

Roanne is een ervaren psycholoog met al ruim 13 jaar ervaring. Ze is gespecialiseerd in (natuurlijk) hechtingsproblematiek en relatietherapie. Maar eigenlijk in alles wat daarmee in lijn kan liggen. Als je met Roanne in gesprek gaat, dan is de kans groot dat ze iets met je doet. Met Amy in ieder geval wel: ze werd weggeblazen door Roanne haar kennis en haar als persoon. Amy had, in positieve zin, zeker twee uur nodig om weer bij te komen van het gesprek.

Luister de aflevering over hechting van Waar wacht je op? hier

De aflevering over hechting en hechtingsstijlen met Roanne is een must listen dus. En waarom? Omdat je dan jezelf en de wereld om je heen wat beter kunt begrijpen. Je luistert hem hier via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Vond je deze aflevering leerzaam of interessant? Dan help je ons ontzettend door een review achter te laten of door de aflevering door te sturen naar vrienden of familie. Zo helpen we samen mensen naar een mentaal fit leven.

Wat je vandaag al kan doen

Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact op met ons verwijsteam voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Plan je adviesgesprek op een moment dat jou uitkomt of bel meteen naar 085-4014720. We helpen je graag.

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Hechting

Meer over klacht

Hechting

Lees meer informatie over Hechting

Podcast

Meer over klacht

Podcast

Lees meer informatie over Podcast

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned