Skip to content
Psyned

Psychologen lanceren podcast als tegenreactie op lange wachtlijsten ggz

De ggz wachtlijsten blijven maar groeien, maar wachten op antwoorden, daar geloven de ruim 300 psychologen van Psyned niet in. Zeker niet als je écht hulp nodig hebt. Daarom lanceren ze vandaag de podcast ‘Waar wacht je op?’. Hiermee reiken ze iedereen die niet direct bij een psycholoog terecht kan een hand toe.

Podcast blog
Psyned - Psychologen Nederland | 08 jul 2022

In de podcast delen de psychologen geheimen uit hun behandelkamer en geven ze antwoord op vragen als: Hoe kom je uit een burn-out? Wanneer is het trauma en wanneer is het PTSS? Hoe kom je van je negatieve gedachtes af? Wat kan je leren van je hechtingsstijl? En wat zeggen je relatieproblemen eigenlijk over jou?

Luister de eerste afleveringen

Waar wacht je op?’ is een Psyned podcast voor iedereen die niet in de wacht wil staan. De afleveringen zijn vanaf nu te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering live.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

Psychologen aan het woord

‘Ik werkte eerst binnen de reguliere GGZ. Toen had ik iedere week een intake met een cliënt om te beoordelen of er sprake was van PTSS. Dan activeer je een trauma in alle hevigheid en vervolgens komt iemand op een lange wachtlijst terecht. Ik wil mensen helemaal niet naar huis sturen met een open wond. Psyned werkt gelukkig anders dan de reguliere GGZ en biedt direct hulp. Ook met de podcast hoop ik mensen alvast iets aan te reiken, al is het maar herkenning.’
psycholoog Jolice Metzer – Afl 6. #Trauma

‘Natuurlijk is een podcast geen vervanger voor therapie, maar we hopen wel dat mensen zichzelf iets beter begrijpen en gerichter op zoek kunnen naar juiste hulp. Hoe langer je met problemen rond blijft lopen, hoe dieper ze in je systeem opgeslagen worden. Gelukkig is er veel meer mogelijk dan een lange wachtlijst bij de ggz.’
Psycholoog Roanne Helwig – Afl 2. #hechtingsproblematiek

‘De lange wachtlijsten zijn zeker niet het enige probleem. Ook de drempel om hulp te vragen is groot. Met de podcast willen we deze drempel verlagen. We vertellen dat het heel normaal is om psychische klachten te hebben. Schaam je niet en zorg dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. Zelf googelen of met vrienden in gesprek gaan kan, maar wij vinden het belangrijk om deskundige informatie beschikbaar te stellen.’
Relatietherapeut Pieternel Dijkstra – Afl 4. #Jaloezie

‘Ik hoop dat we problemen wat tastbaarder en grijpbaarder kunnen maken. Veel mensen denken dat ze alles alleen moeten doen totdat ze echt niet meer kunnen. Maar waarom zouden we niet net zoveel tijd en energie stoppen in onszelf en onze relatie als in ons werk of onze favoriete sport? Ja, die ggz wachtlijsten werken veel mensen tegen. Persoonlijk vind ik dat daar een grote rol ligt voor de werkgever. Als je wil dat je werknemers gezond en gelukkig zijn, dan hoort therapie daar af en toe bij.’
Relatietherapeut Aerjen Tamminga – Afl 3. #Relatietherapie

Psyned - Psychologen Nederland

Psyned - Psychologen Nederland

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Nieuws

Meer over klacht

Nieuws

Lees meer informatie over Nieuws

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned