7 #Scheiden – Over het kind dat geen keuze heeft

Podcast          

Wij geloven niet in wachten. En al helemaal niet als het even niet zo lekker gaat. Daarom zijn we gestart met de podcast Waar wacht je op?. In deze podcast gaat Amy in gesprek met Psyned psychologen over onderwerpen waar we allemaal wel eens tegenaan kunnen lopen en geven we je tips wat je vandaag kan doen om je weer iets beter te voelen.

7 #Scheiden – Over het kind dat geen keuze heeft

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 3 stellen gaan uit elkaar. En veel van die stellen hebben samen een of meerdere kinderen. Als kind van gescheiden ouders vond Amy dit genoeg reden om hier een aflevering over op te nemen. Want zij weet dat de scheiding van je ouders een grote impact kan hebben op de rest van je leven. Maar wat is die impact eigenlijk? Als iemand binnen Psyned ons hier alles over kan vertellen is het wel psycholoog Sophie van Schieveen. Zij is gespecialiseerd in dit onderwerp.

Deze aflevering van Waar wacht je op? gaat over scheiden vanuit de perspectief van een kind, maar ook vanuit de ouders. Want Sophie weet dat als je kinderen wil helpen, moet je beginnen bij de ouders.

Podcast over scheiden, gescheiden ouders en de gevolgen van een scheiding voor kinderen en je partner en jou

Hoe moet ik omgaan met de scheiding van mijn ouders? Hoe voelt het om gescheiden ouders te hebben? Wat zijn de gevolgen van een scheiding voor een kind? En wat moet je niet doen bij een scheiding? Allemaal vragen waar Sophie in deze aflevering van onze podcast een antwoord op heeft en je misschien wel (meer) bewust maakt van de impact die een scheiding heeft. Want impact heeft die altijd. Zo kan een scheiding zorgen voor bijvoorbeeld hechtingsproblemen, verlatingsangst, bindingsangst, stress, maar is het tegelijk ook een rouwproces.

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Plan jouw gratis adviesgesprek

Gelukkig zijn er veel dingen die je als ouders kunt doen om de landing voor je kinderen wat zachter te maken, maar ook om de (emotionele) reis die je zelf doormaakt net wat comfortabeler te maken. Ook als je al een tijd gescheiden bent, zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen om de impact van een scheiding positief te beïnvloeden.

Psycholoog Sophie van Schieveen in Waar wacht je op?

Toen Sophie 6 jaar was, gingen haar ouders scheiden. Een heftige en eenzame periode brak aan en toen wist ze al meteen: ik ga er later voor andere kinderen zijn als hun ouders uit elkaar gaan. Ze ging aan de slag als psycholoog, maar toen ze vijf jaar geleden zelf door een scheiding ging was dat het moment dat ze zich volledig ging specialiseren in scheidingen. Nu is ze er voor kinderen én hun ouders.

Je merkt in het hele gesprek dat het onderwerp dichtbij zowel Amy als Sophie staat. De aflevering had dan ook zeker nog een paar uur langer kunnen duren. Genoeg om over te praten en genoeg ervaringen om te delen. Samen hopen ze met de aflevering meer bewustzijn te creëren rondom het onderwerp en dat er altijd genoeg dingen zijn die je nog kunt doen. Of je nu kind van gescheiden ouders of zelf uit elkaar gaat.

Luister de aflevering van Waar wacht je op? hier

De aflevering is eigenlijk voor iedereen interessant: voor het kind van gescheiden ouders, de gescheiden ouder, de ouder die twijfelt om te gaan scheiden en voor elke andere ouder. Je luistert hem via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Vond je het een leerzame of interessante aflevering? Dan vinden we het heel leuk om dit terug te lezen in een review. Bijvoorbeeld door ons een berichtje te sturen op Instagram of door een recensie te schrijven via Apple Podcasts.

Wat je vandaag al kan doen

Dit vind je misschien ook interessant

Is het liefde of een obsessie? Zo herken je het verschil
Hechting
Is het liefde of een obsessie? Zo herken je het verschil

Wat is een obsessie? Laten we bij het begin beginnen. Wat is een obsessie? Een obsessie is een dwangmatige en terugkeren...

Lees verder
Een burn-out door onveilige hechting?
Burnout
Een burn-out door onveilige hechting?

Lees hier hoe onveilige hechting samenhangt met het ontwikkelen van een burn-out en leer hoe je in balans blijft als je ...

Lees verder
2 #Hechting – Waarom het leven een spiegel is van jouw hechtingsstijl
Hechting
2 #Hechting – Waarom het leven een spiegel is van jouw hechtingsstijl

In de tweede aflevering van Waar wacht je op? heeft Amy een bijzonder en indrukwekkend gesprek met psycholoog en relatie...

Lees verder
Hechtingsproblematiek
Meer over klacht
Hechtingsproblematiek

De eerste levensjaren zijn heel erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het kind. Kinderen hebben behoefte aan z...

Lees verder