Irene Kurpershoek

Psycholoog Leiden

Stappen zetten zodat je verder kunt. Dat is mijn motto en het doel van onze gesprekken. Kom langs in mijn praktijk, ik help je graag.

Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantoortijden.

Samen aan de slag met jouw klacht bij Psycholoog Leiden

Mijn naam is Irene Kurpershoek, psycholoog in Leiden. Ik kan helpen met veel verschillende problematieken, zoals, verlieservaringen, assertiviteit, burn-out en meer.

Jouw levenspad

Tijdens het eerste gesprek nemen we de tijd om te kijken waar je precies mee zit. Ik ben benieuwd wat er op jouw levenspad is gekomen en wat je allemaal hebt meegemaakt. Het is echt de bedoeling dat we elkaar tijdens dat gesprek leren kennen, dus ik zal ook vertellen over mijn werkwijze. Zo geef ik je graag opdrachten mee waar je in de periodes tussen onze gesprekken aan kunt werken.

Praktische aanpak

Ik sta bekend om mijn praktische aanpak. Ik vind het belangrijk om mezelf constant bij te scholen en ben er goed in om die theorie vervolgens te vertalen naar praktische handvatten voor jouw klacht of probleem. Technieken die ik daarbij graag gebruik zijn cognitieve gedragstherapie en directieve therapie, maar de methode moet bovenal goed bij je passen. Je mag het altijd zeggen als iets niet goed voelt. Het is dan aan mij om een manier te bedenken die wel bij jou aansluit.

Gelijkwaardigheid

Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk. Jij moet je op je gemak voelen bij mij en er gebeurt niets tegen je zin. Dat doe ik door ook ruimte te maken voor humor en vriendelijkheid. Ik wil voorkomen dat je de deur uitgaat met het gevoel dat je iets niet had willen zeggen of niet had willen doen. Daarnaast hecht ik in mijn praktijk veel waarde aan privacy, ik richt mijn agenda zo in dat je nooit andere cliënten hoeft tegen te komen.

Tarieven

Een individuele afspraak kost € 95,- per sessie. Voor afspraken buiten kantoortijden geldt er een toeslag van € 20,- op het basistarief. Afspraak afzeggen? Dit kan altijd! Maar doe dit minstens 24 uur van tevoren, zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail dan naar Psycholoog Leiden ter attentie van Irene Kurpershoek. Ik leer je graag kennen!

Over mij – Irene Kurpershoek – Psycholoog Leiden

Ik ben vrij laat psychologie gaan studeren, want het is pas tegen mijn dertigste op mijn pad gekomen. Destijds werkte ik in een verpleeghuis met oudere psychiatrische patiënten en dat vond ik een ontzettend interessante doelgroep. Een studie psychologie was een logische volgende stap, en al op dag één had ik inderdaad het idee: dit is wat echt bij mij past.

Ervaring

Het heeft dus even geduurd voordat ik mijn roeping had gevonden, maar dat is in het geval van psychologie juist iets positiefs. Ik had dit namelijk niet gekund op mijn 18de. Om een goede psycholoog te zijn, vind ik dat je zelf ook al de nodige levenservaring moet hebben.

Ondernemerschap

Ik vind ondernemerschap heel leuk, dus ik heb me vanaf het begin heel erg gericht op een eigen praktijk. De vrijheid trekt mij enorm en ik hou er niet van om elke dag in een keurslijf te moeten zitten. Kenmerken van mijn praktijk zijn deskundigheid, ervaring en een vriendelijke sfeer binnen een veilige omgeving.

Ik loop met je mee

Als psycholoog mag ik een stukje op iemands levenspad meewandelen, dat zie ik als een blijk van vertrouwen. Het is zo’n bijzonder moment om elkaar na afloop van therapie de hand te schudden en te weten dat iemand zijn eigen weg kan vervolgen. Dat vind ik echt het mooiste van dit vak, dat ik iemand kan motiveren om het beste uit zichzelf te halen, zodat diegene uiteindelijk zelf verder kan.

Contact met Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail dan naar Psycholoog Leiden ter attentie van Irene Kurpershoek. Ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • Assertiviteit
 • Burnout
 • Negatief zelfbeeld
 • Ongewenste kinderloosheid
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Cognitieve gedragstherapie
 • Scheidingsbegeleiding

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

Toen ik in 1995 mijn 19 jarige zoon verloor aan hersenvliesontsteking, ging ik ook dood. Rouw verwerken door elke dag bij het graf te zitten, het eerste bezoek aan een psycholoog na een jaar, proberen het leven weer op te pakken en vrolijk te zijn. Het lukte tot de volgende depressie kwam en weer een aantal sessies bij een psycholoog volgde. Met ups en downs hobbelde ik verder tot de antidepressiva ’s eraan te pas kwamen en ik weer hulp ging zoeken. Zo kwam ik, vijf jaar geleden, bij Irene terecht. Een half jaar elke week praten, huilen, maar vooral een luisterend oor en een stem die tot me door wist te dringen. Een stem die me liet zien, voelen, die van het zwart grijs maakte en zelfs kleur aan het eind van onze sessies. Die me weer liet genieten van het mooie leven dat ik had gehad met deze prachtige, lieve jongen in plaats van zijn dood als vaste waarde te beleven. Ik vier, met mijn man, nu elk jaar zijn geboorte dag en sta niet meer stil bij de dag van overlijden. Dat heeft me sterk gemaakt en genietend van het leven ben ik Irene nog altijd dankbaar.

- Marja

Contact

Praktijkadres

Fitterstraat 15

2321PJ Leiden


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Irene Kurpershoek
Irene Kurpershoek
Psycholoog in Leiden
 • Beoordeling: 5 uit 5
  Op basis van 3 ervaringen
 • Buiten kantoortijden
 • Snel op afspraak