Psycholoog Leiden

Stappen zetten zodat je verder kunt. Dat is mijn motto en het doel van onze gesprekken. Kom langs in mijn praktijk, ik help je graag.

Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantoortijden.

Samen aan de slag met jouw klacht bij Psycholoog Leiden

Mijn naam is Irene Kurpershoek, psycholoog in Leiden. Ik kan helpen met veel verschillende problematieken, zoals, verlieservaringen, assertiviteit, burn-out en meer.

Jouw levenspad

Tijdens het eerste gesprek nemen we de tijd om te kijken waar je precies mee zit. Ik ben benieuwd wat er op jouw levenspad is gekomen en wat je allemaal hebt meegemaakt. Het is echt de bedoeling dat we elkaar tijdens dat gesprek leren kennen, dus ik zal ook vertellen over mijn werkwijze. Zo geef ik je graag opdrachten mee waar je in de periodes tussen onze gesprekken aan kunt werken.

Praktische aanpak

Ik sta bekend om mijn praktische aanpak. Ik vind het belangrijk om mezelf constant bij te scholen en ben er goed in om die theorie vervolgens te vertalen naar praktische handvatten voor jouw klacht of probleem. Technieken die ik daarbij graag gebruik zijn cognitieve gedragstherapie en directieve therapie, maar de methode moet bovenal goed bij je passen. Je mag het altijd zeggen als iets niet goed voelt. Het is dan aan mij om een manier te bedenken die wel bij jou aansluit.

Gelijkwaardigheid

Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk. Jij moet je op je gemak voelen bij mij en er gebeurt niets tegen je zin. Dat doe ik door ook ruimte te maken voor humor en vriendelijkheid. Ik wil voorkomen dat je de deur uitgaat met het gevoel dat je iets niet had willen zeggen of niet had willen doen. Daarnaast hecht ik in mijn praktijk veel waarde aan privacy, ik richt mijn agenda zo in dat je nooit andere cliënten hoeft tegen te komen.

Over mij – Irene Kurpershoek – Psycholoog Leiden

Ik ben vrij laat psychologie gaan studeren, want het is pas tegen mijn dertigste op mijn pad gekomen. Destijds werkte ik in een verpleeghuis met oudere psychiatrische patiënten en dat vond ik een ontzettend interessante doelgroep. Een studie psychologie was een logische volgende stap, en al op dag één had ik inderdaad het idee: dit is wat echt bij mij past.

Ervaring

Het heeft dus even geduurd voordat ik mijn roeping had gevonden, maar dat is in het geval van psychologie juist iets positiefs. Ik had dit namelijk niet gekund op mijn 18de. Om een goede psycholoog te zijn, vind ik dat je zelf ook al de nodige levenservaring moet hebben.

Ondernemerschap

Ik vind ondernemerschap heel leuk, dus ik heb me vanaf het begin heel erg gericht op een eigen praktijk. De vrijheid trekt mij enorm en ik hou er niet van om elke dag in een keurslijf te moeten zitten. Kenmerken van mijn praktijk zijn deskundigheid, ervaring en een vriendelijke sfeer binnen een veilige omgeving.

Ik loop met je mee

Als psycholoog mag ik een stukje op iemands levenspad meewandelen, dat zie ik als een blijk van vertrouwen. Het is zo’n bijzonder moment om elkaar na afloop van therapie de hand te schudden en te weten dat iemand zijn eigen weg kan vervolgen. Dat vind ik echt het mooiste van dit vak, dat ik iemand kan motiveren om het beste uit zichzelf te halen, zodat diegene uiteindelijk zelf verder kan.

Blog

Rouw is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Ik heb daarom twee blogs geschreven om tips te geven bij oud zeer en hoe je verder gaat na verlies.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • Assertiviteit
 • Burnout
 • Eetstoornis
 • Negatief zelfbeeld
 • Ongewenste kinderloosheid
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Cognitieve gedragstherapie
 • Scheidingsbegeleiding
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Irene Kurpershoek:

 • Beoordeling: 4.9 uit 5. Op basis van 8 ervaringen
 • "Irene laat je alle ruimte om zelf te bepalen waar het gesprek over gaat maar stuurt wel, op een prettige manier, het gesprek. Ze gaat emoties niet uit de weg, ook haar eigen emoties niet, wat een heel veilig gevoel geeft."

  - Anoniem

  "Het was een zeer fijne ervaring, je wordt niet behandeld als een nummer of een projectje waar een stappenplan voor wordt afgewerkt. Irene begeleid je op je eigen tempo en weet je te sturen in waar jij zelf behoefte aan hebt. Sluit iets niet bij je aan, dan worden er andere mogelijkheden aangedragen waar je wel mee vooruit kan."

  - Anoniem

  Na jarenlang worstelen om het verlies van mijn vader een plek te geven, heeft Irene mij de handvatten gegeven om vooral in blije herinneringen aan hem terug te denken en zijn leven te vieren. Ook heeft zij mij geleerd dat verdriet mag. Daarnaast heeft ze me geholpen om te gaan met de angst om dezelfde ziektes te (gaan) krijgen. Vooral het feit dat dit niet mijn schuld is, doet mij veel goed. Irene is naast een kundig behandelaar ook een heel fijn mens en ik vond het prettig om mij open te stellen bij haar.

  - Anoniem

  Goede vragen, heldere analyse.

  - Anoniem

  Ik kwam bij Irene in behandeling toen ik door persoonlijke omstandigheden in somberheid verviel en bemerkte dat ik angstig was geworden. Ik wist niet goed meer richting te geven aan mijn eigen leven. Ik moest een forse drempel over omdat ik zelf als psycholoog werk en moeite had met hulp vragen. Irene heeft me vanaf het begin het gevoel gegeven écht gehoord te worden. Daardoor ervoer ik de ruimte om ook mijn meest donkere gedachten met haar te delen. Ze heeft me meegenomen in het rouwproces dat ik zelf actief aan het vermijden was. Daardoor kon ik zélf verder. Irene is een warme, empathische, gedreven en kundige therapeute.

  - José

  Toen ik in 1995 mijn 19 jarige zoon verloor aan hersenvliesontsteking, ging ik ook dood. Rouw verwerken door elke dag bij het graf te zitten, het eerste bezoek aan een psycholoog na een jaar, proberen het leven weer op te pakken en vrolijk te zijn. Het lukte tot de volgende depressie kwam en weer een aantal sessies bij een psycholoog volgde. Met ups en downs hobbelde ik verder tot de antidepressiva ’s eraan te pas kwamen en ik weer hulp ging zoeken. Zo kwam ik, vijf jaar geleden, bij Irene terecht. Een half jaar elke week praten, huilen, maar vooral een luisterend oor en een stem die tot me door wist te dringen. Een stem die me liet zien, voelen, die van het zwart grijs maakte en zelfs kleur aan het eind van onze sessies. Die me weer liet genieten van het mooie leven dat ik had gehad met deze prachtige, lieve jongen in plaats van zijn dood als vaste waarde te beleven. Ik vier, met mijn man, nu elk jaar zijn geboorte dag en sta niet meer stil bij de dag van overlijden. Dat heeft me sterk gemaakt en genietend van het leven ben ik Irene nog altijd dankbaar.

  - Marja

  Iedereen staat weleens, bewust of onbewust, op een punt in zijn leven dat je even vastzit. Ook mij is dit meerdere malen overkomen. Ik herinner mij de eerste kennismaking met Irene nog goed. Vanaf moment één voelde de persoonlijkheid van Irene als een warm bad. Een fijne, warme sfeer gaven me het gevoel dat ik thuis was en alles kon bespreken. Niets is fijner om met iemand te kunnen praten met een groot empathisch vermogen en wanneer iemand veel kennis van zaken heeft. Met hulp van Irene heb ik verlies van een dierbare, angststoornis en echtscheiding een plekje kunnen geven. Ik voelde me bij haar begrepen, gerespecteerd en echt geholpen. Irene, nogmaals dank!

  - Marion

  Irene heeft mij bij gestaan terwijl ik herstellende was van een burn-out en tevens verbroken relatie. Ik kan zeggen dat zij mijn leven heeft veranderd. Niet alleen hebben we kunnen werken aan deze 2 punten, maar ik heb later ook met haar andere aandachtspunten kunnen oppakken. Daardoor voel ik me nu een compleet ander mens en geniet ik zoveel meer van het leven. Wat ik zo fijn vind aan Irene is het feit dat zij altijd gelijk met een plan komt. Daardoor kan ik gelijk aan de slag. Ook vat ze mijn woorden altijd perfect samen en heb ik daardoor het gevoel dat ze precies begrijpt wat ik voel. Dat maakt het altijd snel en makkelijk schakelen. In elke sessie boek ik progressie. Onlangs ben ik weer gestart bij haar om wat resterende punten op te pakken. Ze krijgt van mij daarom zeer verdiend 5 sterren!

  - Leontine
  Irene Kurpershoek
  Irene Kurpershoek
  Psycholoog in Leiden

  Beoordeling: 4.9 uit 5
  Op basis van 8 ervaringen
  • Buiten kantoortijden
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720
  Irene Kurpershoek

  Irene Kurpershoek

  • Buiten kantoortijden
  • Snel op afspraak

  Psycholoog Leiden

  Stappen zetten zodat je verder kunt. Dat is mijn motto en het doel van onze gesprekken. Kom langs in mijn praktijk, ik help je graag.

  Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantoortijden.

  Samen aan de slag met jouw klacht bij Psycholoog Leiden

  Mijn naam is Irene Kurpershoek, psycholoog in Leiden. Ik kan helpen met veel verschillende problematieken, zoals, verlieservaringen, assertiviteit, burn-out en meer.

  Jouw levenspad

  Tijdens het eerste gesprek nemen we de tijd om te kijken waar je precies mee zit. Ik ben benieuwd wat er op jouw levenspad is gekomen en wat je allemaal hebt meegemaakt. Het is echt de bedoeling dat we elkaar tijdens dat gesprek leren kennen, dus ik zal ook vertellen over mijn werkwijze. Zo geef ik je graag opdrachten mee waar je in de periodes tussen onze gesprekken aan kunt werken.

  Praktische aanpak

  Ik sta bekend om mijn praktische aanpak. Ik vind het belangrijk om mezelf constant bij te scholen en ben er goed in om die theorie vervolgens te vertalen naar praktische handvatten voor jouw klacht of probleem. Technieken die ik daarbij graag gebruik zijn cognitieve gedragstherapie en directieve therapie, maar de methode moet bovenal goed bij je passen. Je mag het altijd zeggen als iets niet goed voelt. Het is dan aan mij om een manier te bedenken die wel bij jou aansluit.

  Gelijkwaardigheid

  Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk. Jij moet je op je gemak voelen bij mij en er gebeurt niets tegen je zin. Dat doe ik door ook ruimte te maken voor humor en vriendelijkheid. Ik wil voorkomen dat je de deur uitgaat met het gevoel dat je iets niet had willen zeggen of niet had willen doen. Daarnaast hecht ik in mijn praktijk veel waarde aan privacy, ik richt mijn agenda zo in dat je nooit andere cliënten hoeft tegen te komen.

  • Aanpassingsproblematiek
  • Assertiviteit
  • Burnout
  • Eetstoornis
  • Negatief zelfbeeld
  • Ongewenste kinderloosheid
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Scheidingsbegeleiding
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Irene Kurpershoek:

 • Beoordeling: 4.9 uit 5. Op basis van 8 ervaringen
 • "Irene laat je alle ruimte om zelf te bepalen waar het gesprek over gaat maar stuurt wel, op een prettige manier, het gesprek. Ze gaat emoties niet uit de weg, ook haar eigen emoties niet, wat een heel veilig gevoel geeft."

  - Anoniem

  "Het was een zeer fijne ervaring, je wordt niet behandeld als een nummer of een projectje waar een stappenplan voor wordt afgewerkt. Irene begeleid je op je eigen tempo en weet je te sturen in waar jij zelf behoefte aan hebt. Sluit iets niet bij je aan, dan worden er andere mogelijkheden aangedragen waar je wel mee vooruit kan."

  - Anoniem

  Na jarenlang worstelen om het verlies van mijn vader een plek te geven, heeft Irene mij de handvatten gegeven om vooral in blije herinneringen aan hem terug te denken en zijn leven te vieren. Ook heeft zij mij geleerd dat verdriet mag. Daarnaast heeft ze me geholpen om te gaan met de angst om dezelfde ziektes te (gaan) krijgen. Vooral het feit dat dit niet mijn schuld is, doet mij veel goed. Irene is naast een kundig behandelaar ook een heel fijn mens en ik vond het prettig om mij open te stellen bij haar.

  - Anoniem

  Goede vragen, heldere analyse.

  - Anoniem

  Ik kwam bij Irene in behandeling toen ik door persoonlijke omstandigheden in somberheid verviel en bemerkte dat ik angstig was geworden. Ik wist niet goed meer richting te geven aan mijn eigen leven. Ik moest een forse drempel over omdat ik zelf als psycholoog werk en moeite had met hulp vragen. Irene heeft me vanaf het begin het gevoel gegeven écht gehoord te worden. Daardoor ervoer ik de ruimte om ook mijn meest donkere gedachten met haar te delen. Ze heeft me meegenomen in het rouwproces dat ik zelf actief aan het vermijden was. Daardoor kon ik zélf verder. Irene is een warme, empathische, gedreven en kundige therapeute.

  - José

  Toen ik in 1995 mijn 19 jarige zoon verloor aan hersenvliesontsteking, ging ik ook dood. Rouw verwerken door elke dag bij het graf te zitten, het eerste bezoek aan een psycholoog na een jaar, proberen het leven weer op te pakken en vrolijk te zijn. Het lukte tot de volgende depressie kwam en weer een aantal sessies bij een psycholoog volgde. Met ups en downs hobbelde ik verder tot de antidepressiva ’s eraan te pas kwamen en ik weer hulp ging zoeken. Zo kwam ik, vijf jaar geleden, bij Irene terecht. Een half jaar elke week praten, huilen, maar vooral een luisterend oor en een stem die tot me door wist te dringen. Een stem die me liet zien, voelen, die van het zwart grijs maakte en zelfs kleur aan het eind van onze sessies. Die me weer liet genieten van het mooie leven dat ik had gehad met deze prachtige, lieve jongen in plaats van zijn dood als vaste waarde te beleven. Ik vier, met mijn man, nu elk jaar zijn geboorte dag en sta niet meer stil bij de dag van overlijden. Dat heeft me sterk gemaakt en genietend van het leven ben ik Irene nog altijd dankbaar.

  - Marja

  Iedereen staat weleens, bewust of onbewust, op een punt in zijn leven dat je even vastzit. Ook mij is dit meerdere malen overkomen. Ik herinner mij de eerste kennismaking met Irene nog goed. Vanaf moment één voelde de persoonlijkheid van Irene als een warm bad. Een fijne, warme sfeer gaven me het gevoel dat ik thuis was en alles kon bespreken. Niets is fijner om met iemand te kunnen praten met een groot empathisch vermogen en wanneer iemand veel kennis van zaken heeft. Met hulp van Irene heb ik verlies van een dierbare, angststoornis en echtscheiding een plekje kunnen geven. Ik voelde me bij haar begrepen, gerespecteerd en echt geholpen. Irene, nogmaals dank!

  - Marion

  Irene heeft mij bij gestaan terwijl ik herstellende was van een burn-out en tevens verbroken relatie. Ik kan zeggen dat zij mijn leven heeft veranderd. Niet alleen hebben we kunnen werken aan deze 2 punten, maar ik heb later ook met haar andere aandachtspunten kunnen oppakken. Daardoor voel ik me nu een compleet ander mens en geniet ik zoveel meer van het leven. Wat ik zo fijn vind aan Irene is het feit dat zij altijd gelijk met een plan komt. Daardoor kan ik gelijk aan de slag. Ook vat ze mijn woorden altijd perfect samen en heb ik daardoor het gevoel dat ze precies begrijpt wat ik voel. Dat maakt het altijd snel en makkelijk schakelen. In elke sessie boek ik progressie. Onlangs ben ik weer gestart bij haar om wat resterende punten op te pakken. Ze krijgt van mij daarom zeer verdiend 5 sterren!

  - Leontine

  Contact

  Praktijkadres
  Fitterstraat 15
  2321PJ Leiden

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.