GZ-Psycholoog Sittard - Roberto Bini - Krijg weer grip op je leven
Roberto Bini
Roberto Bini

GZ-Psycholoog Sittard

Waarom gebeuren dingen zoals ze gebeuren en wat is jouw aandeel daarin? Tijdens ons gesprek kom ik snel tot de kern. Samen zorgen we dat jij je klachten de baas bent en de baas blijft. Ook voor langere tijd. Krijg weer grip op je leven bij GZ-Psycholoog Sittard.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en de behandeling kan in het Frans, Engels of Italiaans gegeven worden.

GZ-Psycholoog Sittard - Kom los van je probleem

Mijn naam is Roberto Bini en ik ben GZ-Psycholoog in Sittard. In mijn praktijk behandel ik een breed spectrum aan klachten. Mijn specialisatie is het behandelen van eetstoornissen, maar ik kan je ook helpen met het aanpakken van angsten, depressies en allerlei soorten verslavingen.

Eerste gesprek bij GZ-Psycholoog Sittard

Wat je probleem ook is, je kunt bij mij al heel snel terecht voor een gesprek; ik heb geen wachtlijst. Tijdens ons eerste gesprek gaan we in detail bespreken wat er aan de hand is, waar je last van hebt en hoe zich dat verhoudt tot de rest van je leven. Dus wat voor invloed heeft jouw probleem op je werk, relaties en opleiding?

Ik wil weten hoe jij bent als persoon en waardoor je zo bent geworden. Welke belangrijke gebeurtenissen hebben in jouw leven plaatsgevonden? Daarnaast kijk ik ook graag naar jouw sterke kanten. Wat goed gaat en in hoeverre we daar tijdens de therapie gebruik van kunnen maken.

Ik kom snel tot de kern

Kenmerkend voor mijn manier van werken is dat ik snel tot de kern kom. Ik kan het probleem op een heel duidelijke en heldere manier analyseren. Ik probeer er snel achter te komen hoe jij een probleem in stand houdt. Zodat we direct kunnen bepalen hoe jij daarvan loskomt, en ook los blijft.

We formuleren samen een doel, zodat je weet waar je naartoe werkt. We blijven dus ook constant evalueren. Zit jij op de goede weg? Mijn uiteindelijke streven is dat je het weer allemaal zelf kunt, en mij niet meer nodig hebt. Dat je aan het eind van de rit tegen mij kan zeggen: Bedankt, ik kan het nu zelf wel.

Confronterend

Mijn werkwijze kan confronterend zijn, maar wel op een goede manier. Cliënten waarderen dat, want tijdens onze sessies bij GZ-Psycholoog Sittard wordt gericht gewerkt gewerkt aan je problemen. De sessies staan in het teken van het intensief bezig zijn met het zoeken naar de kern van jouw problematiek en het ontdekken van de mogelijke oplossingen. 

Tarief en duur

Het intakegesprek bij GZ-Psycholoog Sittard duurt 60 minuten en kost € 120,00. De vervolgafspraken duren 45 minuten en kosten € 95,00. De kosten voor een huisbezoek bedragen € 120,00. Voor een telefonisch of e-mailconsult reken ik € 23,50 per 15 minuten. Alle tarieven zijn inclusief 21% btw en gelden voor zowel individuele als relatietherapie. Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact GZ-Psycholoog Sittard

Wil je meer weten over psychologen in Sittard of een afspraak maken? Bel naar GZ-Psycholoog Sittard ter attentie van Roberto Bini. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ik leer je graag kennen!

 

GZ-Psycholoog Sittard - Over Roberto Bini

Ik wilde eigenlijk hersenchirurg worden, maar toen ik was uitgeloot voor een studie geneeskunde moest ik op zoek naar een alternatief. Ik kwam terecht bij psychologie, waarbij je ook op een bepaalde manier met de hersenen van mensen bezig bent.

Leerzaam

Achteraf ben ik blij dat het op deze manier is gegaan, en dat ik voor carrière als psycholoog heb gekozen. Het is mooi om te zien hoe mensen weer in hun kracht komen. Dat een situatie soms hopeloos lijkt, maar dat iemand na een aantal sessies toch zelf weer het stuur van zijn leven in handen heeft. Dat iemand er weer bovenop komt en ook de toekomst positief kan bekijken vind ik mooi om te zien. Erg leerzaam bovendien, want als psycholoog ben ik zelf het instrument. Ik kan mijn werk bij GZ-Psycholoog Sittard niet doen zonder zelf iets van mijn cliënten mee te krijgen.

Eigen praktijk

Ik heb al heel lang een eigen praktijk. In de jaren ’90 ben ik bijna direct na mijn afstuderen begonnen met het geven van therapie in mijn praktijk aan huis. Inmiddels woon ik in België en heb ik sinds 2005 een eigen praktijk in Sittard. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in therapieën met een breed scala aan psychische stoornissen.

In mijn vrije tijd

Ik ben mijn carrière begonnen in Nederland, maar ruim 10 jaar geleden naar de Belgische Ardennen verhuist. Nu woon ik in een landelijke omgeving en heb ik een huis met veel grond. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Ik heb 4 honden, en ik basketbal fanatiek. Daarnaast houd ik van freestyle snowboarden, en ga ik graag met mijn zoon naar de bergen. Ik heb een zittend beroep, dus een beetje beweging kan geen kwaad.

Contact met GZ-Psycholoog Sittard

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel naar GZ-Psycholoog Sittard ter attentie van Roberto Bini. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij GZ-Psycholoog Sittard

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Marjolein over Roberto Bini psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Eindelijk eens iemand die mij vertelt hoe ik werkelijk in elkaar zit."

Neem contact op met GZ Psycholoog Sittard

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ-Psycholoog Sittard

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Sittard.

Roberto Bini
Doctor Nolenslaan 157
6136 GM Sittard