Psychologen Leiden
Maak kennis met onze behandelaar.

Psychologen in Leiden


Een Psycholoog in Leiden vind je hier

Wij hebben altijd een goede psycholoog in de buurt. Onze psychologen zijn gevestigd op verschillende plekken in Leiden. Zo houden wij praktijk in de binnenstad van Leiden, Leiden-Noord en in andere wijken. Wat je hulpvraag ook is, een psycholoog die jou kan helpen vind je hier.

Het gaat even niet

Je zit niet lekker in je vel, er is tegenslag in werk, relatie of in je leven. Een gebeurtenis heeft je leven op zijn kop gezet of je wilt af van iets dat je dagelijks leven belemmerd. Er kan van alles aan de hand zijn, het is dan goed om met iemand je probleem te bespreken. Een psycholoog is neutraal, deskundig en kan je goed helpen de dingen op te lossen. Je hoeft het niet alleen te doen, laat je helpen en betrek ook je omgeving bij de oplossing.

Welke klachten?

Met welke klachten kun je naar een psycholoog? Door onderzoek zijn er inmiddels heel veel verschillende klachten bekend en daar worden steeds nieuwe vormen aan toegevoegd. Als je om je heen kijkt zie je dat iedereen anders is en dat maakt elke klacht net even anders. Wat jouw hulpvraag is en hoe je er mee omgaat wordt mede bepaald door wie jij bent.

Een aantal klachten zien we in grote lijnen regelmatig, we noemen ze hieronder. Staat jouw klacht of hulpvraag er niet bij? Bel dan voor persoonlijk advies, waarschijnlijk kunnen wij ook jou goed helpen.

  • Burn-out en Stress | Van alles té en je lichaam en geest zeggen stop.
  • Depressie en Somberheid | Je bent al lange tijd somber, weinig zin en energieloos. Mogelijk heb je een depressie.
  • Angstklachten | Angst voor spinnen, vliegen, clowns, er zijn veel verschillende soorten, maar goed te behandelen door een psycholoog.
  • Trauma verwerking | Je hebt iets heftigs meegemaakt wat telkens weer naar boven komt. EMDR is een techniek die goed kan helpen.
  • Zingeving | Waarom ben ik hier, wat wil ik met mijn leven? Veel vragen kunnen ons bezig houden, zoek met een psycholoog naar jouw antwoorden.
  • Negatief zelfbeeld | Het beeld wat jij van jezelf hebt wijkt af van de werkelijkheid, jij mag er zijn, kijk in de spiegel van de psycholoog.

Ook voor relatietherapie

Bij relatieproblemen kun je ook naar een psycholoog in Leiden, deze zijn door opleiding en ervaring ook goede relatietherapeuten. Psychologen gebruiken hiervoor speciale relatietherapie zoals EFT-Relatietherapie. Onder de relatieproblemen kunnen ook andere problemen zitten die op deze manier ook worden meegenomen in de behandeling om jullie verder te helpen.

Welke behandelingen bij Psycholoog Leiden?

Een psycholoog heeft verschillende therapie mogelijkheden voor het behandelen van een psychische klacht. Welke behandelmethode er wordt gebruikt hangt af van de hulpvraag en of het bij jou past. Veel gebruikte technieken zijn:

Wanneer naar een Psycholoog?

Een klacht kan heel duidelijk zijn, je hebt bijvoorbeeld iets traumatisch meegemaakt en je wilt graag hulp bij het verwerken hiervan. Soms is een klacht minder duidelijk en zijn de symptomen vaag. Je hebt bijvoorbeeld weinig energie, weinig zin, wat vaker hoofdpijn dan normaal. Bij twijfel is het goed om toch even te bellen met ons om te kijken of je naar een psycholoog kunt gaan. Wij kunnen goed inschatten wat er aan de hand is en je goed advies geven. Mocht je een gesprek willen met een psycholoog dan kan je bij ons snel op afspraak komen.

Hoe werkt het?

Het eerste gesprek is het intakegesprek, waarin we kennis maken, de klacht bespreken, de hulpvraag helder maken en we bepalen samen het gewenste resultaat. Samen maken we een behandelplan gericht om het resultaat te behalen en maakt de psycholoog een schatting van de lengte van het traject. In de vervolgsessies gaan praten, oefeningen doen en krijg je huiswerk mee. Je gaat stappen zetten, vaak ook tussen de sessies, er gaan dingen veranderen. De psycholoog begeleidt je dit hele traject.

Contact Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze psychologen in Leiden? Bel met onze praktijkassistenten, zij kunnen jouw vragen goed beantwoorden en een afspraak voor je maken bij een psycholoog die bij je past. Bel naar: 085-4014720 of stuur ons een bericht, je krijgt altijd een goed advies.