Kind en Jeugd
Samen werken aan een oplossing

Kind & Jeugd

Als ouder wil je graag dat je kind gelukkig is en zich goed ontwikkelt. Als je merkt dat je kind niet blij is en het moeilijk heeft, is dit heel ingrijpend. Je zou je kind het liefste zelf willen helpen, maar in sommige situaties lukt dat niet alleen en is het juist goed om begeleiding te zoeken.

In onze kinderjaren maken we soms ingrijpende gebeurtenissen mee. Zoals een scheiding van ouders, onbeantwoorde liefde, ruzie, worstelen met eigen identiteit of zitten blijven, wat niet altijd even makkelijk is om mee om te gaan en soms hulp bij nodig is. Maar er zijn ook situaties als gepest worden, suïcidale behoeften, autisme of gender-issues. Problemen die je niet meer zelfstandig kunt aanpakken.

Wij kunnen kind, jongere en ouder hierbij helpen. Onze psychologen en orthopedagogen zijn hierin gespecialiseerd en met jullie samen komen jullie tot inzichten en werken aan een passende oplossing.

Lees hieronder over onze Kind & Jeugd werkwijze, voor welke klachten je bij ons terecht kunt en welke therapievormen we toepassen in de behandelingen.

Hulp nodig bij je klachten?

Veel mensen denken niet geholpen te kunnen worden of er alleen voor te staan. Bel met ons. We kunnen je adviseren over je klacht en direct een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog die gespecialiseerd is in jouw hulpvraag.

Bel ons: 085-4014720

Of zoek zelf je psycholoog!

Bekijk hier welke psychologen er bij jou in de buurt beschikbaar zijn:


Meer over Kind & Jeugd

Unieke werkwijze

Psyned is gespecialiseerd om toegankelijke en directe ondersteuning te bieden. Wij bieden de begeleiding voor kind, jongere en ouder in lastige situaties. De kinderjaren vormen in onze ogen de basis voor de rest van ons leven en om deze reden dragen wij graag bij aan een solide fundament.

Geen wachtlijsten

Onze vrijgevestigde psychologen werken zonder wachtlijsten en werken rechtstreeks vanuit de behoeften van kind, jongere en ouders. Dat betekent dat wij ons laten leiden door het te bereiken effect en verandering en niet door de vergoedingenstructuur van de zorgverzekeraar. Natuurlijk zijn al onze psychologen en orthopedagogen universitair opgeleid en hebben zij aanvullend extra opleidingen gevolgd en ruime ervaring op de gevraagde deskundigheidsgebieden. Daarnaast volgen alle psychologen en orthopedagogen van Psyned Kind & Jeugd zowel super- en intervisie, vervolgopleidingen en leertherapie.

Wij volgen de gedragscodes van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en het NVO (Nederlandse vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen). Indien gewenst en waardevol werken wij samen met andere hulpverlenende instanties zoals klinieken, begeleidende medici en externe zorgverleners. In sommige gevallen sluiten wij aan op of dragen wij in overleg over aan hulpverleners in de GGZ. 

Hoe werkt het?

 1. Gesprek telefoon
  Je belt 085-4014720 en krijgt iemand van ons psychologisch verwijsteam aan de lijn. Je vertelt over jullie klacht en samen overleggen jullie wat de beste behandeling is en welke psycholoog of orthopedagoog jullie het beste kan helpen. Wij plannen gelijk de eerste afspraak, de intake, voor je in.
 2. Intake deskundige psycholoog of orthopedagoog
  Bij de intake vindt de eerste ontmoeting plaats met de behandelaar. Naast de kennismaking wordt de hulpvraag nog helderder in beeld gebracht en wordt een behandelplan opgesteld.
 3. Begeleiding ambulante (thuis) basis

Contact

Wil  je meer weten over onze werkwijze, advies of direct een afspraak maken? Bel ons dan met ons psychologisch verwijsteam op 085-4014720. We adviseren je graag en kunnen indien wenselijk direct een afspraak inplannen bij een psycholoog bij jullie in de buurt.

Klachten

Klachten

Kinderen ontwikkelen zich in ongeveer 25 jaar van sterk afhankelijke baby naar zelfstandige volwassen. In deze belangrijke periode van ons leven maken we veel mee en wordt de basis gelegd voor hoe wij als volwassenen in het leven staan. Naast mooie herinneringen en leuke gebeurtenissen, maken we helaas ook minder fijne of ingrijpende gebeurtenissen mee. Bijvoorbeeld het scheiden van ouders, zitten blijven op school, worstelen met de eigen identiteit of een onbeantwoorde liefde.

Kinderen en jongeren zijn vaak goed in staat om hiermee om te gaan, maar soms is het belangrijk om extra begeleiding of ondersteuning te zoeken. Wij helpen hier graag bij. Ook als het misschien nog niet helder is wat er speelt, maar jullie wel merken dat er iets is. Kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht als hij of zij:

 • Last heeft van AD(H)D, ASS of Hoogbegaafdheid
 • Emotionele last ervaart van scheiding ouders
 • Moeizaam mee komt op school
 • Zich eenzaam voelt en terugtrekt
 • In zijn/haar eigen wereld zit
 • Zijn omgeving manipuleert
 • Wordt gepest
 • Veel talent heeft dat er niet uit komt
 • In constante spanning zit
 • Steeds ruzie maakt
 • Last heeft van agressie Is blootgesteld aan ontoelaatbaar gedrag
 • Vreemd gedrag vertoont en zich anders gedraagt dan in het verleden
 • Zit gewoonweg niet lekker in z’n vel

Klacht bespreken?

Staat je klacht er niet tussen? Dat betekent niet dat we je dan niet kunnen helpen, integendeel zelfs. Iedereen ervaart dingen op zijn eigen manier, ieder mens is tenslotte anders. Als je twijfelt over je klacht, neem dan gerust contact met ons op om te horen wat we voor jou kunnen betekenen. We zijn elke werkdag tot 20.30 uur en op vrijdag tot 17.30 uur bereikbaar op 085-4014720.

Behandeling

Behandelvormen

Ieder kind is uniek en heeft daarmee een andere behoeftes. Afhankelijk van de persoon en de klacht, kijken we naar welke behandelvorm het meest geschikt is. Behandelvormen die we bij Kind & Jeugd vraagstukken vaak succesvol toepassen zijn:

 • Psychosociaal consult
 • Systeemtherapie (Gezinsbegeleiding en begeleiding in de familiecontext)
 • Schematherapie bij kind en ouder
 • Cognitieve gedragstherapie van kind en jongere
 • Oplossingsgerichte therapie bij kind en jongere
 • Ontwikkelingsbegeleiding van talent
 • Online begeleiding van gezin en kind
 • EMDR van kinderen en jongeren
 • Infant mental health

Visie op medicatie

In eerste instantie werken wij vanuit gesprekken, oefeningen, diagnostiek en toepassing. Soms blijkt dat echter niet genoeg te zijn en kan een begeleidingseffect vergroot worden door (tijdelijk) medicatiegebruik. Wij hebben de visie dat medicatie ondersteunend kan werken in een begeleidingstraject. Dat betekent dat begeleiding voor ons centraal staat en dat indien noodzakelijk of effectvol medicatie ondersteunend wordt ingezet. Voorbeelden hierbij zijn medicatie bij ADHD, bij een traumatische ervaring en bij overprikkeling. Psyned staat garant voor de begeleiding en schrijft zelf geen medicatie voor, maar sluit aan op de voorschriften die een geconsulteerde arts of psychiater formuleert.


Bekijk hier welke psychologen er bij jou in de buurt beschikbaar zijn:Denk ook eens aan zelfhulp

Vind je contact opnemen nog een stap te ver of liever zelf aan de slag? Bij Psyned is het mogelijk om je angstklacht aan te pakken met een online zelfhulpprogramma. Dit is een heel laagdrempelige manier om aan de slag te gaan met je klachten. De eerste stappen zijn gratis, zo kan je kijken of e-health voor je werkt.

Meer over zelfhulp