Categorie
Categorie

Voel je weer fit, energiek en zelfverzekerd met deze tips

Ben je net terug van vakantie en wil je graag van je vakantiekilo’s af? Is het jojo fenomeen jou niet onbekend of wil je graag weer fit, energiek en zelfverzekerd door het leven gaan? Onze psycholoog Jaqueline Stet geeft je zes dagen lang elke dag een stap voor een permanente aanpassing van je levensstijl.

Je weet dat je voor een gezonde levensstijl meer moet sporten en wellicht minder koolhydraten moet innemen, maar je doet het niet. Misschien door gebrek aan zelfbeheersing, discipline of om andere redenen. Psycholoog en tevens ervaringsdeskundige Jacqueline Stet snapt dit als geen ander. Vanuit haar ervaring heeft zij dit stappenplan ontwikkeld om je weer fit, energiek, zelfverzekerd en gezond te voelen.

Stap 1: Maak je einddoel concreet.

Ga bij jezelf na waarom je gemotiveerd bent om af te vallen.

Gezondheidsredenen? Je kansen verhogen op de sollicitatie- of datingmarkt? Er slank uitzien? Bepaalde kleding aankunnen? Je energieniveau verhogen? Leven zonder medicatie? Een fitte ouder voor je kinderen zijn? Gezond en vitaal oud worden?

Wat is jouw persoonlijke einddoel?

63 kg wegen? Maat 38? 10 km binnen een uur rennen? Of misschien een bergtocht maken met je kinderen?

Stel jezelf de vraag: wat symboliseert dit einddoel?

Gebruik hierbij de kracht van verbeelding. Zoals een foto, een tekening of dat ene leuke jurkje uit de periode toen je wellicht slank was. Uiteraard kan je ook helemaal losgaan met je fantasieën, maar maak het uiteindelijk wel concreet en zichtbaar. Bijvoorbeeld met een moodboard.

Zorg ervoor dat je het symbool van je einddoel op frequente basis ziet.

Hang het zichtbaar op. Op de koelkast. Aan je sleutelbos. Of plaats de foto op de display van je smartphone. Jouw persoonlijk doel is nu concreet. Doe voorlopig niets, maar geef jezelf de tijd om aan het idee te wennen. Merk je dat beetje bij beetje jouw motivatie toeneemt? Dan ben je op de goede weg. Praat je er met anderen over? Of wellicht houd je het liever voor jezelf. Als je in ieder geval een bepaalde zin voelt opborrelen, zin om iets te gaan veranderen in je leven, ga dan door naar stap 2.

© 2018 Jacqueline Stet – Psychologen Nederland

Jacqueline Stet

Jacqueline Stet

Psycholoog Almere

Jacqueline Stet is werkzaam als psycholoog bij Psycholoog Almere. Bekijk hier het profiel van Jacqueline Stet of bel naar 085 – 4014720 om direct een afspraak te maken.

Dit vind je misschien ook interessant

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog