Over mij

Therapeut Zoetermeer – Over Toos de Groot

Mijn naam is Toos de Groot, geboren in 1955. Mijn man overleed leed 13 jaar geleden heel plotseling. Verwarring alom, maar ook duidelijkheid. De moeder van zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk moest ook op de kaart en op de eerste rij bij de plechtigheid. Zij had mij een waardevol plekje in haar leven gegeven dat verdiende ze terug. Ik bedacht dat ik mediator wilde worden omdat ik scheiding van deze twee mensen als voorbeeld zag van hoe het zou moeten en kunnen, maar wat bleek toen ik mijn studie had afgerond? Een aantal
stellen die ik begeleidde gingen niet scheiden, maar bleven bij elkaar (ook nu dertien jaar later nog), en dat kwam omdat ik toen al EFT-vaardigheden toepaste. Dat zorgde ervoer dat ik verder ging meer een nieuwe studie. Ik kan me dus EFT-therapeut van het eerste uur noemen.

Ik voel me een gelukkig mens dat ik dit werk kan doen en geniet bijna net zo veel als jullie al een relatie weer op het goede spoor komt. Ik ben flexibel en sta ook ’s avonds voor jullie klaar als dat mogelijk is.

Werkwijze

Therapeut Zoetermeer

Met heel veel passie en liefde werk ik al vanaf de start van EFT Nederland met deze helende therapie. Emotionally Focused Therapy gaat al heel snel van ruzies of stilzwijgen ( EFT noemt dat “duivelse dialogen”) naar wat jullie diep van binnen van elkaar nodig hebben. We gaan dan zoeken hoe jullie elkaar dat kunnen geven. Methodisch ga ik samen met jullie de relatie versterken. Soms is het net een klein wonder, na de eerste twee gesprekken, voelt het vaak al of er een last van jullie schouders is gevallen.

Hulp bij seksuele problemen

Als aanvulling op het EFT gedachtegoed heb ik een post-HBO studie als Seksuologisch Hulpverlener afgerond. Zo weet ik als professional om te gaan met jullie vragen op het gebied van seksualiteit. Bij mij zijn jullie dus ook aan het juiste adres om jullie seksuele problemen bespreekbaar te maken en te behandelen.

Natuurlijk ga ik integer om met alles wat jullie mij vertellen. Net als in mijn werk als mediator heb ik een geheimhoudingsplicht. Ik ervaar het als een voorrecht is jullie bij te mogen staan in het weer laten bloeien van jullie relatie. Ook bij jullie gaat dat lukken! Neem vandaag nog contact met mij op en maak een afspraak.

Ik kan je helpen bij:

Angst

Depressie

Faalangst

Hoogbegaafdheid

Licht verstandelijke beperking (LVB)

Negatief zelfbeeld

Problemen rondom zwangerschap

Relatieproblemen (individueel)

Rouw- en verliesverwerking

Samengestelde gezinnen problematiek

Seksualiteit

Seksverslaving

Stress- en spanningsklachten

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

EFT Relatietherapie

Familieopstellingen

Online therapie

Ouderbegeleiding

Scheidingsbegeleiding

Systeemtherapie


Relatietherapie


Bekijk mijn relatietherapie profiel

Aangesloten bij:

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Een reguliere sessie is 118 euro en een lange afspraak 177 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina kosten psycholoog staan alle tarieven.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding. Daar staat tegenover dat je direct kan starten.

Klikgarantie

Tijdens de sessies vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom belangrijk dat er vertrouwen is en je een klik voelt. Psyned werkt met klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou toch niet? Dan koppelen we je aan een andere psycholoog en betalen wij je eerste afspraak.

Afspraak annuleren

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Wat zeggen mijn cliënten?

Een hele fijne therapeute! Heeft ons goed geholpen om elkaar beter te begrijpen.

- Anoniem

Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het samen konden. Soms twijfelden we of de relatie zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht.

- Anoniem
Gemiddeld geven cliënten Toos de Groot:
Beoordeling: 4.8 uit 5.
Op basis van 13 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

Een hele fijne therapeute! Heeft ons goed geholpen om elkaar beter te begrijpen.

- Anoniem

Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het samen konden. Soms twijfelden we of de relatie zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht.

- Anoniem

Hoewel de drempel best hoog was om een eerste afspraak te maken, hadden we juist eerder contact moeten zoeken met een relatietherapeut als Toos. Tijdens de kennismaking benoemde ze al dat de kern van ons probleem niet zozeer in onze relatie lag als wel daarbuiten. Met hulp van Toos hebben we alles helder gekregen en kunnen we nu eindelijk vooruit in plaats van terugkijken.

- Anoniem

De begeleiding via EFT heeft ons doen inzien waar onze valkuilen zaten wat betreft onze (mis)communicatie naar elkaar toe. Hierdoor herkennen we tegenwoordig op tijd de valkuilen en weten die om te buigen in positieve woorden en benaderingen naar elkaar toe. We kunnen nu echt en oprecht naar elkaar luisteren en weer van elkaar genieten.

- Anoniem

De gesprekken met Toos waren prettig en open, soms confronterend en maakten ons bewust van de ontstane patronen. Nu, een klein jaar na ons eerste gesprek, hebben we elkaar weer gevonden. We geven elkaar én onszelf ruimte en aandacht en doen weer dingen samen. De vanzelfsprekendheid die in onze relatie geslopen was, is vervangen voor meer waardering en begrip voor elkaar en de aandacht die we nodig hebben en aan elkaar kunnen geven.

- Anoniem

Jouw luisterend oor, zonder oordelen, verder denkend dan de norm, heeft ons geholpen. Maar ook de spiegel die je ons beiden hebt voorgehouden en de vragen die je ons hebt gesteld. Soms weet je zelf al het nodige, maar moeten de puzzelstukjes nog in elkaar vallen. Voor nu willen wij deze positieve richting graag voorzetten en hebben we er alle vertrouwen in dat we dat samen kunnen doen, zonder jouw begeleiding.

- Anoniem

Zeven jaar geleden begeleidde je ons met onze heftige relatieproblemen. Binnen 8 sessies hadden we ons evenwicht weer gevonden en we hebben je gevraagd ons nogmaals 8 sessies te begeleiden maar dan verdeeld over een jaar. Toen we enkele maanden gelden vast liepen met onze puberzoon wisten we dat er maar een persoon was die ons mocht begeleiden en dat was jij Toos. Met onze puberzoon heb je ons geweldig geholpen, we kunnen weer lachen met elkaar en dat hij mij als moeder zo nodig had om mee te stoeien hadden wij samen nooit kunnen bedenken. Dat je met “een taal erbij, duplopoppetjes” kon laten zien hoe onze verhoudingen waren en dat onze Surinaamse achtergrond ook iets te maken had met onze Nederlandse opvoeding was echt een geweldig inzicht.

- Anoniem

Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het konden samen. Soms dachten we zeker dat het niet zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht. Dat elkaar aanraken zo belangrijk was, hadden we zelf nooit gedacht. De oefening om elkaar drie minuten per dag aan te raken was een echte eyeopener voor ons. We voelen ons weer vertrouwd bij elkaar. Toos bedankt voor je warme en plezierige begeleiding, we keken altijd uit naar een gesprek met jou.

- Anoniem

We waren na drie gesprekken met jou er al uit, wij horen bij elkaar. De Emotionally focused therapie, kortweg EFT ging snel vrij snel de diepte in, we zochten uit hoe betrokken we op elkaar waren, hoe toegankelijk en ontvankelijk. We keken ook naar de duivelse dialogen, hoe we ruzie maakten en hoe we dat anders konden aanpakken. Er was plezier, er werd gelachen. Mochten we toch weer vastlopen dan weten we je te vinden Toos.

- Anoniem

"Beste Toos,
Al 24 sessies waren we bij een andere relatietherapeut, en we kwamen maar niet verder. In paniek hebben we jou opgebeld voor een relatiecrisisgesprek en wat bleek? In sessie 1 had jij in de gaten hoe ons probleem in elkaar zat, je vertelde over onveilige hechting en de behoefte om aangeraakt te worden. Met twee kleine filmpjes, die je liet zien over de EFT-gedachte, sloeg je de spijker bij ons op de kop. We zijn van de week pas bij ons vierde gesprek, maar er is al zoveel veranderd. We zijn er nog niet…., maar we kunnen ons geluk niet op. We hebben heel veel vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst."

- Anoniem

"Zeven jaar geleden begeleidde je ons met onze heftige relatieproblemen. Binnen 8 sessies hadden we ons evenwicht weer gevonden en we hebben je gevraagd ons nogmaals 8 sessies te begeleiden maar dan verdeeld over een jaar. Toen we enkele maanden gelden vast liepen met onze puberzoon wisten we dat er maar een persoon was die ons mocht begeleiden en dat was jij Toos. Met onze puberzoon heb je ons geweldig geholpen, we kunnen weer lachen met elkaar en dat hij mij als moeder zo nodig had om mee te stoeien hadden wij samen nooit kunnen bedenken. Dat je met “een taal erbij, duplopoppetjes” kon laten zien hoe onze verhoudingen waren en dat onze Surinaamse achtergrond ook iets te maken had met onze Nederlandse opvoeding was echt een geweldig inzicht."

- H. en T. Bergschenhoek

"Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het konden samen. Soms dachten we zeker dat het niet zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht. Dat elkaar aanraken zo belangrijk was, hadden we zelf nooit gedacht. De oefening om elkaar drie minuten per dag aan te raken was een echte eyeopener voor ons. We voelen ons weer vertrouwd bij elkaar. Toos bedankt voor je warme en plezierige begeleiding, we keken altijd uit naar een gesprek met jou."

- R. en K. Zoetermeer

"We waren na drie gesprekken met jou er al uit, wij horen bij elkaar. De Emotionally focused therapie, kortweg EFT ging snel vrij snel de diepte in, we zochten uit hoe betrokken we op elkaar waren, hoe toegankelijk en ontvankelijk. We keken ook naar de duivelse dialogen, hoe we ruzie maakten en hoe we dat anders konden aanpakken. Er was plezier, er werd gelachen. Mochten we toch weer vastlopen dan weten we je te vinden Toos."

- J. en B. Benthuizen
Toos de Groot

 • Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 13 ervaringen

 • Mijn locatie

  Abel Tasmanrede 8
  2725 KW Zoetermeer

  Past Toos de Groot bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Toos de Groot
  Toos de Groot

  Zoetermeer

  Buiten kantoortijden
  Snel op afspraak

  Therapeut Zoetermeer – Over Toos de Groot

  Mijn naam is Toos de Groot, geboren in 1955. Mijn man overleed leed 13 jaar geleden heel plotseling. Verwarring alom, maar ook duidelijkheid. De moeder van zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk moest ook op de kaart en op de eerste rij bij de plechtigheid. Zij had mij een waardevol plekje in haar leven gegeven dat verdiende ze terug. Ik bedacht dat ik mediator wilde worden omdat ik scheiding van deze twee mensen als voorbeeld zag van hoe het zou moeten en kunnen, maar wat bleek toen ik mijn studie had afgerond? Een aantal
  stellen die ik begeleidde gingen niet scheiden, maar bleven bij elkaar (ook nu dertien jaar later nog), en dat kwam omdat ik toen al EFT-vaardigheden toepaste. Dat zorgde ervoer dat ik verder ging meer een nieuwe studie. Ik kan me dus EFT-therapeut van het eerste uur noemen.

  Ik voel me een gelukkig mens dat ik dit werk kan doen en geniet bijna net zo veel als jullie al een relatie weer op het goede spoor komt. Ik ben flexibel en sta ook ’s avonds voor jullie klaar als dat mogelijk is.

  Werkwijze

  Therapeut Zoetermeer

  Met heel veel passie en liefde werk ik al vanaf de start van EFT Nederland met deze helende therapie. Emotionally Focused Therapy gaat al heel snel van ruzies of stilzwijgen ( EFT noemt dat “duivelse dialogen”) naar wat jullie diep van binnen van elkaar nodig hebben. We gaan dan zoeken hoe jullie elkaar dat kunnen geven. Methodisch ga ik samen met jullie de relatie versterken. Soms is het net een klein wonder, na de eerste twee gesprekken, voelt het vaak al of er een last van jullie schouders is gevallen.

  Hulp bij seksuele problemen

  Als aanvulling op het EFT gedachtegoed heb ik een post-HBO studie als Seksuologisch Hulpverlener afgerond. Zo weet ik als professional om te gaan met jullie vragen op het gebied van seksualiteit. Bij mij zijn jullie dus ook aan het juiste adres om jullie seksuele problemen bespreekbaar te maken en te behandelen.

  Natuurlijk ga ik integer om met alles wat jullie mij vertellen. Net als in mijn werk als mediator heb ik een geheimhoudingsplicht. Ik ervaar het als een voorrecht is jullie bij te mogen staan in het weer laten bloeien van jullie relatie. Ook bij jullie gaat dat lukken! Neem vandaag nog contact met mij op en maak een afspraak.

  Ik kan je helpen bij:

  Angst

  Depressie

  Faalangst

  Hoogbegaafdheid

  Licht verstandelijke beperking (LVB)

  Negatief zelfbeeld

  Problemen rondom zwangerschap

  Relatieproblemen (individueel)

  Rouw- en verliesverwerking

  Samengestelde gezinnen problematiek

  Seksualiteit

  Seksverslaving

  Stress- en spanningsklachten

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  EFT Relatietherapie

  Familieopstellingen

  Online therapie

  Ouderbegeleiding

  Scheidingsbegeleiding

  Systeemtherapie


  Relatietherapie


  Bekijk mijn relatietherapie profiel

  Aangesloten bij:

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Een reguliere sessie is 118 euro en een lange afspraak 177 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina kosten psycholoog staan alle tarieven.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding. Daar staat tegenover dat je direct kan starten.

  Klikgarantie

  Tijdens de sessies vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom belangrijk dat er vertrouwen is en je een klik voelt. Psyned werkt met klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou toch niet? Dan koppelen we je aan een andere psycholoog en betalen wij je eerste afspraak.

  Afspraak annuleren

  Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  Een hele fijne therapeute! Heeft ons goed geholpen om elkaar beter te begrijpen.

  - Anoniem

  Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het samen konden. Soms twijfelden we of de relatie zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht.

  - Anoniem
  Gemiddeld geven cliënten Toos de Groot:
  Beoordeling: 4.8 uit 5.
  Op basis van 13 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  Een hele fijne therapeute! Heeft ons goed geholpen om elkaar beter te begrijpen.

  - Anoniem

  Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het samen konden. Soms twijfelden we of de relatie zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht.

  - Anoniem

  Hoewel de drempel best hoog was om een eerste afspraak te maken, hadden we juist eerder contact moeten zoeken met een relatietherapeut als Toos. Tijdens de kennismaking benoemde ze al dat de kern van ons probleem niet zozeer in onze relatie lag als wel daarbuiten. Met hulp van Toos hebben we alles helder gekregen en kunnen we nu eindelijk vooruit in plaats van terugkijken.

  - Anoniem

  De begeleiding via EFT heeft ons doen inzien waar onze valkuilen zaten wat betreft onze (mis)communicatie naar elkaar toe. Hierdoor herkennen we tegenwoordig op tijd de valkuilen en weten die om te buigen in positieve woorden en benaderingen naar elkaar toe. We kunnen nu echt en oprecht naar elkaar luisteren en weer van elkaar genieten.

  - Anoniem

  De gesprekken met Toos waren prettig en open, soms confronterend en maakten ons bewust van de ontstane patronen. Nu, een klein jaar na ons eerste gesprek, hebben we elkaar weer gevonden. We geven elkaar én onszelf ruimte en aandacht en doen weer dingen samen. De vanzelfsprekendheid die in onze relatie geslopen was, is vervangen voor meer waardering en begrip voor elkaar en de aandacht die we nodig hebben en aan elkaar kunnen geven.

  - Anoniem

  Jouw luisterend oor, zonder oordelen, verder denkend dan de norm, heeft ons geholpen. Maar ook de spiegel die je ons beiden hebt voorgehouden en de vragen die je ons hebt gesteld. Soms weet je zelf al het nodige, maar moeten de puzzelstukjes nog in elkaar vallen. Voor nu willen wij deze positieve richting graag voorzetten en hebben we er alle vertrouwen in dat we dat samen kunnen doen, zonder jouw begeleiding.

  - Anoniem

  Zeven jaar geleden begeleidde je ons met onze heftige relatieproblemen. Binnen 8 sessies hadden we ons evenwicht weer gevonden en we hebben je gevraagd ons nogmaals 8 sessies te begeleiden maar dan verdeeld over een jaar. Toen we enkele maanden gelden vast liepen met onze puberzoon wisten we dat er maar een persoon was die ons mocht begeleiden en dat was jij Toos. Met onze puberzoon heb je ons geweldig geholpen, we kunnen weer lachen met elkaar en dat hij mij als moeder zo nodig had om mee te stoeien hadden wij samen nooit kunnen bedenken. Dat je met “een taal erbij, duplopoppetjes” kon laten zien hoe onze verhoudingen waren en dat onze Surinaamse achtergrond ook iets te maken had met onze Nederlandse opvoeding was echt een geweldig inzicht.

  - Anoniem

  Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het konden samen. Soms dachten we zeker dat het niet zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht. Dat elkaar aanraken zo belangrijk was, hadden we zelf nooit gedacht. De oefening om elkaar drie minuten per dag aan te raken was een echte eyeopener voor ons. We voelen ons weer vertrouwd bij elkaar. Toos bedankt voor je warme en plezierige begeleiding, we keken altijd uit naar een gesprek met jou.

  - Anoniem

  We waren na drie gesprekken met jou er al uit, wij horen bij elkaar. De Emotionally focused therapie, kortweg EFT ging snel vrij snel de diepte in, we zochten uit hoe betrokken we op elkaar waren, hoe toegankelijk en ontvankelijk. We keken ook naar de duivelse dialogen, hoe we ruzie maakten en hoe we dat anders konden aanpakken. Er was plezier, er werd gelachen. Mochten we toch weer vastlopen dan weten we je te vinden Toos.

  - Anoniem

  "Beste Toos,
  Al 24 sessies waren we bij een andere relatietherapeut, en we kwamen maar niet verder. In paniek hebben we jou opgebeld voor een relatiecrisisgesprek en wat bleek? In sessie 1 had jij in de gaten hoe ons probleem in elkaar zat, je vertelde over onveilige hechting en de behoefte om aangeraakt te worden. Met twee kleine filmpjes, die je liet zien over de EFT-gedachte, sloeg je de spijker bij ons op de kop. We zijn van de week pas bij ons vierde gesprek, maar er is al zoveel veranderd. We zijn er nog niet…., maar we kunnen ons geluk niet op. We hebben heel veel vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst."

  - Anoniem

  "Zeven jaar geleden begeleidde je ons met onze heftige relatieproblemen. Binnen 8 sessies hadden we ons evenwicht weer gevonden en we hebben je gevraagd ons nogmaals 8 sessies te begeleiden maar dan verdeeld over een jaar. Toen we enkele maanden gelden vast liepen met onze puberzoon wisten we dat er maar een persoon was die ons mocht begeleiden en dat was jij Toos. Met onze puberzoon heb je ons geweldig geholpen, we kunnen weer lachen met elkaar en dat hij mij als moeder zo nodig had om mee te stoeien hadden wij samen nooit kunnen bedenken. Dat je met “een taal erbij, duplopoppetjes” kon laten zien hoe onze verhoudingen waren en dat onze Surinaamse achtergrond ook iets te maken had met onze Nederlandse opvoeding was echt een geweldig inzicht."

  - H. en T. Bergschenhoek

  "Iedere keer dat we bij jou geweest waren, voelden we dat we het konden samen. Soms dachten we zeker dat het niet zou werken tussen ons, maar elke keer kregen we een nieuw inzicht. Dat elkaar aanraken zo belangrijk was, hadden we zelf nooit gedacht. De oefening om elkaar drie minuten per dag aan te raken was een echte eyeopener voor ons. We voelen ons weer vertrouwd bij elkaar. Toos bedankt voor je warme en plezierige begeleiding, we keken altijd uit naar een gesprek met jou."

  - R. en K. Zoetermeer

  "We waren na drie gesprekken met jou er al uit, wij horen bij elkaar. De Emotionally focused therapie, kortweg EFT ging snel vrij snel de diepte in, we zochten uit hoe betrokken we op elkaar waren, hoe toegankelijk en ontvankelijk. We keken ook naar de duivelse dialogen, hoe we ruzie maakten en hoe we dat anders konden aanpakken. Er was plezier, er werd gelachen. Mochten we toch weer vastlopen dan weten we je te vinden Toos."

  - J. en B. Benthuizen

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Abel Tasmanrede 8
  2725 KW Zoetermeer

  Contact met Toos de Groot


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.