Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Susan van der Sanden

Psycholoog in Roosendaal

Je kan bij mij met allerlei verschillende klachten terecht. Als erkend CSR-coach ben ik expert in de behandeling van lichte stressklachten tot en met een ernstige burn-out. Als ACT-therapeut ben ik gespecialiseerd in het vergroten van mentale fitheid en het versterken van psychologische flexibiliteit.

Ik heb mijn master Psychologie behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben ik vervolgens bij diverse bureaus werkzaam geweest. Ik heb een brede ervaring opgedaan als psycholoog NIP, coach en adviseur op het gebied van werk. Variërend van assessment, diagnostiek en onderzoek tot aan loopbaanbegeleiding en advisering, coaching en psychologische begeleiding. Ook ben ik sinds 2015 werkzaam als geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige en heb jarenlange ervaring opgedaan als arbeidsdeskundige en mezelf verdiept in vraagstukken rondom re-integratie en belasting/belastbaarheid. Vanuit de interesse in Werk & Psyche heb ik me verder gespecialiseerd in mentale fitheid op de werkvloer, specifiek in het herstellen van burn-out.

Naast mijn werk ben ik druk met allerlei activiteiten rondom het gezinsleven. Ik heb drie kinderen in de basisschoolleeftijd. Verder houd ik van skiën, vakanties, Italië, lezen, films, kamperen en gezellige momenten met familie en vrienden.

Ik ben gestart in mijn eigen praktijk als psycholoog omdat ik juist niet met allerlei vastomlijnde (starre) regels en protocollen wil werken en maatwerk wil leveren. Uitgaan van de échte cliënt vraag in plaats van de diagnose vind ik een verademing.

Ik spreek deze talen:

Nederlands Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Humoristisch

Praktisch

Doelgericht

Ruimdenkend

Deskundig

Eerlijk

Iedere dag is er weer plaats voor het maken van een keuze want alles wat je doet, doet ertoe.

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Tijdens het intakegesprek proberen we om een zo compleet mogelijk plaatje van jou te krijgen: wie ben je? Waar loop je tegen aan en wat wil je graag veranderen? Daarbij kijken we natuurlijk ook naar de klachten en problemen die je ervaart en bespreken wat je al hebt geprobeerd om deze op te lossen. Ik neem je ook mee in mijn werkwijze. Ik vind het belangrijk dat je een helder beeld hebt van mijn manier van aanpak en wat je wel en niet kan verwachten van de therapie.

Tijdens de therapie maak ik, naast dat ik gebruik maak van een semi-gestructureerd interview, ook vaak gebruik van een aantal specifieke vragenlijsten of diagnostische test. Zo kan ik het plaatje nog scherper krijgen. We spreken vervolgens samen de resultaten door.

Tijdens de behandeling is er voor jou een actieve rol weggelegd. Ik stimuleer en help je om na te denken over jouw klachten, vragen, problemen en de achterliggende oorzaken daarvan. We onderzoeken samen de mogelijke antwoorden en oplossingen. Hiervoor gaan we aan de slag met opdrachten en oefeningen en ga je oefenen met het zetten van stappen in de dagelijkse (werk)praktijk. Het doel is niet alleen dat je jezelf in het hier en nu beter gaat voelen. Maar ook dat je, voor in de toekomst, leert om beter met je klachten om te gaan en je krachten meer te benutten.

Ik werk tijdens de behandelingen met praktische methoden en werkwijzen zoals onder andere ACT, CGT en psycho-educatie. Het doel is dat jij zelf weer de touwtjes in handen krijgt: zelfsturing en zelfmanagement zijn immers zo’n verrijking!

Doormiddel van begeleiding help ik je om jezelf te wapenen tegen de druk van deze tijd, dichter bij je gevoel te komen, steviger in je schoenen te komen staan, als je (even) hulp nodig hebt bij het (her)vinden van je kompas of wanneer je jouw gezondheid en vitaliteit wilt bestendigen.

De hulp van een psycholoog inschakelen kan best een grote stap zijn. Soms is het moeilijk te accepteren dat je er zelf niet meer uitkomt. Het kan spannend zijn om over jezelf en deze gevoelens te praten. Daarom hecht ik veel waarde aan het opbouwen van vertrouwen en een goede therapeutische relatie. Samen werken we ernaartoe dat je meer grip krijgt op je (werk)leven.

Ik kan je hiermee helpen:

Angst

Burn-out

Chronische vermoeidheid

Depressie

Faalangst

Hoogbegaafdheid

Hoogsensitief persoon (HSP)

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Medische psychologie

Online therapie

Oplossingsgerichte therapie

Positieve psychologie

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Contactgegevens

Rechtzaad 15
4703 RC Roosendaal

Past Susan bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: