Skip to content
Psyned

Een psycholoog die bij je past

Ben je op zoek naar een psycholoog of relatietherapeut? Bij Psyned vind je precies wat je zoekt. Wij hebben een netwerk van meer dan 300 behandelaars die jou kunnen helpen. Wil je zelf met iets aan de slag? Of wil je samen met je partner in relatietherapie? Wat er ook speelt, bij onze psychologen staat jouw of jullie hulpvraag centraal in de behandeling. 

Ik ben op zoek naar:

Vind een psycholoog die bij jou past

Vind een psycholoog in je buurt

Geslacht

Kies jouw klacht(en)
BehandelvormenTalen

Ook online
Suzana
van de Ruit

Fonteinlaan 5

2012 JG, Haarlem

Behandelt:

Aanpassingsproblematiek, Angst, Negatief zelfbeeld, Depressie, enz.

Talen:

psyned taal icoon
Ook online
Eric
Franck

Henriette Roland Holststraat 20A

4103 VB Culemborg

Behandelt:

Zingevingsvragen, Angst, Hechtingsproblematiek, Seksualiteit, enz.

Talen:

psyned taal icoonpsyned taal icoon
Ook online
Marco
Timmerman

Kennemerstraatweg 11

1814 GA Alkmaar

Behandelt:

Trauma, Negatief zelfbeeld, Fibromyalgie, Chronische vermoeidheid, enz.

Talen:

psyned taal icoonpsyned taal icoon
Inez
de Haan

Spuiweg 180

3311GW Dordrecht

Behandelt:

Eetstoornis, Angst, Verslaving, Burn-out, enz.

Talen:

psyned taal icoon
Ook online
Tabita
Aanraad

Eindhoven

Behandelt:

Aanpassingsproblematiek, Slaapproblemen, Autisme, Faalangst, enz.

Talen:

psyned taal icoon
Anja
de Pater

Behandelt:

Zingevingsvragen, Hechtingsproblematiek, Ongewenste kinderloosheid, Negatief zelfbeeld, enz.

Talen:

psyned taal icoon
Eline
Nijhof

Damsterdiep 49 - 53

9711 SH Groningen

Behandelt:

Negatief zelfbeeld, Ticstoornis, Depressie, Specifieke fobie, enz.

Talen:

psyned taal icoon
Paul
de Jonge

Koestraat 5B

1012BW Amsterdam

Behandelt:

Burn-out, Postnatale depressie, Chronische ziekte, Chronische vermoeidheid, enz.

Talen:

psyned taal icoon

Veelgestelde vragen

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken. Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling. Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog. De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:
Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen?
Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt.
Lees verder

Vind een psycholoog bij jou in de buurt

Kan een psycholoog mij helpen?

Een psycholoog helpt je om te gaan met de klachten die je in je dagelijks leven ervaart. Grote problemen, kleine obstakels, dat maakt niet uit. Ook werken aan je mindset en persoonlijke groei kan je verder helpen. Wat er ook speelt, een psycholoog kan jou helpen je mentaal fit te voelen.

Ja? Een psycholoog kan je hierbij helpen. Je staat er niet alleen voor.

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog is iemand die zich professioneel gespecialiseerd heeft in gedrag, emoties, gedachten en de algehele geestelijke gezondheid van de mens. Hij of zij is universitair opgeleid (bachelor en master) in de psychologie. Een psycholoog behandelt mensen die om welke reden dan ook niet lekker in hun vel zitten of ergens aan willen werken om zich beter te voelen. Vaak bestaat een behandeling uit persoonlijke gesprekken, soms gecombineerd met andere therapievormen.

Met een psycholoog kan je dus praten over gevoelens, problemen en lastige situaties waar je hulp bij nodig hebt. Hoe jij je op dit moment voelt en hoe jij je zou willen voelen, is het uitgangspunt voor de behandeling.

Met welke klachten ga je naar een psycholoog?

Je hoeft geen zware psychische problemen te hebben om naar een psycholoog te gaan. Als jij voelt dat er iets speelt waar je zelf niet uitkomt, raden we je aan om hulp te zoeken. Iemand die van buitenaf met jou meekijkt, levert je vaak veel inzichten op.

Therapie kan helpen bij emotionele, mentale en fysieke klachten. Veelvoorkomende klachten die wij behandelen zijn depressie, stress, angst, onzekerheid, burn-out, relatieproblemen, trauma’s, rouwverwerking en slaapproblemen. Bekijk alle klachten waar wij je bij kunnen helpen.

Onthoud: niets is raar of vreemd. Bedenk je dat wij dagelijks mensen spreken met uiteenlopende klachten en vragen. Wat voor jou misschien voelt als iets om je voor te schamen is dat voor een psycholoog absoluut niet. Je bespreekt alles in vertrouwen. Ook als je niet precies weet wat er aan de hand is, kunnen wij samen met jou uitzoeken wat er aan de hand is en zorgen wij dat jij je weer beter gaat voelen.

Wil je meer inzicht in jouw klachten? Doe dan één van onze testen en begrijp beter waarom jij je voelt zoals je je voelt.

Wanneer zoek ik hulp bij een psycholoog?

Jouw klacht zit vanbinnen. Mentale problemen kan je aan de buitenkant niet zien en daardoor kan het moeilijk zijn om te achterhalen wat er in jou omgaat. Want, heb je nou een burn-out of ben je gewoon aan vakantie toe? Is je kind lekker druk of is er sprake van ADHD? Vertrouw op je gevoel. Als jij het gevoel hebt dat er iets niet klopt en dat je het even niet meer alleen kan, dan is het voldoende om dat gevoel serieus te nemen.

Veel mensen wachten maanden voordat ze de eerste stap zetten en hulp zoeken van een psycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog. Schaamte en terughoudendheid – ‘is mijn klacht wel erg genoeg?’ – zorgen er misschien voor dat je hulp vragen spannend vindt en voor je uit schuift. Terwijl bij psychische klachten geldt: hoe eerder je hulp zoekt, hoe sneller je vaak geholpen bent. Mentale klachten worden in de tussentijd niet erger en zijn in een vroeg stadium meestal beter te behandelen.

Wat levert een psycholoog mij op?

Een psycholoog is een professional die ervoor gestudeerd heeft jou verder te brengen. Samen staan jullie erbij stil hoe je doet, denkt en voelt om je een duwtje in de rug te geven richting ‘de oplossing’. Iemand die objectief met je meekijkt naar jouw klachten of hoe je omgaat met lastige situaties, kan je inzichten geven die jou op weg helpen. Of het nu gaat over stress, piekeren, somberheid of slaapproblemen – als je weet waar jouw klachten vandaan komen en hoe je ze kan verminderen of verhelpen, heb je daar veel voordeel bij.

Heb je vragen waar je alleen niet uitkomt? Bijvoorbeeld over je relatie, iets wat er speelt op je werk of hoe je meer zelfvertrouwen kan opbouwen. Ook daar kan praten met een psycholoog bij helpen. Een psycholoog is er voor je om te herstellen van ernstige klachten, om je hart te luchten, en alles daartussenin. Kortom, een psycholoog is er voor jou. Om samen te bereiken wat jij nodig hebt.

Kan je zomaar naar een psycholoog?

Ja, als je hulp nodig hebt, kan je naar een psycholoog zonder verwijsbrief of doorverwijzing. Je betaalt zelf voor je zorg en kan snel beginnen aan de behandeling. Je hoeft dan dus niet langs de huisarts om daar je verhaal te vertellen, dat kan direct bij ons tijdens een adviesgesprek.

Je hebt bij 90% van onze psychologen geen verwijsbrief nodig. Als je bij een van onze GZ-psychologen terechtkomt, die meestal contractvrij werken, kan een verwijsbrief soms wel nodig zijn. Wij adviseren jou hier graag over.

Als je wilt weten hoeveel een psycholoog kost of wat er onder vergoede zorg valt, raden we je aan om deze artikelen te lezen.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned