Categorie
Categorie

Mijn vriend wil geen seks meer met mij

“Mijn vriend en ik zijn anderhalf jaar samen en we hebben al maanden geen seks meer gehad.” Wat te doen als je partner nooit zin heeft in een vrijpartij en er ook niet met je over wil praten? Psycholoog en relatietherapeut Tineke Spruijt geeft advies.

aseksualiteit

Hulpvraag van Anoniem:

“Ik ben nu anderhalf jaar samen met mijn vriend, en in het begin van onze relatie vond hij één keer per maand seks voldoende. Die ’ene keer’ is inmiddels al enkele maanden gelegen; in november vorig jaar hebben we voor het laatst seks gehad.

Hij houdt er niet van om afgetrokken of gepijpt te worden, ik mag hooguit over zijn eikel aaien totdat hij in slaap valt en wij wederom geen seks hebben gehad. Mijn ex is de laatste persoon die mij heeft aangeraakt en dat bedrukt mij enorm. Als ik het onderwerp probeer aan te snijden, wordt het weggelachen en ’zal het allemaal wel’.

Hoe krijg ik mijn vriend zover om plezier te krijgen in seks? Ik wist serieus niet dat er mannen bestonden die zo denken, ik weet niet wat ik moet doen.”

Beste Anoniem,

Wat een vervelende situatie, ik kan me voorstellen dat je hiermee worstelt. Wat ik opvallend vind is dat dit al zo vroeg in jullie relatie speelt. Ik ben daarom benieuwd of dit probleem ook in zijn vorige relaties aan de orde was. Als dat het geval is, dan is je vriend misschien wel a-seksueel. Dat betekent dat iemand geen enkele behoefte heeft aan seks en geen seksueel verlangen voelt.

Ik raad aan om dat te onderzoeken, voordat je er zelf nog meer energie in steekt. Het kan lastig zijn om het met z’n tweeën over dit onderwerp te hebben. Als hij dat makkelijker zou vinden, dan kan een psycholoog daar eventueel bij helpen. Want dat erover gepraat moet worden is een feit. Je vriend kan het wel blijven weglachen, maar dan moet je op een gegeven moment echt voor jezelf kiezen.

Mocht nou uit gesprekken blijken dat je vriend inderdaad weinig interesse heeft in seks, dan zul je overigens óók bij jezelf te raden moeten gaan. Zie je zo’n relatie wel zitten? Jullie zijn tenslotte nog niet zo heel lang bij elkaar. De keus ligt natuurlijk helemaal bij jou, maar dat is wel iets om over na te denken.

© 2017 Tineke Spruijt – Psycholoog Alphen aan den Rijn

Tineke Spruijt

Tineke Spruijt

Psycholoog Alphen aan den Rijn

Psycholoog en relatietherapeut in Alphen aan den Rijn, Tineke Spruijt

Ervaar jij ook problemen in je relatie en zou je graag verder geholpen willen worden? Naast bovenstaande psycholoog Tineke in Alphen aan den Rijn is er ook altijd een behandelaar beschikbaar bij jou in de buurt. Je kan Psyned bellen op 085 40 14 720 om te overleggen welke psycholoog en behandeling het beste bij jou past. 

Dit vind je misschien ook interessant

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog