Mijn vriend wil geen seks meer met mij

“Mijn vriend en ik zijn anderhalf jaar samen en we hebben al maanden geen seks meer gehad.” Wat te doen als je partner nooit zin heeft in een vrijpartij en er ook niet met je over wil praten? Psycholoog en relatietherapeut Tineke Spruijt geeft advies.

aseksualiteit

Hulpvraag van Anoniem:

“Ik ben nu anderhalf jaar samen met mijn vriend, en in het begin van onze relatie vond hij één keer per maand seks voldoende. Die ’ene keer’ is inmiddels al enkele maanden gelegen; in november vorig jaar hebben we voor het laatst seks gehad.

Hij houdt er niet van om afgetrokken of gepijpt te worden, ik mag hooguit over zijn eikel aaien totdat hij in slaap valt en wij wederom geen seks hebben gehad. Mijn ex is de laatste persoon die mij heeft aangeraakt en dat bedrukt mij enorm. Als ik het onderwerp probeer aan te snijden, wordt het weggelachen en ’zal het allemaal wel’.

Hoe krijg ik mijn vriend zover om plezier te krijgen in seks? Ik wist serieus niet dat er mannen bestonden die zo denken, ik weet niet wat ik moet doen.”

Beste Anoniem,

Wat een vervelende situatie, ik kan me voorstellen dat je hiermee worstelt. Wat ik opvallend vind is dat dit al zo vroeg in jullie relatie speelt. Ik ben daarom benieuwd of dit probleem ook in zijn vorige relaties aan de orde was. Als dat het geval is, dan is je vriend misschien wel a-seksueel. Dat betekent dat iemand geen enkele behoefte heeft aan seks en geen seksueel verlangen voelt.

Ik raad aan om dat te onderzoeken, voordat je er zelf nog meer energie in steekt. Het kan lastig zijn om het met z’n tweeën over dit onderwerp te hebben. Als hij dat makkelijker zou vinden, dan kan een psycholoog daar eventueel bij helpen. Want dat erover gepraat moet worden is een feit. Je vriend kan het wel blijven weglachen, maar dan moet je op een gegeven moment echt voor jezelf kiezen.

Mocht nou uit gesprekken blijken dat je vriend inderdaad weinig interesse heeft in seks, dan zul je overigens óók bij jezelf te raden moeten gaan. Zie je zo’n relatie wel zitten? Jullie zijn tenslotte nog niet zo heel lang bij elkaar. De keus ligt natuurlijk helemaal bij jou, maar dat is wel iets om over na te denken.

© 2017 Tineke Spruijt – Psycholoog Alphen aan den Rijn

Dit vind je misschien ook interessant

Is je partner onredelijk? We geven je 3 tips
Relatietherapie
Is je partner onredelijk? We geven je 3 tips

Waarom is mijn partner onredelijk? De oorzaak dat je partner onredelijk is, komt waarschijnlijk doordat hij of zij zich ...

Lees verder
Mijn partner is verliefd op een ander
Relatietherapie
Mijn partner is verliefd op een ander

Wat zijn de signalen dat mijn partner verliefd is op een ander? Misschien heeft je partner het al opgebiecht of misschie...

Lees verder
In de behandelkamer van: Arjan Oosterwijk
Relatietherapie
In de behandelkamer van: Arjan Oosterwijk

De praktijk van Arjan Oosterwijk is gevestigd in Wezep. Hij geeft, naast andere behandelingen, veel relatietherapie aan ...

Lees verder
Relatietherapie
Meer over klacht
Relatietherapie

Hoe helpt relatietherapie jullie? Is het vuur dat aan het begin van jullie relatie brandde uitgedoofd door bijvoorbeeld ...

Lees verder