Mijn vriend wil geen seks meer met mij

“Mijn vriend en ik zijn anderhalf jaar samen en we hebben al maanden geen seks meer gehad.” Wat te doen als je partner nooit zin heeft in een vrijpartij en er ook niet met je over wil praten? Psycholoog en relatietherapeut Tineke Spruijt geeft advies.

Mijn vriend wil geen seks meer met mij

aseksualiteit

Hulpvraag van Anoniem:

“Ik ben nu anderhalf jaar samen met mijn vriend, en in het begin van onze relatie vond hij één keer per maand seks voldoende. Die ’ene keer’ is inmiddels al enkele maanden gelegen; in november vorig jaar hebben we voor het laatst seks gehad.

Hij houdt er niet van om afgetrokken of gepijpt te worden, ik mag hooguit over zijn eikel aaien totdat hij in slaap valt en wij wederom geen seks hebben gehad. Mijn ex is de laatste persoon die mij heeft aangeraakt en dat bedrukt mij enorm. Als ik het onderwerp probeer aan te snijden, wordt het weggelachen en ’zal het allemaal wel’.

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Plan jouw gratis adviesgesprek

Hoe krijg ik mijn vriend zover om plezier te krijgen in seks? Ik wist serieus niet dat er mannen bestonden die zo denken, ik weet niet wat ik moet doen.”

Luister naar de podcast Waar wacht je op?

Wat als je geen zin meer hebt in seks? Of je partner?

Beste Anoniem,

Wat een vervelende situatie, ik kan me voorstellen dat je hiermee worstelt. Wat ik opvallend vind is dat dit al zo vroeg in jullie relatie speelt. Ik ben daarom benieuwd of dit probleem ook in zijn vorige relaties aan de orde was. Als dat het geval is, dan is je vriend misschien wel a-seksueel. Dat betekent dat iemand geen enkele behoefte heeft aan seks en geen seksueel verlangen voelt.

Ik raad aan om dat te onderzoeken, voordat je er zelf nog meer energie in steekt. Het kan lastig zijn om het met z’n tweeën over dit onderwerp te hebben. Als hij dat makkelijker zou vinden, dan kan een psycholoog daar eventueel bij helpen. Want dat erover gepraat moet worden is een feit. Je vriend kan het wel blijven weglachen, maar dan moet je op een gegeven moment echt voor jezelf kiezen.

Mocht nou uit gesprekken blijken dat je vriend inderdaad weinig interesse heeft in seks, dan zul je overigens óók bij jezelf te raden moeten gaan. Zie je zo’n relatie wel zitten? Jullie zijn tenslotte nog niet zo heel lang bij elkaar. De keus ligt natuurlijk helemaal bij jou, maar dat is wel iets om over na te denken.

© 2017 Tineke Spruijt – Psycholoog Alphen aan den Rijn

Meer weten over wat je kan doen als jouw partner, of jij, geen seks meer wil? Lees het in dit artikel.

Dit vind je misschien ook interessant

Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?
Relatietherapie
Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Een libido. Wat is dat precies? Onder libido verstaan we hoeveel zin iemand he...

Lees verder
Liefdestalen, welke spreek jij?
Relatietherapie
Liefdestalen, welke spreek jij?

De liefdestalen Volgens Dr. G. Chapman bestaan er vijf liefdestalen. Samenzijn, bemoedigende woorden, cadeaus, hulpvaard...

Lees verder
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?
Podcast
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?

Iemand die ons alles kan vertellen over het onderwerp jaloezie en we dus heel graag in de studio wilde, is sociaal psych...

Lees verder
Relatietherapie
Meer over klacht
Relatietherapie

Denk je aan relatietherapie? Veel mensen krijgen in hun relatie wel eens te maken met relatieproblemen. Dit kan gaan ove...

Lees verder