Skip to content
Psyned

Je leven veranderen met behulp van coaching

“In het voorjaar van 2013 heb ik besloten dat er rondom mijn gezondheid iets moest veranderen. Ik was niet fit en had al jarenlang last van een ernstig overgewicht. Na een bezoek aan de huisarts is een en ander medisch onderzocht. De conclusie was dat er “medisch” gezien niets aan de hand was. Daarop heb ik besloten dat het anders moest, maar hoe?”

Gerrie van Blitterswijk | 05 mei 2015

Via cliëntreferenties vertellen cliënten hoe zij hun behandeling hebben ervaren. Deze referenties worden bij het profiel van de psycholoog of therapeut geplaatst. Onlangs ontvingen we deze referentie over Gerrie van Blitterswijk – Therapie Wijk bij Duurstede. Omdat deze referentie een uitgebreid beeld geeft van de behandeling en te lang is om bij het profiel te plaatsen hebben we hier een blog van gemaakt.

Therapie Wijk Bij Duurstede

Ik las een advertentie van Therapie Wijk bij Duurstede. Het was een behoorlijke stap maar ik heb via de site een mail gestuurd. De volgende dag werd ik al gebeld door Gerrie van Blitterswijk van Therapie Wijk bij Duurstede. Telefonisch hebben we een en ander besproken en we kwamen al snel tot de conclusie dat Gerrie mij waarschijnlijk kon helpen.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholpen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

2 dagen later kon ik terecht voor een afspraak. Het was een prettig gesprek waar ik direct een goed gevoel bij had, en ik merkte dat Gerrie niet werkt volgens de vele standaardmethodes die er zijn om af te vallen. Echt maatwerk dus, waarbij gekeken werd naar wie ik ben en wat voor mij de juiste manier was om af te vallen. Vervolgens heb ik een plan gemaakt met Gerrie, ik wilde graag snel resultaat.

Kuur

We hebben gekozen om een kuur te gaan volgen waarin ik ampullen ter aanvulling van het dieet gebruikte. Het was zwaar om anders (en minder) te gaan eten maar het was goed vol te houden. Zeker met de steun van Gerrie. In het begin had ik iedere week of 14 dagen een afspraak en ook kon ik tussendoor terecht als ik bijvoorbeeld vragen over bepaalde gerechten had. Gerrie belde ook regelmatig op om te vragen hoe het ging.

In korte tijd was ik ruim 10 kilo afgevallen! Dat gaf mij de moed om door te pakken en verder af te vallen.

Ballast

Tijdens de gesprekken met Gerrie bemerkte ik vrij snel dat ik in de loop der jaren een behoorlijke “ballast” heb opgebouwd, zowel op werkgebied als privé. Ik had het idee dat het goed was om ook daar mee aan de slag te gaan. Dit heb ik met Gerrie besproken en zij dacht dat ze mij daar wel bij kon helpen. Ik zag het namelijk zelf niet zitten om daarvoor een andere therapeut in te schakelen.

Van Coaching naar Therapie

Het voordeel van Therapie Wijk bij Duurstede is dat een en ander vanuit een breed perspectief bekeken wordt. We weten natuurlijk allemaal wel dat veel dingen met elkaar te maken hebben maar probeer dat zelf maar eens te ontdekken! Zeker als je niet fit bent is het erg moeilijk om deze verbanden te zien.

Ik liep bijvoorbeeld vast op mijn werk en had rondom het werk heel erg veel negativiteit in me. Het lukte mij niet om dat te doorbreken en kreeg daar erg veel last van, ik stond op het punt om uit te gaan vallen. Het gevolg was dat ik slecht sliep, heel erg vermoeid was en regelmatig het overzicht kwijt dreigde te raken. Ook kon ik geen rust meer vinden.

Daarnaast had ik privé al lang last van patronen die ik zelf niet zag en niet kon doorbreken. Mijn rol binnen ons gezin was in de loop der jaren een voor mij te zware rol geworden.

Ontspannen

Naast het lijnen heb ik een traject bij Gerrie afgesproken. We hebben veel gesprekken gehad, dit voelde altijd erg veilig. Gerrie nam altijd ruim de tijd, ook als er aan het einde van een sessie al pratende “iets nieuws” naar voren kwam. Ook heb ik door middel van oefeningen geleerd om beter te ontspannen.

Tijdens het traject gebeurde er voor mij iets erg emotioneels, het overlijden van een zeer dierbaar familielid. Gerrie heeft me daar heel erg goed en professioneel bij geholpen.

Verandering

Ik ben nu 1 1/2 jaar verder, bijna 30 kilo afgevallen en ook emotioneel veel ballast kwijt. Heb dus een behoorlijk veranderingsproces ondergaan, en ik had dit niet kunnen doen zonder de professionele, kundige maar zeker ook warme coaching van Gerrie.

“Ik kan eenieder therapie bij Gerrie van Blitterswijk aanbevelen!” – JV, 48 jaar

© 2015 Gerrie van Blitterswijk

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Overig

Meer over klacht

Overig

Lees meer informatie over Overig

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned