Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Figen Abdi

Psycholoog in Delft

Met ‘Macedonische roots’ en doordat ik ben opgegroeid in meerdere landen heb ik een diversiteit aan mensen, culturen en perspectieven meegemaakt. Door deze levenservaring houdt ik er een brede levensvisie op na en ben ik ‘open minded’. Ik ervaar dit als zeer verrijkend en helpend in mijn leven en werk als psycholoog.

Ik ben psycholoog geworden omdat ik altijd al nieuwsgierig ben geweest naar de menselijke psyché. Maar ook het antwoord op de vraag wat mensen maakt tot wie ze zijn en wat het zo lastig maakt om een versie van zichzelf en een leven te verwezenlijken dat naar wens is. Wat ik hierover leerde was fascinerend.

Ik spreek deze talen:

Nederlands Flagge
Profielfoto

„“

Altijd een psycholoog - Psyned

Samen aan de slag

Welkom! Ik ben Figen Abdi. Met veel passie ben ik een aantal jaren werkzaam als psycholoog. Eerst binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg en nu vanuit mijn eigen praktijk waar je terecht kan met psychische – emotionele – problemen. Het is een mooie stap dat je overweegt jezelf een kans te geven om het proces van verandering aan te gaan. Ik ben geïnteresseerd naar wat jou genoodzaakt heeft om deze dappere stap naar de psycholoog te zetten.

De eerste gesprekken

Tijdens het eerste gesprek vind ik het belangrijk om een zo goed mogelijk beeld van je te krijgen. Dit betekent dat ik niet alleen naar je problemen en klachten vraag maar ook benieuwd ben naar jou als persoon en wat er mogelijk onderliggend is aan het ontstaan van jouw klachten. Het is van belang dat jij zo open mogelijk bent. Wat ik nog belangrijker vind is dat jij je op je gemak voelt en niet het gevoel krijgt dat je moest haasten of dat je onder druk wordt gezet. Als het nodig is kunnen we altijd het tweede gesprek gebruiken om verder kennis te maken en jouw hulpvraag duidelijk te krijgen. Het tempo passen we daarom aan op jouw behoeften. Na de intakefase heb je altijd de ruimte om na te denken of je met een behandeling bij mij verder wilt.

Afgestemd op jou

Wanneer ik een goed beeld heb van jou als persoon, je klachten en wat je wilt veranderen in dit traject, zullen we stilstaan bij hoe ik jou zou kunnen helpen om te bereiken wat je tijdens dit traject wilt bereiken. Mijn benadering is afgestemd op jou als persoon en wat jij nodig hebt. Mijn werkwijze is eclectisch en geïntegreerd. Dit houdt in dat ik gebruikmaak van verschillende behandelvormen en methoden om tot verandering te komen. We kunnen ons richten op het verhelpen van jouw klachten maar ook ‘inzichtgevend’ werken. Dat betekent dat we de diepte in duiken en kijken naar wat onderliggend is aan jouw klachten. Dit met als doel om te kijken hoe we hier verandering in kunnen aanbrengen. Jouw hulpvraag is hierin leidend.

Vertrouwen en transparantie

Vanuit een veilige sfeer en op basis van vertrouwen en transparantie gaan wij een proces van samenwerking aan. Jij bent binnen deze samenwerking de ervaringsdeskundige op het vlak van jouw leven. Met mijn expertise en jouw ervaring zorgen we er samen voor dat we komen waar we willen zijn: dat jij weer in je kracht komt en de regie over je leven ervaart.

Ik kan je hiermee helpen:

Aanpassingsproblematiek

Angst

Burn-out

Chronische vermoeidheid

Depressie

Faalangst

Hechtingsproblematiek

Mijn behandelvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

COMET

EMDR

Interpersoonlijke therapie (IPT)

Mentalization Based Treatment (MBT)

Online therapie

Psychodynamische therapie

Schematherapie

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Wat kost een afspraak?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Onze psychologen stellen aan de hand van jouw verhaal een maatwerk behandeling op en samen bespreken jullie hoeveel sessies je ongeveer nodig hebt om je doelen te bereiken. Een standaard therapiesessie is 118 euro. Bekijk hier alle tarieven.

Contactgegevens

Phoenixstraat 66
Kamer 213
2611 AM Delft

Past Figen bij mij?

We vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jou te koppelen aan een psycholoog die bij je past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als je wilt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jouw verhaal en hulpvraag. We bespreken jouw voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke psycholoog jou goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start behandeling

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze psychologen en kunnen meteen je eerste afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een week terecht. Dat lucht op!

Veelgestelde vragen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Wil je meer grip op je leven? Wil je je lichter, sterker en veerkrachtiger voelen? Een psycholoog kan je helpen om wat je in de weg zit aan te pakken en weer lekker in je vel te zitten. Leer beter omgaan met tegenslagen, reken af met psychische klachten en laat kleine hindernissen op je pad geen grote problemen worden.

Als jij voelt dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, is dat reden genoeg om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten totdat het zo erg is dat je instort. Juist niet. Wij zeggen altijd: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Bij goed voor jezelf zorgen hoort – naast bijvoorbeeld sporten en een bezoek aan de tandarts – ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid. Lees verder

Waarom een psycholoog via Psyned?

Via ons krijg je direct de juiste hulp van een psycholoog die bij je past. Je hoeft niet te wachten of eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief. Soms is de stap om hulp te vragen al groot genoeg, dus wij vinden het belangrijk dat we het voor jou zo makkelijk mogelijk maken.

Zodra je de eerste stap zet, willen we dat jij je op je gemak voelt. We spreken je graag altijd even persoonlijk om je goed te kunnen koppelen aan een van onze 300+ erkende psychologen, omdat die match belangrijk is voor het succes van je behandeling.

Meestal kan je al binnen een week terecht bij een psycholoog. Online of bij jou in de buurt. Want wij weten: hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak?

Heel snel, dat is waarin wij ons onderscheiden. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe sneller en beter je vaak geholpen bent. Daarom kan je vaak nog voor dezelfde (werk)dag een gratis adviesgesprek inplannen en meestal kan je al binnen een week starten bij de psycholoog.

De ene psycholoog is eerder beschikbaar dan de ander. Aan de hand van jouw verhaal kunnen we je tijdens het adviesgesprek koppelen aan een psycholoog die jou goed en snel kan helpen. Zonder wachtlijst en verwijsbrief.

Wat kost een psycholoog?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tarieven en we leggen uit hoe je jouw behandeling eventueel vergoed kan krijgen. Lees verder

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt vergoeding via je werkgever?

Steeds meer werkgevers investeren in mentaal fitte medewerkers en betalen voor psychische hulp. Want als jij niet lekker in je vel zit – of dit nou door je werk komt of niet – heeft dat invloed op jouw werk. Mentaal fitte medewerkers hebben vaak meer plezier in hun werk, verzuimen minder en zijn een stuk productiever. Je werkgever heeft er dus net zoveel voordeel bij dat jij je goed voelt als jijzelf. Werkgevers omarmen dan ook vaker hun verantwoordelijkheid om goed voor hun medewerkers te zorgen. Grote kans dat jouw werkgever al met ons samenwerkt of wil samenwerken. Lees verder

Hoe vind ik een passende psycholoog?

In het gratis adviesgesprek bespreken we jouw klachten en hulpvraag. Ons psychologisch verwijsteam luistert, beantwoordt (praktische) vragen, geeft advies en kan je direct koppelen aan een van onze erkende psychologen. Past jouw vraag niet bij Psyned, dan denken we graag met je mee over alternatieven. We letten altijd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, omdat we weten dat een goede match met de psycholoog belangrijk is voor het succes van de behandeling. Je kan het adviesgesprek voorbereiden door alvast over de volgende vragen na te denken:

Wat speelt er bij jou? Wat zijn je klachten? Hoe voel jij je? En hoe wil jij je weer voelen? Lees verder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze psychologen kiezen bewust voor de beste persoonlijke zorg. Zij bieden maatwerk behandelingen vanuit hun passie voor het vak: om jou écht te helpen. Iedere behandelaar bepaalt dus zelf hoe het behandelplan en de begeleiding eruitziet, passend bij jouw hulpvraag. Samen bespreken jullie dit persoonlijke behandelplan met jouw doelen voor de behandeling en hoe jullie die willen bereiken. Aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoeveel sessies je nodig hebt. Lees verder

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: