Skip to content
Psyned

Seksueel Misbruik

Heb je te maken gehad met seksueel misbruik en durf je er niet over te praten? Je bent niet de enige. Er is veel moed voor nodig om te durven vertellen over de pijnlijke, angstige ervaring of ervaringen.

Psyned - Psychologen Nederland | 12 nov 2015

Toen het gebeurde voelde je misschien wel aan dat het niet de bedoeling was om erover te praten. Misschien was je bang voor de dader, en heeft hij of zij je gezegd dat je er niet over mag praten. Of misschien denk je ergens onbewust dat het maar beter is om er niet over te praten. “Als ik er niet over praat dan bestaat het niet.”

Schaamte

Het kan ook zijn dat je je schuldig voelt over wat er gebeurd is. Soms geven we onszelf de schuld van wat er is gebeurd. Schaam je je hiervoor? Bijvoorbeeld: “Als mensen dit van me weten gaan ze weg en blijf ik helemaal alleen over.”

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholpen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

Misschien had je als kind besloten: “ik vertel het niet aan mama want dan wordt zij zo verdrietig” of “dan loopt het hier helemaal uit de hand.”

Alleen

…. En toch is er iets niet ok, voel je dat je niet lekker in je vel zit, heb je soms verdriet zonder dat je weet waarom, laat je over je grenzen gaan door andere mensen en heb je het gevoel dat je machteloos bent, net als toen. Het kan ook zo zijn dat je af en toe zomaar ineens heel boos wordt op iemand in je omgeving, bijvoorbeeld op je man of vrouw of op je kinderen.

Ik kom in mijn praktijk veel mensen tegen die zich ongemakkelijk voelen bij seks, zich niet durven openen of er bang voor zijn.

Zo leven we in de macht van degene die over onze grenzen zijn gegaan. Blijven we de machteloos, net als toen het gebeurde.

Misschien is het voor jou wel tijd om uit de ontkenning te stappen. En, hoe bang je ook bent, hulp te zoeken bij iemand die niet schrikt van je verhaal. Iemand die je kan helpen om jezelf te worden. Uit de ontkenning, en het wegdrukken van je emoties. Door je gevoelens, op je eigen tempo, toe te laten komt er ruimte en opluchting. Het kan heel fijn zijn om je te laten begeleiden door een professional, die niet schrikt van jouw verhaal. Een professional die de schaamte kent en je helpt die te doorbreken. Op jouw tempo.

Blijf niet alleen hiermee!

Niks moet, alles mag

Ik bied je een veilige plek, om samen te zoeken naar antwoorden op jouw vragen. Een plek om jouw verwondingen te helen. Stap voor stap, in jouw tempo en met toestemming om te worden wie je bent. Zo stap je uit je slachtofferrol, en word je wie je wil zijn.

Durf jij het aan? Ik weet hoe spannend het is, en weet je, je mag ook komen en niks vertellen. Of een heel klein beetje. Het geeft je rust als er een plek is voor dit verwonde deel van jou. Het is een deel van jou, en het wil graag gezien worden. Precies door daar te kijken kan er weer licht komen in jouw leven.

Je bent welkom om een afspraak te maken. Ook al duurt het misschien nog een tijdje voordat je durft te bellen. Je mag bang zijn, heel bang en je hoeft niks te weten als je bij me komt voor een afspraak.

Het wordt tijd voor jou

Het wordt tijd om wat je door deze nare ervaringen bent verloren, weer op te halen.  En JA: HET MAG!!!
Je mag er zijn, met al je mooie, vrolijke, zachte, lieve, pijnlijke, rauwe kanten en ook met die pijnlijke kant die je liever aan niemand zou willen laten zien.

Welkom

Je bent niet de enige die bij me komt met dit thema. Ik heb veel mensen mogen ontmoeten die mij hebben gesteund, en veel mensen die ik mag steunen. Je kan het misschien niet geloven dat er een plek is waar seksueel misbruik gewoon bespreekbaar is. Waar het geen taboe is en waar mensen niet schrikken van jouw verhaal. Hoe pijnlijk ook, het komt heel veel voor, en je zult verbaasd zijn hoeveel mensen in jouw omgeving hiermee te maken hebben gehad, zonder dat je het weet.

Er is een plek waar je welkom bent. Een plek om erachter te komen wat het misbruik met je heeft gedaan. Ik begeleid je zonder oordeel, op een professionele en betrokken manier.

Gun jezelf te leven<

Gun jezelf om te leven zoals jij dat wil, zo laat je de ervaring los. En zo laat je de dader los en heeft die geen macht meer over jouw leven. Neem je leven in je eigen handen en maak er iets moois van, het kan!

Psyned - Psychologen Nederland

Psyned - Psychologen Nederland

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Misbruik

Meer over klacht

Misbruik

Lees meer informatie over Misbruik

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned