9 #Seks – betekent meer liefde ook meer seks?

Podcast          

Wij geloven niet in wachten. En al helemaal niet als het even niet zo lekker gaat. Daarom zijn we gestart met een podcast: Waar wacht je op?. In deze podcast gaat Amy in gesprek met Psyned psychologen over onderwerpen waar we allemaal wel eens tegenaan kunnen lopen en geven we je tips wat je vandaag zelf nog kan doen om je beter te voelen.

9 #Seks – betekent meer liefde ook meer seks?

Seks is een onderwerp wat veel kan oproepen bij mensen. Denk aan spanning, plezier, ongemakkelijkheid of misschien wel angst. Erover praten is dus nog niet zo normaal. Sterker nog: we merken nog best wat taboe. Zelfs bij psychologen. Genoeg reden dus voor ons om er een hele aflevering aan te wijden. En wie hier vol met passie over kan praten, is Psyned psycholoog Petra van den Bosch.

Podcast over seks, liefde, problemen met seks en seks in een relatie

Seks kan zorgen voor veel plezier en verbinding, maar ook problemen veroorzaken. Want, wat als je opeens geen zin meer hebt in seks? Of eigenlijk nooit hebt gehad? Waarom ligt de focus in de slaapkamer nog steeds zo op de man en niet op het genot van de vrouw? Wat kun je doen bij seksuele problemen? En is de oorzaak van die problemen eigenlijk altijd mentaal?

Bij deze aflevering had Amy vooraf misschien wel de meeste vragen. Niet alleen omdat ze het een ontzettend interessant onderwerp vindt, maar ook omdat ze er eigenlijk nog weinig over wist. Misschien omdat we er, anno 2022, nog steeds zo weinig over (durven) praten en er daarom nog zo weinig over bekend is over al het onderliggende. Zo ken je misschien wel de vijf talen van de liefde, maar ken je de vijf talen van seksualiteit al? Of hoe vind je weer intimiteit met elkaar na het krijgen van een kindje? Petra vertelt ons in deze aflevering ook waarom dat taboe nog zo op seks ligt, waarom het zo ontzettend kwetsbaar is, alle redenen waarom we eigenlijk seks hebben, het verschil tussen seks en liefde en dat juist die liefde soms ook weer zorgt voor minder seks.

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Plan jouw gratis adviesgesprek

Psycholoog Petra van den Bosch in Waar wacht je op?

Als psycholoog die 7 jaar onderzoek heeft gedaan naar medicijnen tegen seksuele problemen bij vrouwen, ligt het onderwerp van deze aflevering dichtbij Petra. Ze werkt al ruim 15 jaar als psycholoog en heeft zich ondertussen gespecialiseerd in liefde en seksualiteit in de breedste zin van het woord. En daarom wilde we haar ook graag spreken voor deze aflevering, helemaal in teken van seks.

Tuurlijk een beetje spannend, want is het wel echt oké dat we het hier zo over hebben? Maar zodra Amy tegenover Petra zat, viel dit gevoel helemaal weg. Het voelde vooral ontzettend normaal (en nodig!) om hier uitgebreid over te praten.

Luister de aflevering van Waar wacht je op? hier

Ben je benieuwd naar deze aflevering van Waar wacht je op? over seks? Luister ‘m dan via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. En als je er dan toch bent en ook enthousiast bent, dan help je ons ontzettend door een review achter te laten. Of stuur ons een berichtje via Instagram. Daar maak je ons niet alleen heel blij mee, maar help je waarschijnlijk ook iemand anders aan antwoorden.

Wat kan je vandaag al doen?

Dit vind je misschien ook interessant

Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?
Relatietherapie
Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Een libido. Wat is dat precies? Onder libido verstaan we hoeveel zin iemand he...

Lees verder
Liefdestalen, welke spreek jij?
Relatietherapie
Liefdestalen, welke spreek jij?

De liefdestalen Volgens Dr. G. Chapman bestaan er vijf liefdestalen. Samenzijn, bemoedigende woorden, cadeaus, hulpvaard...

Lees verder
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?
Podcast
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?

Iemand die ons alles kan vertellen over het onderwerp jaloezie en we dus heel graag in de studio wilde, is sociaal psych...

Lees verder
Meer over klacht
Problemen met seks

Problemen met seks kunnen ontstaan als jij en je partner niet meer hetzelfde denken over jullie seksleven. De een wil bi...

Lees verder