4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?

Podcast, Relatietherapie      Pieternel Dijkstra     

Wij geloven niet in wachten. En al helemaal niet als het even niet zo lekker gaat. Daarom zijn we gestart met de podcast Waar wacht je op?. In deze podcast gaat Amy in gesprek met Psyned psychologen over onderwerpen waar we allemaal wel eens tegenaan kunnen lopen en geven we je tips wat je vandaag kan doen om je weer iets beter te voelen.

4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?

Iemand die ons alles kan vertellen over het onderwerp jaloezie en we dus heel graag in de studio wilde, is sociaal psycholoog Pieternel Dijkstra. Al jaren doet zij onderzoek naar sociale relaties en publiceerde hier tientallen wetenschappelijke onderzoeken en boeken over. Jaloezie is een terugkerend thema in haar onderzoeken, maar ook zeker in haar praktijk als relatietherapeut. Daar wilde onze host Amy dus alles over weten.

Podcast over jaloezie (in een relatie), ziekelijke jaloezie en de invloed van jaloezie op je relatie

Waarom ben ik ineens zo jaloers? Wat betekent jaloezie en wat is het eigenlijk? En waarom was ik in een eerdere relatie nooit jaloers en nu opeens wel? Allemaal vragen waar Pieternel in deze aflevering een helder antwoord op heeft. Jaloezie is namelijk niet de meest handige emotie in je relatie, maar het heeft zeker wel een functie. Want wat ligt er eigenlijk onder die jaloerse gevoelens? En nog veel meer antwoorden waarvan je niet wist dat je er een vraag over had.

Achter de emotie jaloezie zit namelijk een hele wereld. Eentje waarvan de meeste mensen het bestaan niet weten. Bijvoorbeeld dat afgunst en jaloezie twee verschillende dingen zijn, dat je partner je jaloezie in stand kan houden (zonder dat dat de bedoeling is natuurlijk) en of het eigenlijk mogelijk is om ook preventief met je eigen jaloezie aan de slag te gaan. En natuurlijk vertelt Pieternel ons ook wat je vandaag kan doen als je aan de slag wil met je jaloezie of hoe je omgaat met een jaloerse partner.

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Plan jouw gratis adviesgesprek

Disclaimer: de kans is groot dat je na het luisteren van deze aflevering niet meer hetzelfde naar datingsprogramma’s en reality-tv kijkt.😉

Psycholoog Pieternel Dijkstra in Waar wacht je op?

Pieternel is sociaal psycholoog, relatietherapeut, coach, auteur, wetenschappelijk onderzoeker en docent met een enorme bak aan kennis en ervaring. Ontzettend indrukwekkend, maar als je met het haar in gesprek gaat stelt ze je helemaal op je gemak en neemt ze je op een begrijpelijke manier mee in al haar kennis en ervaring. Amy hing aan haar lippen!

Luister de aflevering over jaloezie van Waar wacht je op? hier

Nieuwsgierig geworden? Luister de aflevering dan meteen via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. En vond je de aflevering net zo interessant als wij? Dan help je ons (en waarschijnlijk ook andere mensen) door een review achter te laten in je favoriete podcast app. Of stuur de aflevering door naar je partner, vrienden en/of familie.

Wat je vandaag al kan doen

Dit vind je misschien ook interessant

Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?
Relatietherapie
Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Een libido. Wat is dat precies? Onder libido verstaan we hoeveel zin iemand he...

Lees verder
Liefdestalen, welke spreek jij?
Relatietherapie
Liefdestalen, welke spreek jij?

De liefdestalen Volgens Dr. G. Chapman bestaan er vijf liefdestalen. Samenzijn, bemoedigende woorden, cadeaus, hulpvaard...

Lees verder
3 #Relatietherapie – Waarom een relatietherapeut je relatie júíst niet wil redden
Podcast
3 #Relatietherapie – Waarom een relatietherapeut je relatie júíst niet wil redden

Als je al een langere tijd in een relatie zit, weet je dat er periodes zijn dat het even minder gaat en je de verbinding...

Lees verder
Meer over klacht

...

Lees verder