Categorie
Categorie

Mijn stage ervaring bij Psyned

Een stage zoeken kan behoorlijk lastig zijn. Je wilt stage lopen bij een organisatie waar je iets kunt leren, maar waar je je ook op je plek voelt. Bij Psyned zijn we op dit moment op zoek naar twee stagiairs. Wil jij weten of Psyned als stagebedrijf bij jou past? Om jou te helpen heeft Evi, een van onze huidige stagiairs, dit blog geschreven over haar tijd als Stagiair Marketing en Communicatie bij Psyned.

Afgelopen jaar moest ook ik er aan geloven: een stage vinden. Via de vacaturebank van mijn opleiding kwam ik al gauw Psyned tegen. Ik wilde graag stage lopen op een marketing en communicatieafdeling. Als Toegepaste Psychologie-studente was deze stage, op de marketing en communicatie afdeling bij een behandelorganisatie voor psychische klachten, de perfecte combinatie.

Hard werken en potjes tafeltennis

Op mijn eerste stagedag merkte ik al meteen wat voor een bedrijf Psyned is: warm, ondernemend en hardwerkend. Dat beeld is ook zeker niet veranderd. Psyned is een bedrijf dat groeit en dat merk je aan alles. Constant zijn er nieuwe ontwikkelingen: de website wordt vernieuwd, concepten worden bedacht en doelen behaald en uitgebreid.

stage ervaring psynedDoordat Psyned nog zo groeit merk je ook dat het team heel enthousiast is. Iedereen werkt hard om alles voor elkaar te krijgen, maar naast deze mentaliteit van hard werken is het team ook heel warm en gezellig. Iedereen is altijd wel in voor een babbeltje of bijvoorbeeld een potje tafeltennis. Met enige regelmaat wordt er een leuke activiteit georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een kerstdiner, een speurtocht door heel Amsterdam of gewoon lekker een hapje eten met z’n allen.

Nu we met het land in een intelligente lockdown zitten mis ik vooral de gezelligheid die er op kantoor altijd is; samen pauzeren, een wandeling tijdens de lunch en de (soms wat flauwe) grapjes. Om het contact op afstand toch goed te houden starten we als team elke ochtend met een video call, houden we contact via een chat en hebben we elke vrijdag een digitale vrijmibo.

Wat zijn mijn taken?

Tijdens mijn stage houd ik mij vooral bezig met de social mediakanalen en het blog van Psyned. Voor de social mediakanalen zorg ik dat er content is om te plaatsen: website pagina’s, nieuwsitems, blogs, feitjes, reviews en ga zo maar door. Doordat er veel content is om te gebruiken blijft het afwisselend en leuk. Daarnaast is er ook de ruimte om nieuwe concepten te bedenken voor social media en deze zelf uit te werken.

Op social media deel ik ook de blogs van Psyned die voornamelijk geschreven worden door de behandelaars. Maar ik doe meer voor de blogs. Ik bedenk nieuwe onderwerpen voor blogs, zoek hier de juist auteurs voor en onderhoud het contact met hen. Omdat de onderwerpen heel divers zijn vind ik het redigeren van blogs altijd erg leuk, zo doe ik zelf ook nog nieuwe kennis op over psychologie.

“Ja, ik doe de post, maar dat is mijn enige ‘stagiaire taakje’”

Wat ik leuk vind aan mijn takenpakket bij Psyned is dat ik niet als stagiair wordt behandeld. Ja, ik doe wel de post, maar dat is de enige ‘stagiaire taak’ die ik heb. Wat daar tegenover staat is dat ik ook de promotie van een documentaire-vertoning en het contact met Therapieland, waarmee we een samenwerking hebben, op mij heb mogen nemen. Bij het uitvoeren van deze twee taken heb ik veel vrijheid gekregen en daardoor voelde deze taken ook echt eigen.

Wat leer je: je mag onderuit gaan als je maar weer opstaat

Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd. Een van de eerste dingen die gezegd werd toen ik mijn stage begon is dat het niet erg is om onderuit te gaan, zolang je ook maar weer opstaat en leert van de ervaring. Deze mentaliteit gaf veel ruimte om dingen te durven leren.

Wanneer je stage loopt bij Psyned leer je op een professionele manier te werken. Dit is iets waar je ook in de toekomst wat aan hebt en daardoor erg waardevol. Bij Psyned leer je om samen te werken, maar niet afhankelijk te worden. Je overlegt veel, stemt dingen met elkaar af, maar zal ook zelfstandig aan de slag moeten gaan.

Nieuwe kansen: word jij de nieuwe stagiair?

Op de marketing en communicatieafdeling heb ik veel geleerd over online marketing. Hierbij kan je denken aan SEO, maar ook tone of voice en ranking in Google. Dit zijn dingen waar ik wel iets van wist, maar na deze stage voel ik mij hier meer in thuis. Al met al heb ik veel geleerd en ben ik blij dat ik mij acht maanden bij dit team heb mogen aansluiten. Voor mij zit het er inmiddels alweer bijna op, maar voor jou begint het misschien wel net. Ik zal mij de komende periode gaan focussen op afstuderen en daarmee komt mijn plek dus vrij. Wellicht vervul jij deze binnenkort en mag dit team jou verwelkomen op de marketing en communicatieafdeling.

Ben je enthousiast geworden en wil jij stage lopen bij Psyned? Bekijk dan hier onze vacatures.

Evi Wierenga

Evi Wierenga

Evi studeert Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor haar derdejaarsstage loopt zij stage op de marketing en communicatie afdeling bij Psyned.

Wil je een vraag voorleggen aan het verwijsteam van Psyned? Je kan ons elke werkdag bellen op 085 – 4014720. Ma – do van half 9 tot half 9, op vrijdag van half 9 tot half 6.

Dit vind je misschien ook interessant

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog