Skip to content
Psyned

Hoe ga ik om met een flirt van mijn partner?

“Mijn man vindt een collega leuk en ik ben bang dat het uit de hand loopt.” Wat moet je doen als je partner oog heeft voor iemand anders? Relatietherapeut en psycholoog Marielle Koek vertelt hoe je emotionele ontrouw een plek kan geven.

| 21 feb 2017

Hulpvraag van Anoniem:

“Mijn man is onlangs bijna vreemdgegaan met een collega tijdens een bedrijfsuitje. Hij is vlak voordat zij hem wilde zoenen gestopt, maar voorafgaand zijn er berichten uitgewisseld die steeds flirteriger van aard werden. 

Mijn man zegt dat ze elkaar leuk vinden maar afgesproken hebben dat het niet verder gaat dan dat. Ook hebben ze hun leidinggevende geïnformeerd dat het bijna mis is gegaan, maar dat ze dat allebei niet willen en dat het afgelopen is. Hij is niet verliefd op haar, wil voor mij gaan en voelt niks voor haar.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

Rationeel kan ik het een plek geven, feitelijk is er niet meer aan de hand dan een uit de hand gelopen flirt en is hij op tijd gestopt. In eerdere relaties is hij vaker vreemd gegaan maar hij zegt dat dit de eerste keer is dat hij op tijd stopte omdat hij besefte dat hij mij kon kwijt raken.

Op dit moment houden ze afstand en praat hij met mij over wat zij zegt. Toch ben ik bang dat het alsnog een keer verkeerd gaat. Ze werken in een klein team waar de sfeer heel los is en vaak geborreld wordt. Daarnaast is zij is inmiddels vrijgezel. Hij zegt dat er echt niks meer gaat gebeuren, maar ik ben bang dat het straks toch uit de hand loopt. Ik weet dat je nooit garanties hebt, maar ik wil ook niet de hele tijd wantrouwend zijn. Wat kan ik doen?”

Beste Anoniem,

Het is logisch dat deze ‘onschuldige’ flirt bij jou een onveilig gevoel en allerlei vragen oproept. Op dit moment heb je geruststelling nodig om je weer veilig te voelen en vertrouwen te hebben dat het goed zit tussen jullie. Durf je angsten uit te spreken. zodat jullie van elkaar weten hoe de ander erover denkt.

Je man heeft laten zien dat hij voor jou wil gaan én bewust gekozen om op tijd te stoppen. Hij heeft er ook voor gezorgd dat dit zichtbaar is geworden door zijn leidinggevende te informeren. Dat zijn belangrijke stappen. Hij kan je ook vast vertellen wat er in jullie relatie anders is dan in zijn vorige relaties en wat maakt dat hij nu niet is vreemd gegaan.

Hij zal ook gewoon naar borrels van zijn werk blijven gaan en dat kan zeker in het begin moeilijk voor jou zijn. Spreek samen af hoe jullie daar mee om willen gaan. Helpt het als hij jou dan bijvoorbeeld een berichtje stuurt of als jij dan iets afspreekt met een vriendin?

Het is een goed teken dat je man zo zorgvuldig met de situatie is omgegaan. Hij heeft duidelijk zijn grenzen aangegeven bij zijn collega, is eerlijk geweest en heeft voor jullie relatie gekozen. Je hebt nu vooral extra bevestiging nodig dat hij voor jou kiest, en dat kan hij onder andere laten zien door met jou in gesprek te gaan. Probeer het samen op te lossen en praat veel met elkaar. Dat is het belangrijkst.

© 2017 Marielle Koek – Psycholoog Tilburg

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Relatietherapie

Meer over klacht

Relatietherapie

Lees meer informatie over Relatietherapie

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned