Therapie Den Bosch

We gaan samen op zoek naar ervaringen waaruit nieuwe of opnieuw gevonden vaardigheden naar voren komen. Je merkt op deze manier wat je zelf kunt met jouw talenten en hoe je jouw leven kunt veranderen. (Her)ontdek jezelf bij Therapie Den Bosch.

Ik ben ook ’s avonds beschikbaar! Bel 085-4014720 voor een afspraak.

Therapie Den Bosch – Doelgericht werken aan een oplossing

Intuïtief, persoonlijk en concreet. Dit zijn de woorden die mij het beste omschrijven. Ik streef ernaar om de behandeling zo luchtig en laagdrempelig mogelijk te houden, we moeten het immers niet zwaarder maken dan het is. Ik kom snel tot de kern en van daaruit kan ik je meteen een paar handvatten geven zodat je de eerste stappen kan zetten. Want dat is natuurlijk waar we het voor doen.

Een behandeling die bij je past

Jij staat centraal, jij bent de kern. De behandeling maken we daar gezamenlijk en samenhangend omheen. De behandeling gaat uit van jouw klacht/vraag, maar ook de kwaliteiten en eigenschappen waar jij over beschikt. Het gaat dus om passen en meten; maatwerk. Dit doen we samen en we zullen er snel achter komen wat wel en niet werkt voor jou. Het gaat er uiteindelijk om dat jij aan het werk gaat en het echt zelf doet.

Ik werk bij Therapie Den Bosch op een daadkrachtige, praktische, verrijkende en inzichtgevende manier. Belangrijk vind ik dat ik met jou werk, niet aan jou. De samenwerking is van groot belang om vanuit de kern van jouw probleem op een doelgerichte manier naar een oplossing toe te werken.

Je kunt bij mij terecht met verschillende klachten en hulpvragen. Ik behandel onder andere, maar niet uitsluitend, depressie, rouw- en verliesverwerking, zingevingsvragen, angst, burn-out, trauma en negatief zelfbeeld.

Over mij – Josie van Dijk – Therapie Den Bosch

Bij het afronden van de middelbare school had ik voor mezelf al bedacht dat ik ‘iets’ in de hulpverlening wilde gaan doen. Meerdere opleidingen en cursussen zorgden vervolgens voor mijn basis als therapeute. Daarnaast heeft 18 jaar werkervaring, zowel in de eerste als tweede lijn van de GGZ, mij gevormd tot de therapeute die ik vandaag de dag ben.

Betrokken, directe en doelgerichte behandeling bij Therapie Den Bosch

Ik werk inmiddels alweer een tijd lang voor mezelf en heb dan ook een ‘eigen’ manier van behandelen ontwikkeld. Ik zou deze manier van behandelen als praktisch, daadkrachtig, verrijkend en inzichtgevend beschrijven. Ik werk echt samen met je als therapeute en op die manier zul je dan ook merken dat we snel tot de kern van het probleem komen.

Stappen zetten

De behandeling bij Therapie Den Bosch kan best confronterend zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat het je zal helpen, om jezelf te helpen. Uiteindelijk moet je het zelf doen, ik ben er niet om je probleem op te lossen, maar om je inzichten te geven en je te laten groeien als mens. Zodat jij, op basis van die groei en inzichten, zelf je problemen kunt oplossen. Niet alleen het probleem waarmee je bij mij bent gekomen, maar ook de problemen in de toekomst. Zo kun je voluit leven en voel je je veilig genoeg om nieuwe stappen te zetten zonder daarin afhankelijk te zijn van anderen.

Wees jezelf

Ik vind het mooie aan mijn werk bij Therapie Den Bosch om anderen te helpen om hen op een andere manier naar zichzelf en hun omgeving te laten kijken. Ik probeer je te stimuleren om meer zelfvertrouwen te krijgen, wat er voor zorgt dat jij weer meer invloed kunt uitoefenen op jouw leven en de omliggende factoren. Dat geeft mij voldoening.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief en duur

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • ADHD
 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Dwangklachten
 • Eetstoornis
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld
 • Ongewenste kinderloosheid
 • PTSS
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Coaching
 • EMDR
 • Familieopstellingen
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Relatietherapie
 • RET
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij


Josie van Dijk is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Josie van Dijk:

 • Beoordeling: 4.7 uit 5. Op basis van 15 ervaringen
 • "Josie heeft levenservaring, dat voel ik en daarom heb ik voor haar gekozen. Haar inlevingsvermogen is groot evenals haar inspanningen om mij te begrijpen. Josie kijkt naar het grotere geheel, vormt een holistisch beeld, en laat me zo nu en dan met humor naar mijn eigen handelingen kijken zonder de serieuze toon te verliezen. Ik bewonder haar als mens die zich in de hoedanigheid van psycholoog laat zien."

  - Anoniem

  "Bij Josie voel ik me op mijn gemak, ik heb bijna het gevoel gehad alsof ik bij een vriendin op de koffie ben in haar gezellige geluidsdichte woonkamer. Al schroomt ze niet om de duidelijke waarheid te vertellen wanneer dat nodig is. Ze is erg open-minded en zonder oordeel waardoor je gemakkelijk je verhaal kunt doen. Overal is een oplossing voor en ze is meesteres in het omdenken. Ze heeft me een goede (confronterende) spiegel voorgehouden, waardoor ik mezelf beter heb leren kennen en begrijpen en wat mijn valkuilen zijn. Ieder gesprek wist ze weer een laagje van mijn cocon af te breken, totdat ik me weer vrij genoeg voelde om het zelf te doen. Daarnaast is ze ook gewoon een vrolijke, kleurrijke, toegankelijke en gezellige vrouw met humor. Ik vind het bijna jammer dat de behandeling erop zit."

  - Anoniem

  Op aanraden van mijn behandelaar heb ik een aantal stappen kunnen zetten die ikzelf alleen niet had genomen of aangedurfd. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn situatie en kon ik oude rolpatronen loslaten.

  - Anoniem

  "Josie heeft me veel meer rusten en perspectief gegeven. Iets wat in je zit maar bij mij goed verborgen zat door de alledaagse conditionering."

  - Anoniem

  Josie heeft door middel van EMDR mijn trauma's laten verwerken. Hierdoor ervaar ik minder stress en heb ik meer vertrouwen in mijzelf.

  - Anoniem

   "Na een tijdje vast gelopen te zijn in onze relatie hebben wij contact opgenomen met Josie. De drempel leek hoog, maar bleek er niet te zijn. Wat een fijne duidelijke gesprekken, met een traan en een lach. Ze leerde ons beter communiceren, we zijn elkaar weer gaan waarderen.
  Wij vinden Josie een hele fijne gesprekspartner, ze heeft veel mensenkennis en is ontzettend vriendelijk en doortastend! Soms is de oplossing heel dichtbij, hadden we dit maar eerder gedaan. Bedankt Josie!"

  - Suzan en Michiel

  “Hallo Josie, wat zijn wij blij dat we met jou een aantal gesprekken hebben gehad. Al heel snel gaf jouw fijne directe spiegeling en reflectie op ons een duidelijk zicht op de knelpunten. Dit zorgde ervoor dat de angel binnen korte tijd eruit was en dat de problemen snel oplosten. De handreikingen die jij ons gaf voor een andere manier van communiceren passen we, als dat nodig is, toe en we zijn alert op terugkerende woordjes..... EN dus voelt dit stukken beter :). Heel erg bedankt voor de ruggensteun die je ons hiermee gaf, we genieten weer ten volle van elkaar!”

  - Roel en Yvette

   "Na meer dan 25 jaar huwelijk liepen wij vast, op verschillende plaatsen hadden we hulp gevraagd, maar we kwamen er niet uit. Toen kwam Josie op ons pad, en samen met haar zijn we toch tot een oplossing gekomen. 

  Samen hebben wij diversen gesprekken met Josie gehad, en door haar doortastendheid en humor zijn we er een heel eind uitgekomen. We konden altijd op Josie terug vallen via de mail of een extra gesprek, het lucht altijd weer op. Josie, bedankt voor wat je tot nu toe voor ons hebt gedaan, wij zijn blij met jou."

   

  - Peter en Anja

   "In mijn verleden heb ik een aantal nare dingen meegemaakt en dacht lang deze alleen te kunnen oplossen. Dit lukte dus niet. Via de huisarts kwam ik bij Josie terecht. Zij heeft mij, met behulp van EMDR en gesprekken, van mijn nare ervaringen afgeholpen.
  Het is alsof ik kilo's lichter ben. Die zware last is van mijn schouders, het gepieker is verdwenen, ik slaap beter en ik kan weer sinds lange tijd genieten."

  - Martin

  "Als ik dan heb aangebeld en ik zie jouw lach dan weet ik dat ik veilig ben dat ik mijzelf zijn mag. Je laat mij in de yoga-zaal daar zit ik dan te wachten terwijl jij iemand verder helpt alleen met mijn gedachten. Dan zit ik tegenover jou ik kijk naar jou, ik zie een vrouw die mooi is, warm en wijs die mij leert kijken naar mijzelf mij leert dat ik het antwoord vind als ik mijzelf zie als het kind dat ik ooit was en niet mocht zijn de last was groot, ik was te klein. Die last te dragen, jarenlang dat heeft mij echt vervormd en ook zelfs nu nog ben ik bang dat het proces om te genezen heel moeizaam is en ook heel lang maar als jij mij wilt blijven helpen met zoveel warmte en geduld dan zullen ééns mijn tranen komen en wordt mijn liefste wens vervuld."

  - Maurits

  Lieve Josie, wat een geweldige hulp heb ik van jou gehad, ik heb me bij jou zo gehoord, gezien en begrepen gevoeld, en dat maakte dat ik me al in hele korte tijd zoveel beter voelde. En nu kan ik weer verder met veel meer begrip voor mezelf, en de juiste handvaten, bedankt Josie voor jouw super fijne hulp!!

  - Margo

   "Ik wil je heel erg bedanken voor wat je voor ons gedaan hebt. We kunnen, nu Anton gestopt is met drinken, eindelijk verder met onze relatie. De "fles" staat niet meer tussen ons in! Nogmaals heel erg bedankt."

   

  - Liesbeth en Anton

  "Hoi Josie, Ik wil je even laten weten hoe blij ik ben met de resultaten van uw behandeling van EMDR bij mijn man Gerard. Hij is heel relax mbt tot de zorgen over onze zoon en hij geeft mij kracht en steun om de schouders eronder te zetten. Zo heb ik Gerard in geen jaren gezien. Dit doet mij erg goed, bedankt Josie."

  - Frederique

   "Ik kwam bij Josie omdat ik "dingen" uit het verleden graag een plekje wilde leren geven, zodat ik meer rust kreeg in mijn leven en weer een stap vooruit kon maken. Dat het zo'n uitwerking op me zou hebben zoals ik dat nu heb ervaren had ik nooit van te voren gedacht.

  Vanaf de eerste keer dat ik bij haar langskwam voelde het heel vertrouwd. Josie heeft echt de aandacht voor je en vraagt de juiste vragen op het juiste moment. Ik heb EMDR therapie bij haar gehad en ben erg verbaasd geweest over de snelle resultaten. Niet alleen ikzelf maar ook de mensen om me heen merkten dat ik meer rust kreeg. Ik heb handvatten gekregen waar echt iets aan heb en in veel situaties kan toepassen als dat nodig is."

  - Elena

   "Josie, ik wil je echt heel erg bedanken voor je hulp, want die heb ik zeker nodig gehad om tot mijn inzichten te komen…en dat was me alleen niet gelukt!!"

   

  - Anna
  Josie van Dijk
  Josie van Dijk
  Therapeut in Den Bosch

  Beoordeling: 4.7 uit 5
  Op basis van 15 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Also in English
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720
  Josie van Dijk

  Josie van Dijk

  • Geen wachtlijst
  • Also in English
  • Snel op afspraak

  Therapie Den Bosch

  We gaan samen op zoek naar ervaringen waaruit nieuwe of opnieuw gevonden vaardigheden naar voren komen. Je merkt op deze manier wat je zelf kunt met jouw talenten en hoe je jouw leven kunt veranderen. (Her)ontdek jezelf bij Therapie Den Bosch.

  Ik ben ook ’s avonds beschikbaar! Bel 085-4014720 voor een afspraak.

  Therapie Den Bosch – Doelgericht werken aan een oplossing

  Intuïtief, persoonlijk en concreet. Dit zijn de woorden die mij het beste omschrijven. Ik streef ernaar om de behandeling zo luchtig en laagdrempelig mogelijk te houden, we moeten het immers niet zwaarder maken dan het is. Ik kom snel tot de kern en van daaruit kan ik je meteen een paar handvatten geven zodat je de eerste stappen kan zetten. Want dat is natuurlijk waar we het voor doen.

  Een behandeling die bij je past

  Jij staat centraal, jij bent de kern. De behandeling maken we daar gezamenlijk en samenhangend omheen. De behandeling gaat uit van jouw klacht/vraag, maar ook de kwaliteiten en eigenschappen waar jij over beschikt. Het gaat dus om passen en meten; maatwerk. Dit doen we samen en we zullen er snel achter komen wat wel en niet werkt voor jou. Het gaat er uiteindelijk om dat jij aan het werk gaat en het echt zelf doet.

  Ik werk bij Therapie Den Bosch op een daadkrachtige, praktische, verrijkende en inzichtgevende manier. Belangrijk vind ik dat ik met jou werk, niet aan jou. De samenwerking is van groot belang om vanuit de kern van jouw probleem op een doelgerichte manier naar een oplossing toe te werken.

  Je kunt bij mij terecht met verschillende klachten en hulpvragen. Ik behandel onder andere, maar niet uitsluitend, depressie, rouw- en verliesverwerking, zingevingsvragen, angst, burn-out, trauma en negatief zelfbeeld.

  • Aanpassingsproblematiek
  • ADHD
  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Dwangklachten
  • Eetstoornis
  • Faalangst
  • Negatief zelfbeeld
  • Ongewenste kinderloosheid
  • PTSS
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen
  • ACT
  • Coaching
  • EMDR
  • Familieopstellingen
  • Mindfulness
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Relatietherapie
  • RET
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Josie van Dijk is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Josie van Dijk:

 • Beoordeling: 4.7 uit 5. Op basis van 15 ervaringen
 • "Josie heeft levenservaring, dat voel ik en daarom heb ik voor haar gekozen. Haar inlevingsvermogen is groot evenals haar inspanningen om mij te begrijpen. Josie kijkt naar het grotere geheel, vormt een holistisch beeld, en laat me zo nu en dan met humor naar mijn eigen handelingen kijken zonder de serieuze toon te verliezen. Ik bewonder haar als mens die zich in de hoedanigheid van psycholoog laat zien."

  - Anoniem

  "Bij Josie voel ik me op mijn gemak, ik heb bijna het gevoel gehad alsof ik bij een vriendin op de koffie ben in haar gezellige geluidsdichte woonkamer. Al schroomt ze niet om de duidelijke waarheid te vertellen wanneer dat nodig is. Ze is erg open-minded en zonder oordeel waardoor je gemakkelijk je verhaal kunt doen. Overal is een oplossing voor en ze is meesteres in het omdenken. Ze heeft me een goede (confronterende) spiegel voorgehouden, waardoor ik mezelf beter heb leren kennen en begrijpen en wat mijn valkuilen zijn. Ieder gesprek wist ze weer een laagje van mijn cocon af te breken, totdat ik me weer vrij genoeg voelde om het zelf te doen. Daarnaast is ze ook gewoon een vrolijke, kleurrijke, toegankelijke en gezellige vrouw met humor. Ik vind het bijna jammer dat de behandeling erop zit."

  - Anoniem

  Op aanraden van mijn behandelaar heb ik een aantal stappen kunnen zetten die ikzelf alleen niet had genomen of aangedurfd. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn situatie en kon ik oude rolpatronen loslaten.

  - Anoniem

  "Josie heeft me veel meer rusten en perspectief gegeven. Iets wat in je zit maar bij mij goed verborgen zat door de alledaagse conditionering."

  - Anoniem

  Josie heeft door middel van EMDR mijn trauma's laten verwerken. Hierdoor ervaar ik minder stress en heb ik meer vertrouwen in mijzelf.

  - Anoniem

   "Na een tijdje vast gelopen te zijn in onze relatie hebben wij contact opgenomen met Josie. De drempel leek hoog, maar bleek er niet te zijn. Wat een fijne duidelijke gesprekken, met een traan en een lach. Ze leerde ons beter communiceren, we zijn elkaar weer gaan waarderen.
  Wij vinden Josie een hele fijne gesprekspartner, ze heeft veel mensenkennis en is ontzettend vriendelijk en doortastend! Soms is de oplossing heel dichtbij, hadden we dit maar eerder gedaan. Bedankt Josie!"

  - Suzan en Michiel

  “Hallo Josie, wat zijn wij blij dat we met jou een aantal gesprekken hebben gehad. Al heel snel gaf jouw fijne directe spiegeling en reflectie op ons een duidelijk zicht op de knelpunten. Dit zorgde ervoor dat de angel binnen korte tijd eruit was en dat de problemen snel oplosten. De handreikingen die jij ons gaf voor een andere manier van communiceren passen we, als dat nodig is, toe en we zijn alert op terugkerende woordjes..... EN dus voelt dit stukken beter :). Heel erg bedankt voor de ruggensteun die je ons hiermee gaf, we genieten weer ten volle van elkaar!”

  - Roel en Yvette

   "Na meer dan 25 jaar huwelijk liepen wij vast, op verschillende plaatsen hadden we hulp gevraagd, maar we kwamen er niet uit. Toen kwam Josie op ons pad, en samen met haar zijn we toch tot een oplossing gekomen. 

  Samen hebben wij diversen gesprekken met Josie gehad, en door haar doortastendheid en humor zijn we er een heel eind uitgekomen. We konden altijd op Josie terug vallen via de mail of een extra gesprek, het lucht altijd weer op. Josie, bedankt voor wat je tot nu toe voor ons hebt gedaan, wij zijn blij met jou."

   

  - Peter en Anja

   "In mijn verleden heb ik een aantal nare dingen meegemaakt en dacht lang deze alleen te kunnen oplossen. Dit lukte dus niet. Via de huisarts kwam ik bij Josie terecht. Zij heeft mij, met behulp van EMDR en gesprekken, van mijn nare ervaringen afgeholpen.
  Het is alsof ik kilo's lichter ben. Die zware last is van mijn schouders, het gepieker is verdwenen, ik slaap beter en ik kan weer sinds lange tijd genieten."

  - Martin

  "Als ik dan heb aangebeld en ik zie jouw lach dan weet ik dat ik veilig ben dat ik mijzelf zijn mag. Je laat mij in de yoga-zaal daar zit ik dan te wachten terwijl jij iemand verder helpt alleen met mijn gedachten. Dan zit ik tegenover jou ik kijk naar jou, ik zie een vrouw die mooi is, warm en wijs die mij leert kijken naar mijzelf mij leert dat ik het antwoord vind als ik mijzelf zie als het kind dat ik ooit was en niet mocht zijn de last was groot, ik was te klein. Die last te dragen, jarenlang dat heeft mij echt vervormd en ook zelfs nu nog ben ik bang dat het proces om te genezen heel moeizaam is en ook heel lang maar als jij mij wilt blijven helpen met zoveel warmte en geduld dan zullen ééns mijn tranen komen en wordt mijn liefste wens vervuld."

  - Maurits

  Lieve Josie, wat een geweldige hulp heb ik van jou gehad, ik heb me bij jou zo gehoord, gezien en begrepen gevoeld, en dat maakte dat ik me al in hele korte tijd zoveel beter voelde. En nu kan ik weer verder met veel meer begrip voor mezelf, en de juiste handvaten, bedankt Josie voor jouw super fijne hulp!!

  - Margo

   "Ik wil je heel erg bedanken voor wat je voor ons gedaan hebt. We kunnen, nu Anton gestopt is met drinken, eindelijk verder met onze relatie. De "fles" staat niet meer tussen ons in! Nogmaals heel erg bedankt."

   

  - Liesbeth en Anton

  "Hoi Josie, Ik wil je even laten weten hoe blij ik ben met de resultaten van uw behandeling van EMDR bij mijn man Gerard. Hij is heel relax mbt tot de zorgen over onze zoon en hij geeft mij kracht en steun om de schouders eronder te zetten. Zo heb ik Gerard in geen jaren gezien. Dit doet mij erg goed, bedankt Josie."

  - Frederique

   "Ik kwam bij Josie omdat ik "dingen" uit het verleden graag een plekje wilde leren geven, zodat ik meer rust kreeg in mijn leven en weer een stap vooruit kon maken. Dat het zo'n uitwerking op me zou hebben zoals ik dat nu heb ervaren had ik nooit van te voren gedacht.

  Vanaf de eerste keer dat ik bij haar langskwam voelde het heel vertrouwd. Josie heeft echt de aandacht voor je en vraagt de juiste vragen op het juiste moment. Ik heb EMDR therapie bij haar gehad en ben erg verbaasd geweest over de snelle resultaten. Niet alleen ikzelf maar ook de mensen om me heen merkten dat ik meer rust kreeg. Ik heb handvatten gekregen waar echt iets aan heb en in veel situaties kan toepassen als dat nodig is."

  - Elena

   "Josie, ik wil je echt heel erg bedanken voor je hulp, want die heb ik zeker nodig gehad om tot mijn inzichten te komen…en dat was me alleen niet gelukt!!"

   

  - Anna

  Contact

  Praktijkadres
  St Josephstraat 14
  5211NJ Den Bosch

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.