Psycholoog in Nijmegen

Gezamenlijk bekijken we wat voor jou de juiste aanpak is, waardoor je goed geholpen kunt worden. In het begin kan het best een spannende stap zijn, maar uiteindelijk levert een behandeling bij mij je meer zelfkennis, zelfvertrouwen en hervonden kracht op. Ik werk vanuit een kleine, sfeervolle praktijk aan huis; zo blijft het laagdrempelig.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Mijn naam is Sandra Smits. Ik werk met diverse cliënten: studenten, volwassenen, stellen en senioren. Je kunt bij mij terecht met allerlei soorten hulpvragen. Ik help je bij bewustwording van patronen, overtuigingen, waarden, normen en belemmeringen. Wat vraagt het van jou? De wens tot persoonlijke groei en verandering en de wil om er serieus mee aan de slag te gaan. Wat levert het je op? Meer zelfkennis en zelfvertrouwen en een grotere creativiteit om met verschillende situaties om te gaan. Hervonden kracht!

Jouw proces is een weg die boeiend maar soms ook spannend is. Je gaat aan de slag met dingen die je bezighouden: vragen die je hebt, problemen die je ervaart, doelen die je wilt bereiken. Ik begeleid jou in je ontwikkelingsproces door te verhelderen, inzicht te bieden, verbanden te leggen of je een spiegel voor te houden. Je leert ontdekken hoe je jouw krachten, kwaliteiten en vaardigheden inzet om je balans te hervinden.

Denken, praten en doen

Gedurende de sessies kan het voorkomen dat ik gebruik maak van bepaalde hulpmiddelen en materialen, zoals (foto)kaarten, tekenmateriaal, visualisatie- of ontspanningsoefeningen of voorwerpen om een situatie mee te verduidelijken. Ook kunnen we werken met psychodrama-oefeningen zoals het werken met stoelen en/of attributen, of met lichaamsgerichte oefeningen. Mijn ervaring is dat deze middelen ondersteunend kunnen werken. Thuisopdrachten kunnen deel uitmaken van het hulpverleningstraject; daarmee ondersteun je het proces en werk je aan je eigen kracht!

Tijdens mijn middelbare schooltijd was het al duidelijk dat ik psychologie wilde studeren. Het had mijn interesse en ik had het idee dat ik er talent voor zou hebben. Eenmaal op de universiteit doorliep ik de studie met veel plezier, waarbij ik diverse extra vakken volgde.

Voor de klas

Ik heb altijd al een brede interesse gehad en onderwijs trok mij ook aan. Ik volgde deeltijdopleidingen en werd lerares in het basisonderwijs. Van het een kwam het ander: ik studeerde onderwijskunde, stapte over van basis naar hoger onderwijs en van 2005 tot 2017 heb ik aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gewerkt als docent, studieloopbaanbegeleider, trainer en counsellor.

Altijd blijven ontwikkelen

Ik denk dat dat laatste een aantal jaar geleden het vlammetje voor psychologie weer aanwakkerde. Inmiddels had ik ook genoeg levenservaring om vol vertrouwen aan het werk te kunnen. Andermaal de schoolbanken in: veel aanvullende cursussen zoals mindfulness en systemisch werken – en ik blijf in opleiding, dat ben ik aan mijn cliënten verplicht.

In juni 2016 ben ik afgestudeerd als psychodramatherapeut.. De kracht van psychodrama ligt in het feit dat de cliënt zijn verhaal kan uitdrukken in woorden én daden. Hierdoor wordt de persoonlijke beleving van de cliënt zichtbaar en kan de cliënt vaak makkelijker in contact komen met zijn gevoel. Het blijft dus niet alleen bij praten; juist door in beweging te komen en de situatie uit te spelen en vanuit een ander perspectief te bekijken, kun je vaak meer bereiken: via het lijf een verbinding maken tussen hoofd en hart. Lichaamsgericht werken heeft steeds meer mijn aandacht en ik blijf mezelf hierin ontwikkelen.

Eigen praktijk

Vanaf 2011 werk ik in mijn eigen praktijk. Cliënten vinden het fijn met een psycholoog te werken die goed kan luisteren, werkt met aanstekelijke energie en bevlogenheid, die niet om de hete brei heen draait en snel de vinger op de zere plek kan leggen. Ik hanteer scherpe tarieven en vergoeding van consulten is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben aangesloten bij professionele beroepsverenigingen.

Naast mijn praktijk werk ik vanaf 2018 ook als psycholoog en behandelaar bij een GGZ instelling. Verwijzing van de huisarts is niet nodig. Gesprekken kunnen eventueel ook in de avonduren op woensdag plaatsvinden tussen 18u-20u.

Mijn praktijk

Mijn praktijk is aan huis in Nijmegen-Oost in een rustige wijk, op de begane grond. Het heeft een prettige en warme huiskamersfeer, met uitzicht op de tuin. Het is goed toegankelijk, ook voor mensen die slecht ter been zijn. Er is ruimte genoeg om (gratis) te parkeren. Bushaltes zijn op loopafstand van de praktijk; er zijn directe busverbindingen naar het station.

Praktijk Nijmegen

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief en duur

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Negatief zelfbeeld
 • Psychosomatiek
 • Rouw en verliesverwerking

Behandelvormen

 • Coaching
 • Creatieve therapie
 • Familieopstellingen
 • Mindfulness
 • Relatietherapie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Sandra Smits:

 • Beoordeling: 4.6 uit 5. Op basis van 14 ervaringen
 • "Ze heeft mij mezelf beter leren kennen, waardoor ik met meer vertrouwen bepaalde (spannende) dingen/uitdagingen kan aangaan."

  - Anoniem

  Het was fijn dat ze bekend was met de handelswijze van hogeschool HAN daarnaast vind ik de opdrachten en erg fijn deze hielpen mij erg.

  - Anoniem

  Binnen enkele sessies kreeg ik meer begrip en inzicht in mijn relatie. Sandra gaf me praktische tools die goed werkten voor mijn vriendin en mij. De communicatie tussen ons is nu veel beter.

  - Wouter, 36

  Ik voelde me heel snel vertrouwd bij Sandra, ik voelde me echt op mijn gemak. Er was altijd een positieve, fijne en persoonlijke sfeer. Daar voelde ik me heel prettig bij.

  - Trudie, 57

  “Mijn vriend en ik liepen regelmatig tegen dezelfde communicatieproblemen aan. We begrepen elkaar vaak niet goed doordat we vanuit onze eigen ervaringen en logica redeneerden en reageerden, en dit zorgde voor onnodige conflicten. Sandra heeft ons samen en mij persoonlijk enorm geholpen beter te luisteren en te begrijpen wat de ander doet en zegt. Sandra gaf ons verschillende opdrachten zodat we aan de hand van concrete voorbeelden onze ervaringen konden bespreken. Na drie gesprekken bij Krachtmens besloten we gezamenlijk dat dit voldoende was; een kort en krachtig traject dat onze relatie gigantisch heeft verbeterd!”

  - Sophie, 30

  Sandra neemt me serieus en ze kan goed luisteren. Ze stelt goede vragen en is oprecht geïnteresseerd. Ik vind het een cadeautje voor mezelf om naar haar toe te gaan!

  - Sara, 64

  Ik had veel onverwerkt verdriet over het verlies van mijn vader. Sandra kon daar goed mee omgaan en ze heeft me geholpen om dit verdriet een plekje te geven.

  - Marleen, 23

  Het fijne van Sandra vind ik de persoonlijke, op maat gesneden, aanpak van mijn problemen. Dankzij de gesprekken met de therapeute heb ik mijn zelfvertrouwen herwonnen. Ik durf nu weer naar de toekomst te kijken.

  - Marcel, 43

  “Ik ben gedurende een jaar regelmatig bij Sandra geweest. Ze is erg rustig, luistert goed en wist mij iedere keer bruikbare tips mee te geven waar ik meteen mee aan de slag kon. Ze is altijd positief en zocht samen met mij naar oplossingen voor problemen waar ik mee zat. Ik heb alle gesprekken als heel prettig ervaren”.

  - Loes

  Sandra kon binnen korte tijd analyseren wat er bij mij speelde en ze gaf me nieuwe inzichten. Ook gaf ze praktische tips die mij verder geholpen hebben. Het gaf me houvast om mezelf weer op de rit te krijgen.

  - Hans, 59

  Sandra heeft een rustige uitstraling en ze kan mij situaties vanuit een ander perspectief laten beleven. Dat vind ik heel fijn

  - Doris, 28

  “Mijn ervaring met Sandra is positief. Doordat ze je ontvangt in haar huiskamer voel je je snel op je gemak en het lukte me hierdoor beter om me open te stellen. Ze is geduldig, begripvol en vindt niks raar. Door me een spiegel voor te houden heb ik meer geleerd over mezelf. De handvatten die ze bood hebben me geholpen om minder angstig en veel positiever in het leven te staan!”

  - Diede, 22

  “Sandra heeft me geholpen een weg te vinden tijdens een ingewikkelde en verwarrende periode in mijn leven. Ik was nog nooit bij een psycholoog geweest en vond dit een grote stap. Gelukkig voelde ik me bij Sandra meteen thuis. De huiskamersfeer is erg prettig en Sandra is heel lief, geduldig, vind niks gek en stelt vragen om je aan het denken te zetten. De gesprekken hielpen me om snel duidelijkheid te krijgen.”

  - Barbara, 42

  “Ik vond het een hele prettige ervaring. Het feit dat het gewoon lekker in de huiskamer was gaf een hele ontspannen sfeer waar je je niet ongemakkelijk in hoeft te voelen. Sandra is een goeie gesprekspartner die goed begrijpt wat je te zeggen hebt. Het kostte mij hierdoor geen moeite om me open te stellen. Ze kwam met goede tips die me tot nu toe verder hebben geholpen.”

  - Annika, 19
  Sandra Smits
  Sandra Smits
  Psycholoog in Nijmegen

  Beoordeling: 4.6 uit 5
  Op basis van 14 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720
  Sandra Smits

  Sandra Smits

  • Geen wachtlijst
  • Snel op afspraak

  Psycholoog in Nijmegen

  Gezamenlijk bekijken we wat voor jou de juiste aanpak is, waardoor je goed geholpen kunt worden. In het begin kan het best een spannende stap zijn, maar uiteindelijk levert een behandeling bij mij je meer zelfkennis, zelfvertrouwen en hervonden kracht op. Ik werk vanuit een kleine, sfeervolle praktijk aan huis; zo blijft het laagdrempelig.

  Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

  Mijn naam is Sandra Smits. Ik werk met diverse cliënten: studenten, volwassenen, stellen en senioren. Je kunt bij mij terecht met allerlei soorten hulpvragen. Ik help je bij bewustwording van patronen, overtuigingen, waarden, normen en belemmeringen. Wat vraagt het van jou? De wens tot persoonlijke groei en verandering en de wil om er serieus mee aan de slag te gaan. Wat levert het je op? Meer zelfkennis en zelfvertrouwen en een grotere creativiteit om met verschillende situaties om te gaan. Hervonden kracht!

  Jouw proces is een weg die boeiend maar soms ook spannend is. Je gaat aan de slag met dingen die je bezighouden: vragen die je hebt, problemen die je ervaart, doelen die je wilt bereiken. Ik begeleid jou in je ontwikkelingsproces door te verhelderen, inzicht te bieden, verbanden te leggen of je een spiegel voor te houden. Je leert ontdekken hoe je jouw krachten, kwaliteiten en vaardigheden inzet om je balans te hervinden.

  Denken, praten en doen

  Gedurende de sessies kan het voorkomen dat ik gebruik maak van bepaalde hulpmiddelen en materialen, zoals (foto)kaarten, tekenmateriaal, visualisatie- of ontspanningsoefeningen of voorwerpen om een situatie mee te verduidelijken. Ook kunnen we werken met psychodrama-oefeningen zoals het werken met stoelen en/of attributen, of met lichaamsgerichte oefeningen. Mijn ervaring is dat deze middelen ondersteunend kunnen werken. Thuisopdrachten kunnen deel uitmaken van het hulpverleningstraject; daarmee ondersteun je het proces en werk je aan je eigen kracht!

  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Negatief zelfbeeld
  • Psychosomatiek
  • Rouw en verliesverwerking
  • Coaching
  • Creatieve therapie
  • Familieopstellingen
  • Mindfulness
  • Relatietherapie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Sandra Smits:

 • Beoordeling: 4.6 uit 5. Op basis van 14 ervaringen
 • "Ze heeft mij mezelf beter leren kennen, waardoor ik met meer vertrouwen bepaalde (spannende) dingen/uitdagingen kan aangaan."

  - Anoniem

  Het was fijn dat ze bekend was met de handelswijze van hogeschool HAN daarnaast vind ik de opdrachten en erg fijn deze hielpen mij erg.

  - Anoniem

  Binnen enkele sessies kreeg ik meer begrip en inzicht in mijn relatie. Sandra gaf me praktische tools die goed werkten voor mijn vriendin en mij. De communicatie tussen ons is nu veel beter.

  - Wouter, 36

  Ik voelde me heel snel vertrouwd bij Sandra, ik voelde me echt op mijn gemak. Er was altijd een positieve, fijne en persoonlijke sfeer. Daar voelde ik me heel prettig bij.

  - Trudie, 57

  “Mijn vriend en ik liepen regelmatig tegen dezelfde communicatieproblemen aan. We begrepen elkaar vaak niet goed doordat we vanuit onze eigen ervaringen en logica redeneerden en reageerden, en dit zorgde voor onnodige conflicten. Sandra heeft ons samen en mij persoonlijk enorm geholpen beter te luisteren en te begrijpen wat de ander doet en zegt. Sandra gaf ons verschillende opdrachten zodat we aan de hand van concrete voorbeelden onze ervaringen konden bespreken. Na drie gesprekken bij Krachtmens besloten we gezamenlijk dat dit voldoende was; een kort en krachtig traject dat onze relatie gigantisch heeft verbeterd!”

  - Sophie, 30

  Sandra neemt me serieus en ze kan goed luisteren. Ze stelt goede vragen en is oprecht geïnteresseerd. Ik vind het een cadeautje voor mezelf om naar haar toe te gaan!

  - Sara, 64

  Ik had veel onverwerkt verdriet over het verlies van mijn vader. Sandra kon daar goed mee omgaan en ze heeft me geholpen om dit verdriet een plekje te geven.

  - Marleen, 23

  Het fijne van Sandra vind ik de persoonlijke, op maat gesneden, aanpak van mijn problemen. Dankzij de gesprekken met de therapeute heb ik mijn zelfvertrouwen herwonnen. Ik durf nu weer naar de toekomst te kijken.

  - Marcel, 43

  “Ik ben gedurende een jaar regelmatig bij Sandra geweest. Ze is erg rustig, luistert goed en wist mij iedere keer bruikbare tips mee te geven waar ik meteen mee aan de slag kon. Ze is altijd positief en zocht samen met mij naar oplossingen voor problemen waar ik mee zat. Ik heb alle gesprekken als heel prettig ervaren”.

  - Loes

  Sandra kon binnen korte tijd analyseren wat er bij mij speelde en ze gaf me nieuwe inzichten. Ook gaf ze praktische tips die mij verder geholpen hebben. Het gaf me houvast om mezelf weer op de rit te krijgen.

  - Hans, 59

  Sandra heeft een rustige uitstraling en ze kan mij situaties vanuit een ander perspectief laten beleven. Dat vind ik heel fijn

  - Doris, 28

  “Mijn ervaring met Sandra is positief. Doordat ze je ontvangt in haar huiskamer voel je je snel op je gemak en het lukte me hierdoor beter om me open te stellen. Ze is geduldig, begripvol en vindt niks raar. Door me een spiegel voor te houden heb ik meer geleerd over mezelf. De handvatten die ze bood hebben me geholpen om minder angstig en veel positiever in het leven te staan!”

  - Diede, 22

  “Sandra heeft me geholpen een weg te vinden tijdens een ingewikkelde en verwarrende periode in mijn leven. Ik was nog nooit bij een psycholoog geweest en vond dit een grote stap. Gelukkig voelde ik me bij Sandra meteen thuis. De huiskamersfeer is erg prettig en Sandra is heel lief, geduldig, vind niks gek en stelt vragen om je aan het denken te zetten. De gesprekken hielpen me om snel duidelijkheid te krijgen.”

  - Barbara, 42

  “Ik vond het een hele prettige ervaring. Het feit dat het gewoon lekker in de huiskamer was gaf een hele ontspannen sfeer waar je je niet ongemakkelijk in hoeft te voelen. Sandra is een goeie gesprekspartner die goed begrijpt wat je te zeggen hebt. Het kostte mij hierdoor geen moeite om me open te stellen. Ze kwam met goede tips die me tot nu toe verder hebben geholpen.”

  - Annika, 19

  Contact

  Praktijkadres
  Sweelinckstraat 26
  6523AR Nijmegen

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.