Skip to content
Psyned

Verander je toekomst!

Door het leven gegrepen… Over dankbaarheid voor tegenslagen… en de keuze van de slachtofferrol. Vandaag heb je de kans om de rest van je leven vorm te geven.

Psyned - Psychologen Nederland | 12 apr 2016

Weer een dag om dankbaar te zijn. Niet omdat er geen problemen zijn, maar gewoon omdat je wakker geworden bent en weer een hele dag hebt om jezelf te laten stralen.

Vandaag heb je de kans om de rest van je leven vorm te geven. Ieder moment van de dag neem je een beslissing:

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst
  • Sta ik op of druk ik nog een paar keer op de sluimer-knop?
  • Focus ik me op het positieve of het negatieve in mijn leven?
  • Onderneem ik actie of blijf ik zitten?
  • Laat ik me leiden of ga ik zelf aan het stuur (van mijn leven) zitten?
  • Ga ik mezelf ontwikkelen door bv een boek te lezen of ga ik ontspannen door een film te kijken?

De keuze is aan jou!

Wist je trouwens al, dat je dankbaar kunt zijn voor de obstakels en tegenslagen in je leven? Meestal gaat er even wat tijd overheen tijd voordat je de gebeurtenissen in leven betekenis kunt geven en er lessen uit kunt trekken, maar het is het proberen echt waard! Stel jezelf bijvoorbeeld eens de vraag:

Welke positieve gevolgen van deze ervaringen zie ik (nog) niet?

Kun je bijvoorbeeld inzien, dat je ontslag/burn-out/scheiding/ziekte (achteraf gezien) een zegen was? Omdat deze gebeurtenis je dwong om na te denken over wat je echt wilt? Omdat je er uiteindelijk een beter mens van bent geworden? Of probeerde je je juist gedachteloos en in paniek in zo’n zelfde, voor jou niet gunstige, situatie te wurmen? Om schijnzekerheid te voelen? En wat gebeurde er toen?

Over het algemeen leren we in ons leven namelijk het meest van de dingen die niet vanzelf gaan, die moeite kosten. Door je tegenslagen een betekenis te geven, kun je je bestaan als zinvoller gaan ervaren en het kan ervoor zorgen dat je jezelf niet als slachtoffer gaat beschouwen. En misschien is het leven je wel aan het testen of je klaar bent voor de grote beloning die je na deze strubbelingen staat op te wachten!

Ook hier is de keuze aan jezelf. En ik weet, dat dit misschien hard om te geloven is als je je overspoeld voelt door negatieve gebeurtenissen in je leven. Maar als je bij me zit, zie ik het als mijn taak om je te begeleiden naar een beter leven. Een leven waarin jij je goed voelt, gelukkig bent, vrijheid ervaart om bewuste en voor jou juiste keuzes te maken en waarin jij aan het roer staat.

Probeer maar! Vind de lessen in de beproevingen in je leven. Creëer je leven. En verander je toekomst!

© 2016 Psychologen Nederland

Psyned - Psychologen Nederland

Psyned - Psychologen Nederland

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Zingeving

Meer over klacht

Zingeving

Lees meer informatie over Zingeving

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned