Mijn partner houdt haar gevoelens geheim voor mij

Relatietherapie      Floor van den Eijnden     

‘Mijn partner zit er doorheen, maar heeft dat alleen aan haar mannelijke collega vertelt’. Wat te doen als je partner iemand anders in vertrouwen neemt? Psycholoog Floor van den Eijnden geeft advies.

Hulpvraag van Ronny:

Ik heb recent gemerkt dat mijn partner aan een mannelijke collega heeft toevertrouwd dat ze er doorheen zat na een week vakantie met het gezin. Kennelijk heeft ze er met hem over gepraat, terwijl ik van niets wist en ook niet heb gemerkt dat ze er zo doorheen zit.

In de periode voor onze relatie heeft ze een seksuele relatie met hem gehad, ondanks dat hij toen getrouwd was, en in vertrouwelijke e-mails en chats tussen hen heb ik gezien dat hij haar een schat noemt.

Ik merk dat de afstand groter wordt tussen ons, maar als ik vraag of er iets is, dan zegt ze dat ze heel gelukkig is. Wat kan ik doen?

Beste Ronny,

Ik begrijp goed dat je twijfels hebt over je relatie. Je bevindt je in een lastige situatie omdat je de vertrouwelijke emails van je partner hebt gelezen, maar je moet ook niet met dit onzekere gevoel blijven rondlopen.

Zelf met de billen bloot

Je weet dingen die je eigenlijk niet hoort te weten, maar als je niet met je partner praat, dan blijf je je van alles in je hoofd halen. Zelf zegt ze dat ze gelukkig is, dus de enige manier om duidelijkheid te scheppen is door zelf met de billen bloot te gaan. Dat is de eerste stap. Vertel eerlijk dat je in haar mail bent geweest en confronteer haar met wat je daar hebt gelezen. Waarom zat ze er doorheen na jullie vakantie? Heeft het te maken met jullie relatie, met haar werk of met wat anders?

Maak het bespreekbaar

Ik ben ook benieuwd waarom ze haar gevoelens niet met jou heeft besproken. En waarom noemt die andere man haar een schat? Zo gaan collega’s toch niet met elkaar om? Ik zou in ieder geval bespreekbaar maken waarom ze dingen voor jou achterhoudt. Misschien heeft ze twijfels over jullie relatie, of zijn er dingen die ze mist. Afhankelijk van wat tijdens dat gesprek op tafel komt, kunnen jullie kijken hoe het samen verder moet. Er gaat blijkbaar iets niet helemaal goed met de communicatie tussen jullie, dat is iets om aan te werken. Een relatietherapeut zou daarbij kunnen helpen.

Succes!

© 2018 Floor van den Eijnden – Psycholoog Breda

Dit vind je misschien ook interessant

Is je partner onredelijk? We geven je 3 tips
Relatietherapie
Is je partner onredelijk? We geven je 3 tips

Waarom is mijn partner onredelijk? De oorzaak dat je partner onredelijk is, komt waarschijnlijk doordat hij of zij zich ...

Lees verder
Mijn partner is verliefd op een ander
Relatietherapie
Mijn partner is verliefd op een ander

Wat zijn de signalen dat mijn partner verliefd is op een ander? Misschien heeft je partner het al opgebiecht of misschie...

Lees verder
In de behandelkamer van: Arjan Oosterwijk
Relatietherapie
In de behandelkamer van: Arjan Oosterwijk

De praktijk van Arjan Oosterwijk is gevestigd in Wezep. Hij geeft, naast andere behandelingen, veel relatietherapie aan ...

Lees verder
Relatietherapie
Meer over klacht
Relatietherapie

Hoe helpt relatietherapie jullie? Is het vuur dat aan het begin van jullie relatie brandde uitgedoofd door bijvoorbeeld ...

Lees verder