Mijn partner houdt haar gevoelens geheim voor mij

Relatietherapie      Floor van den Eijnden     

‘Mijn partner zit er doorheen, maar heeft dat alleen aan haar mannelijke collega vertelt’. Wat te doen als je partner iemand anders in vertrouwen neemt? Psycholoog Floor van den Eijnden geeft advies.

Mijn partner houdt haar gevoelens geheim voor mij

Hulpvraag van Ronny:

Ik heb recent gemerkt dat mijn partner aan een mannelijke collega heeft toevertrouwd dat ze er doorheen zat na een week vakantie met het gezin. Kennelijk heeft ze er met hem over gepraat, terwijl ik van niets wist en ook niet heb gemerkt dat ze er zo doorheen zit.

In de periode voor onze relatie heeft ze een seksuele relatie met hem gehad, ondanks dat hij toen getrouwd was, en in vertrouwelijke e-mails en chats tussen hen heb ik gezien dat hij haar een schat noemt.

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Plan jouw gratis adviesgesprek

Ik merk dat de afstand groter wordt tussen ons, maar als ik vraag of er iets is, dan zegt ze dat ze heel gelukkig is. Wat kan ik doen?

Beste Ronny,

Ik begrijp goed dat je twijfels hebt over je relatie. Je bevindt je in een lastige situatie omdat je de vertrouwelijke emails van je partner hebt gelezen, maar je moet ook niet met dit onzekere gevoel blijven rondlopen.

Zelf met de billen bloot

Je weet dingen die je eigenlijk niet hoort te weten, maar als je niet met je partner praat, dan blijf je je van alles in je hoofd halen. Zelf zegt ze dat ze gelukkig is, dus de enige manier om duidelijkheid te scheppen is door zelf met de billen bloot te gaan. Dat is de eerste stap. Vertel eerlijk dat je in haar mail bent geweest en confronteer haar met wat je daar hebt gelezen. Waarom zat ze er doorheen na jullie vakantie? Heeft het te maken met jullie relatie, met haar werk of met wat anders?

Maak het bespreekbaar

Ik ben ook benieuwd waarom ze haar gevoelens niet met jou heeft besproken. En waarom noemt die andere man haar een schat? Zo gaan collega’s toch niet met elkaar om? Ik zou in ieder geval bespreekbaar maken waarom ze dingen voor jou achterhoudt. Misschien heeft ze twijfels over jullie relatie, of zijn er dingen die ze mist. Afhankelijk van wat tijdens dat gesprek op tafel komt, kunnen jullie kijken hoe het samen verder moet. Er gaat blijkbaar iets niet helemaal goed met de communicatie tussen jullie, dat is iets om aan te werken. Een relatietherapeut zou daarbij kunnen helpen.

Succes!

© 2018 Floor van den Eijnden – Psycholoog Breda

Dit vind je misschien ook interessant

Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?
Relatietherapie
Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Een libido. Wat is dat precies? Onder libido verstaan we hoeveel zin iemand he...

Lees verder
Liefdestalen, welke spreek jij?
Relatietherapie
Liefdestalen, welke spreek jij?

De liefdestalen Volgens Dr. G. Chapman bestaan er vijf liefdestalen. Samenzijn, bemoedigende woorden, cadeaus, hulpvaard...

Lees verder
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?
Podcast
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?

Iemand die ons alles kan vertellen over het onderwerp jaloezie en we dus heel graag in de studio wilde, is sociaal psych...

Lees verder
Relatietherapie
Meer over klacht
Relatietherapie

Denk je aan relatietherapie? Veel mensen krijgen in hun relatie wel eens te maken met relatieproblemen. Dit kan gaan ove...

Lees verder