Is je partner onredelijk? We geven je 3 tips

Relatietherapie      Psyned - Psychologen Nederland     

Misschien doet je partner de laatste tijd een beetje afstandelijk en oneerlijk. Je voelt je mogelijk rot over jullie ruzies en wil dat jullie weer een hecht stel worden. Door de situatie voel je, je onzeker en ben je steeds bang niet goed genoeg te zijn voor je partner. Mogelijk heb je een hoop negatieve gedachten en vragen over de onredelijkheid van je partner. Maar waarom is hij of zij onredelijk? Hoe toont jouw partner zijn of haar onredelijkheid? En hoe ga je daar mee om? Je leest het in onderstaande blog.

Is je partner onredelijk? We geven je 3 tips

Waarom is mijn partner onredelijk?

De oorzaak dat je partner onredelijk is, komt waarschijnlijk doordat hij of zij zich niet gerespecteerd en gewaardeerd voelt. Deze reden heeft alles te maken met de gevoelens van je partner. Voor jouw gevoel kan het zijn dat je er altijd voor je partner bent en altijd voor hem of haar klaarstaat, maar iedereen is anders en ervaart gevoelens op zijn eigen manier. Door je partner bijvoorbeeld op zijn negatieve gedrag aan te spreken, zal hij of zij zich onzeker en mogelijk ongeliefd gaan voelen. Wat ertoe leidt dat jouw partner zich onredelijk gaat gedragen en zich misschien wel verdrietig of boos zal voelen.

Hoe toont mijn partner zijn onredelijkheid?

Over het algemeen uiten mannen en vrouwen hun gevoelens, frustraties en dus onredelijkheid op een andere manier. Wanneer een vrouw zich binnen haar relatie niet gerespecteerd en gewaardeerd voelt, zal ze overstuur raken en in huilen uitbarsten. Maar als een man zich niet gerespecteerd en gewaardeerd voelt binnen zijn relatie zal hij eerder boos worden. Dit zijn twee verschillende emoties met hetzelfde gevolg, namelijk een partner die zich onredelijk en mogelijk afstandelijk opstelt binnen de relatie.

3 tips hoe je kan omgaan met de onredelijkheid van je partner

Je partner stelt zich onredelijk op en jij vraagt je af hoe je hier het beste mee om kan gaan. We geven je 3 waardevolle tips. Maar onthoud iedereen is anders en zal dus anders reageren. Kneed daarom onze 3 tips naar je eigen situatie.

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Plan jouw gratis adviesgesprek

Tip 1 Communiceren is de sleutel

Op een gezonde manier met elkaar communiceren houdt in dat je een actieve en open lichaamshouding aanneemt, je elkaar laat uitpraten, goed naar je partner luistert, je in de ander kan verplaatsen en de bevestiging geeft hem of haar te begrijpen. Is er een conflict tussen jou en je partner en stelt hij of zij zich daardoor onredelijk op? Dan is het belangrijk het onredelijke gedrag van je partner op te merken en niet uit de weg te gaan. Communiceer daarbij opbouwend en positief met je partner, door hem of haar bijvoorbeeld complimentjes te geven. Ook is het belangrijk met elkaar te blijven praten en samen te zoeken naar een mogelijke oplossing, zonder elkaar dood te gooien met verwijten.

Tip 2 Verminder de emotionele lading

Als je partner onredelijk tegen je doet, kan dat bij jou negatieve emoties oproepen. Om beter om te gaan met die negatieve emoties, is het belangrijk verstandig te blijven reageren. Probeer rustig te blijven en laat je partner weten hoe hij of zij jou laat voelen. Hierbij is het belangrijk niet mee te gaan in het onredelijke gedrag van partner, waardoor je jezelf de ruimte geeft de situatie van een afstandje te bekijken. Ga je wel mee in het onredelijke gedrag van je partner dan zal het mogelijk de negatieve gevoelens van jezelf en die van je partner versterken.

Tip 3 Geef je relatie een boost

Loopt de spanning binnen jullie relatie hoog op? En kunnen jullie wel een zetje in de goede richting gebruiken? Dan is de Psyned Relatieboost misschien wel iets voor jullie. Aan de hand van een vragenlijst vooraf en een uitgebreide sessie met een van onze relatietherapeuten krijgen jullie meer inzicht in de relatie, concrete tips om mee aan de slag te gaan en geven jullie je relatie een krachtige oppepper. Na zes weken is er nog eens telefonisch contact om te checken hoe het met jullie gaat en te kijken of jullie nog iets nodig hebben.

Willen jullie liever in relatietherapie? Dat kan ook. Aan de hand van meerdere sessies zullen onze relatietherapeuten in samenwerking met jou en je partner werken aan het versterken van jullie relatie. Bel ons voor een gratis adviesgesprek op 085-4014720 of plan het adviesgesprek zelf in op onze website. Aan jou de keuze. Tijdens het adviesgesprek kijken we samen welke relatietherapeut het beste aansluit bij jouw hulpvraag.

Weten hoe goed je relatie is? Maak dan de gratis relatie test

Naar onze zelftest

Wil je meer tips voor het versterken van je relatie? Download dan ons gratis e-book met 4 tips voor een sterke relatie en ontvang deze direct in je mail.

Psyned - Psychologen Nederland

Psyned - Psychologen Nederland


Dit vind je misschien ook interessant

Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?
Relatietherapie
Wat als jij, of jouw partner, geen seks meer wil?

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Een libido. Wat is dat precies? Onder libido verstaan we hoeveel zin iemand he...

Lees verder
Liefdestalen, welke spreek jij?
Relatietherapie
Liefdestalen, welke spreek jij?

De liefdestalen Volgens Dr. G. Chapman bestaan er vijf liefdestalen. Samenzijn, bemoedigende woorden, cadeaus, hulpvaard...

Lees verder
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?
Podcast
4 #Jaloezie – Het beschermschild van de liefde of vergif voor je relatie?

Iemand die ons alles kan vertellen over het onderwerp jaloezie en we dus heel graag in de studio wilde, is sociaal psych...

Lees verder
Meer over klacht
Psyned Relatieboost

Is de fut uit jullie relatie? Wil je relatieproblemen voorkomen of misschien juist concrete kleine issues binnen jullie ...

Lees verder