Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Tineke Spruijt

Relatietherapeut in Alphen aan den Rijn

Onder alle frustratie, boosheid en afstand die je binnen een relatie kan voelen, zit vaak de onbewuste wens om vastgehouden te worden en veilig te zijn. Pas als deze kwetsbare gevoelens aan het licht komen, gedeeld en gekoesterd worden, kunnen partners de emotionele verbinding weer vinden.

Ik spreek deze talen:

Nederlands

Cliënten beschrijven me als:

Positief

Vriendelijk

Betrokken

Ruimdenkend

Creatief

Concreet

Profielfoto

Zorg gericht op de kwaliteit van jouw leven, daarvoor maak ik mij als veelzijdig en doelgericht psycholoog sterk!

Relatietherapie bij Psyned

Relatietherapie Alphen aan den Rijn

Wanneer je bij mij relatietherapie volgt, gaan we aan de slag met ‘Emotionally Focus Therapy’ – vaak afgekort tot EFT. Deze therapievorm is ontwikkeld door Sue Johnson. In haar boek ‘Houd me vast’ geeft ze aan de hand van EFT allerlei tips voor een veilige en hechte relatie. Daarom wil ik graag dat je het boek aanschaft en leest.

In het verleden werd er in relatietherapie veel gesleuteld aan de communicatie. Maar in de loop der jaren werd duidelijk dat ook mensen die heel goed kunnen communiceren, slechte relaties kunnen hebben. En andersom ook: mensen die slecht kunnen communiceren kunnen goede relaties hebben. EFT kiest voor een andere insteek. Het gaat erom dat je samen met de therapeut de kwetsbare gevoelens leert herkennen die onder de verwijten, boosheid en afstandelijkheid liggen. Pas als je van elkaar weet waar de pijnpunten schuilen, kan je elkaars wonden helpen genezen en weer hartsverbinding voelen. We zoeken naar de zere plekken en focussen ons op jullie hechting met elkaar, niet op wie de schuld heeft. Ook richten we ons op jullie beider gevoelens en op de liefde en verbinding binnen jullie relatie. Elk gesprek krijgen jullie praktijkopdrachten mee, wat zorgt voor meer intensieve en blijvende veranderingen. Op deze manier werken we toe naar een blijvende versterkte verbondenheid binnen jullie relatie.

Mijn behandelvormen:

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Contactgegevens

Heemraad 78
2408 HW Alphen aan den Rijn

Past Tineke bij mij?

We vinden het belangrijk dat jullie snel de juiste hulp krijgen. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jullie te koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie hulpvraag past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als dat uitkomt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jullie verhaal en hulpvraag. We bespreken jullie voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke relatietherapeut jullie goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start therapie

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze relatietherapeuten en kunnen meteen de eerste afspraak inplannen. Meestal kunnen jullie al binnen een week terecht. Dat lucht op.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor relatietherapie?

Relatietherapie is bij mij per sessie van 75 minuten 235 euro. Wil je liever een afspraak buiten kantoortijd? Dan reken ik 255 euro per afspraak. Je betaalt per afspraak.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Is er een vergoeding voor relatietherapie?

Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: