Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Henriette Pilkes

Relatietherapeut in Alkmaar

Ik ben altijd enorm geïnteresseerd geweest in menselijke relaties, zowel in het gedrag van individuen als in de dynamiek tussen mensen. Alles wat we meemaken heeft invloed op onze relaties, zowel in ons denken als in ons hele wezen. Vaak voelen en handelen we instinctief voordat we er bewust over nadenken. Ik ben nieuwsgierig naar hoe we vervullende en harmonieuze relaties kunnen creëren, want dat is niet altijd eenvoudig. Soms worden we geconfronteerd met uitdagingen en moeilijkheden. Het is een kunst om te ontdekken hoe we kunnen omgaan met wat er op ons pad komt, en daar kan ik je bij helpen.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Engels Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Leergierig

Open

Nieuwsgierig

Belangstellend

Warm

Door actief te kijken naar hoe je iets ervaart in je lijf, weet je wat je beweegt en kun je een omschakeling maken.

Relatietherapie bij Psyned

Tijdens onze eerste ontmoeting draait het om kennismaking en het verkennen van wat jullie ertoe beweegt om relatietherapie te zoeken. Samen zullen we jullie situatie in kaart brengen en ik zal een voorstel doen over hoe we aan de slag kunnen gaan.

Ik krijg vaak terug dat stellen zich werkelijk begrepen voelen. Ik ben een goede luisteraar en heb oprechte aandacht voor jullie verhalen. Daarnaast houd ik van een duidelijke en praktische aanpak. Ook maak ik gebruik van lichaamsgerichte technieken, die verre van zweverig zijn. Onze gesprekken zijn gebaseerd op wederzijds respect. Ik zie onze samenwerking als een waardevolle mogelijkheid om jullie te helpen en te begeleiden naar een betere relatie.

Praktijk

Mijn praktijk is gemakkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. De praktijkruimte straalt een rustige en huiselijke sfeer uit, zodat jullie je op je gemak kunnen voelen tijdens de sessies.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.9 uit 5 sterren op basis van 8 ervaringen

"Ik heb mij bij Henriette altijd welkom gevoeld, om mij vrij te kunnen uiten. Er was een kalme sfeer en onbevangen benadering. Ik heb nauwelijks nog spanningsklachten/kan er beter mee omgaan. Ik heb stappen kunnen maken in rouwproces. ...

Meer lezen

Anoniem

"Ik ben erg tevreden over de manier waarop de behandelingen zijn gegaan. Henriette biedt een luisterend oor en is iemand die ik vanaf moment 1 volledig kon vertrouwen en op m’n gemak bij voelde."

Anoniem

"Henriette heeft een fijne stem. Ik vond het fijn dat ze mijn probleem echt serieus nam, maar van de andere kant het ook soms een beetje luchtig maakte, zodat ik mijn probleem een beetje in perspectief kon zien."

Anoniem

"Henriette heeft mij erg goed geholpen bij mijn paniekaanvallen."

Anoniem

"Wat een verademing! Een kleine drempel/schaamte toen ik voor de eerste keer op bezoek kwam maar wat een fijn en warm mens ben je toch. Dit gaf mij veel vertrouwen en vele inzichten in mijn situatie en mijzelf. Je hebt mij enorm geholp...

Meer lezen

Anoniem

Fijn aan de therapie bij Henriette is dat ze erg open, oprecht, neutraal en eerlijk is.

Anoniem

Bij Henriëtte voelde ik mij zeer vertrouwd, op mijn gemak. De sessies waren fijn. Heerlijk om tegen iemand te praten die goed kan luisteren. Fijn om tips en advies te krijgen. Ben heel blij met Henriëtte!

M.

Ik ben erg blij dat ik ben toegewezen aan Henriette. Ze is een lieve en rustige vrouw en ik voelde me eigenlijk meteen op me gemak. Ze luistert altijd aandachtig en ze begrijpt me goed. Ik merk echt dat ik vooruit ga met de sessies di...

Meer lezen

C.

Mijn behandelvormen:

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

SKJ

Vereniging EMDR Nederland

VGCT

Contactgegevens

Edisonweg 10
1821BN Alkmaar

Past Henriette bij mij?

We vinden het belangrijk dat jullie snel de juiste hulp krijgen. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jullie te koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie hulpvraag past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als dat uitkomt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jullie verhaal en hulpvraag. We bespreken jullie voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke relatietherapeut jullie goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start therapie

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze relatietherapeuten en kunnen meteen de eerste afspraak inplannen. Meestal kunnen jullie al binnen een week terecht. Dat lucht op.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor relatietherapie?

Relatietherapie is bij mij per sessie van 75 minuten 235 euro. Wil je liever een afspraak buiten kantoortijd? Dan reken ik 255 euro per afspraak. Je betaalt per afspraak.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Is er een vergoeding voor relatietherapie?

Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: