Systeemtherapeut Enschede

Heb je het gevoel dat je vastloopt? Denk je aan scheiden? Is het leven in het samengestelde gezin niet zoals je gehoopt had? Hebben deze of andere (relatie) problemen zoveel impact op je leven en veroorzaken ze zoveel stress, dat het moeilijk en zwaar is om je relatie, je werk of studie vol te houden? Soms kom je er gewoonweg zelf niet meer uit. Ik kan jou, samen met je partner of je (samengestelde) gezin helpen, zodat je op een positieve en krachtige manier samen verder kunt.

Afspraken zijn ook ’s avonds en bij jouw thuis te plannen.

Systeemtherapeut Enschede

Mijn naam is Jacquelien van der Veen. Ik ben zelfstandig gekwalificeerd systeemspecialist in Enschede. Iedereen is welkom in mijn praktijk voor systeemspecialistische behandeling in de vorm van individuele therapie, relatietherapie of (samengestelde) gezinstherapie.

In gesprekken en oefeningen krijg je inzichten in de oorzaken van jouw reacties op problemen en de manier waarop je met problemen omgaat. Vanuit een systemische visie wordt je in beweging gezet om een andere manier te vinden om te gaan met problemen en toekomstige problemen op te lossen.

Naast mijn expertise op het gebied van hechtingsproblematiek, relatieproblematiek, problemen rondom scheidingen en samengestelde gezinnen heb ik veel ervaring met situaties waarin Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en rouw en verlies een rol speelt.

Het eerste gesprek

Voorafgaand aan het eerste gesprek hebben we een telefonische intake. In dit gesprek maken we kennis en bespreken we kort het probleem, om te inventariseren of jouw hulpvraag bij mijn werkwijze past. Daarna plannen we zo snel mogelijk een eerste gesprek. De eerste afspraak wordt binnen twee weken gepland om je zo snel mogelijk te kunnen helpen.

De afspraken die we maken vinden bij voorkeur plaats bij jouw of jullie thuis, maar het kan ook in mijn praktijkruimte. Het is belangrijk dat het voor jou veilig en vertrouwd voelt. Systeemspecialistische behandeling

Als systeemspecialist werk ik vanuit een systemische visie. Ik zet verschillende methodes en visies in, zoals bijvoorbeeld systeemtherapie, Voice Dialogue, EFT, mindfullnes, opstellingen. Voor mij zijn respect, vertrouwen en eerlijkheid, maar ook humor op zijn tijd erg belangrijk in de therapie en streef erna om je zoveel mogelijk op je gemak te laten voelen tijdens de sessies, zodat het veilig voelt om met mijn ondersteuning aan veranderingen te werken.

De manier waarop personen met veranderingen, stress of verdriet omgaan kunnen heel verschillend zijn en soms onbegrijpelijk voor jezelf, voor je partner of andere betrokkenen. Dit kan voor veel onbegrip en ruzies in relaties of in het uiterste geval voor een breuk zorgen.

In de therapie worden verschillen in reactie op problemen inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt door gesprekken en oefeningen. Hierdoor ontstaat er ruimte om op een andere manier naar de situatie te kijken en krijgen oude patronen, rollen, posities, regels en opvattingen een andere betekenis, die beter bij jou in je huidige situatie passen.

Vanuit de systemische visie wordt er vanuit gegaan dat de manier waarop je met problemen omgaat en ze beleeft samenhangen met het sociale systeem waarin ze zich afspelen. Systeemspecialistische behandeling zet een veranderproces bij betrokkenen in gang om negatieve patronen te signaleren, te doorbreken en om zelf de oplossingen te bedenken. ‘De oplossing zit in jezelf, soms heb je iemand nodig die de juiste vragen stelt, zodat je zelf het antwoord kunt vinden.’

Maatwerk

In principe staat elk gesprek op zichzelf. Ik vraag je aan het begin van de sessie wat je wil bespreken en ik probeer er altijd naar te streven om je iedere sessie iets mee te geven waar je verder mee kunt. Therapie is maatwerk en ik streef ernaar dat mijn behandelmethode zoveel mogelijk aansluit op jouw hulpvraag en bij jou past.

Systeemtherapeut Enschede – over Jacquelien van der Veen

Ik heb veel ervaring in het ondersteunen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor deze mensen en hun dierbaren (het sociale systeem) was er veel veranderd als gevolg van het hersenletsel. Verandering in de persoonlijkheid, de mogelijkheden of capaciteiten op lichamelijk gebied zorgde voor veel onbegrip en verwarring bij partners en binnen het gezin. Hersenletsel is een complexe aandoening met uiteenlopende, vaak onzichtbare gevolgen. Ik werd erg nieuwsgierig naar de werking van sociale systemen na deze veranderingen en de complexe problemen. Ik zocht naar mogelijkheden om deze mensen en de betrokkenen opnieuw in hun kracht te zetten, verbindingen te herstellen, om voor hen op een positieve manier samen verder te leven mogelijk te maken. Dit bracht mij er toe verder te studeren en me te specialiseren in systeemtherapie.

Ervaringsdeskundige

Aanvankelijk ben ik de opleiding voor systeemspecialist begonnen met het idee om iets met de doelgroep mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) te gaan doen, maar gaandeweg de studie ben ik me gaan richten op de problematiek rondom scheiden, het samengestelde gezin en hersenletsel binnen relaties. Ik ben zelf gescheiden en heb een samengesteld gezin en weet als geen ander welke enorme impact dit kan hebben op jezelf, op je gezin, op alle facetten van het leven. Als ervaringsdeskundige én therapeut is het mijn missie om mensen ondersteuning te bieden bij het omgaan met ingrijpende veranderingen in het leven, zodat ze een krachtige en positieve manier (samen) verder kunnen.

Scheiden?….of therapie?

Het besluit om te gaan scheiden is heftig en ingrijpend voor alle betrokkenen. Ik kan je ondersteuning bieden in deze moeilijk tijd, om te verwerken wat er is gebeurd, te leren omgaan met alle heftige emoties en je kracht opnieuw in te zetten om op een positieve manier je leven op te pakken. Dit kan individueel, maar het is ook mogelijk om dit samen met je ex-partner te doen om zo de relatie op een goede manier af te sluiten.

Systeemspecialistische behandeling kan een goede manier zijn om problemen na de scheiding of een vechtscheiding te voorkomen.

Als ouder wil je het liefst voorkomen dat kinderen last en verdriet hebben van de scheiding. Kinderen hebben namelijk na een scheiding veel last van ouders die blijven ‘vechten’ en lijden hieronder. Uit onderzoek is gebleken dat de situatie waarin ouders blijven ‘vechten’ na de scheiding in de meeste gevallen negatieve gevolgen voor o.a. het welzijn en de sociaal- emotionele ontwikkeling van kinderen heeft en erg schadelijk is. In veel gevallen blijkt toch dat heel moeilijk is om als ruziënde partners te scheiden en vervolgens het ouderschap op een positieve manier gezamenlijk op te pakken ook al wil je helemaal geen ruzie maken. Je wilt veranderen, want je wilt het beste voor jullie kinderen, goede ouders zijn, maar voor je het weet ben je weer aan het ruziën. Ik kan jullie helpen de destructieve communicatiepatronen te herkennen, te leren begrijpen en te veranderen, zodat positief gezamenlijk ouderschap mogelijk wordt.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Burnout
 • Depressie
 • Hechtingsproblematiek
 • Negatief zelfbeeld
 • Problematiek rond zwangerschap
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Samengestelde gezinnen
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Coaching
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Relatietherapie
 • Scheidingsbegeleiding
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Wat zeggen mijn cliënten?

"Jacqueline heeft mij enorm geholpen in het helder krijgen waarom ik me gedraag zoals ik me gedraag en mij vervolgens handvaten heeft gegeven om te zorgen dat ik gemakkelijker tot - voor mij - acceptabele oplossingen kom."

- Anoniem

Relatiecrisis/systeemtherapie en emotioneel weer meer in balans. Advies hoe in de toekomst hiermee om te gaan. Eerlijke en betrouwbare hulp gekregen. Inzicht in emoties IEMT gevolgd.

- Anoniem
Gemiddeld geven cliënten Jacquelien van der Veen:
Beoordeling: 4.8 uit 5.
Op basis van 6 ervaringen

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Jacquelien van der Veen:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 6 ervaringen
 • "Jacqueline heeft mij enorm geholpen in het helder krijgen waarom ik me gedraag zoals ik me gedraag en mij vervolgens handvaten heeft gegeven om te zorgen dat ik gemakkelijker tot - voor mij - acceptabele oplossingen kom."

  - Anoniem

  "Jacquelien neemt je op een prettige en rustige manier bij de hand en weet heel snel tot de kern van het probleem te komen. In de relatietherapie stelt ze zich objectief op naar beide partners, en prikkelt om je te verdiepen in de ander. Prettig tempo tijdens de gesprekken, intrigeert in haar uitleg. Ze laat je zelf ook goed nadenken en fluit je terug als je klakkeloze aannames doet. Ik liep altijd met een fijn gevoel de deur uit."

  - Anoniem

  Relatiecrisis/systeemtherapie en emotioneel weer meer in balans. Advies hoe in de toekomst hiermee om te gaan. Eerlijke en betrouwbare hulp gekregen. Inzicht in emoties IEMT gevolgd.

  - Anoniem

  De gesprekken met Jacquelien heb ik als prettig ervaren, de betrokken wijze waarop ze werkt. Mijn jeugd is niet gemakkelijk voor mij geweest en dit had veel invloed op mijn leven. Ik vond het maar lastig om er op te vertrouwen dat ik in mijn huidige relaties de moeite waard ben. Hier werd ik erg onzeker van. Jacquelien kan goed luisteren en biedt heldere inzichten. Door haar werkwijze kreeg ik meteen concrete handvatten en naarmate de gesprekken vorderde kreeg ik meer en meer inzichten in het gevoel dat ik het verleden kan laten rusten. Door de gesprekken en oefeningen heb ik meer zelfvertrouwen en zelfwaardering gekregen, hierdoor heb ik het gevoel ‘gezien’ te worden.

  - Mirjam, 33 (hechting, zelfbeeld)

  Op een rustige, doortastende persoonlijke wijze heeft Jacquelien mij in een reeks sessies geleerd om de zaken waar ik tegen aan loop in mijn werk op een andere manier te benaderen, zodat ik niet meer vastloop als het me teveel wordt.

  - Bernard, 38 (ASS/ werkgerelateerde problemen)

  Het was fijn om met Jacquelien te spreken en het idee dat zij zelf een samengesteld gezin heeft gaf veel vertrouwen. Ze weet waar ze het over heeft! In een drietal gesprekken gaf zij ons steeds een goed gevoel en de kracht om verder te gaan. Jacquelien heeft ons min of meer uitgedaagd om anders naar ons bijzondere gezin te kijken en op welke manier wij het ouderschap daarvan invullen.

  - Albert 45 en Lydia 47(relatieproblematiek)
  Jacquelien van der Veen
  Jacquelien van der Veen
  Systeemtherapeut in Enschede

  Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 6 ervaringen
  • Snel op afspraak
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Jacquelien van der Veen

  Jacquelien van der Veen

  • Snel op afspraak
  • Relatietherapie

  Systeemtherapeut Enschede

  Heb je het gevoel dat je vastloopt? Denk je aan scheiden? Is het leven in het samengestelde gezin niet zoals je gehoopt had? Hebben deze of andere (relatie) problemen zoveel impact op je leven en veroorzaken ze zoveel stress, dat het moeilijk en zwaar is om je relatie, je werk of studie vol te houden? Soms kom je er gewoonweg zelf niet meer uit. Ik kan jou, samen met je partner of je (samengestelde) gezin helpen, zodat je op een positieve en krachtige manier samen verder kunt.

  Afspraken zijn ook ’s avonds en bij jouw thuis te plannen.

  Systeemtherapeut Enschede

  Mijn naam is Jacquelien van der Veen. Ik ben zelfstandig gekwalificeerd systeemspecialist in Enschede. Iedereen is welkom in mijn praktijk voor systeemspecialistische behandeling in de vorm van individuele therapie, relatietherapie of (samengestelde) gezinstherapie.

  In gesprekken en oefeningen krijg je inzichten in de oorzaken van jouw reacties op problemen en de manier waarop je met problemen omgaat. Vanuit een systemische visie wordt je in beweging gezet om een andere manier te vinden om te gaan met problemen en toekomstige problemen op te lossen.

  Naast mijn expertise op het gebied van hechtingsproblematiek, relatieproblematiek, problemen rondom scheidingen en samengestelde gezinnen heb ik veel ervaring met situaties waarin Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en rouw en verlies een rol speelt.

  Het eerste gesprek

  Voorafgaand aan het eerste gesprek hebben we een telefonische intake. In dit gesprek maken we kennis en bespreken we kort het probleem, om te inventariseren of jouw hulpvraag bij mijn werkwijze past. Daarna plannen we zo snel mogelijk een eerste gesprek. De eerste afspraak wordt binnen twee weken gepland om je zo snel mogelijk te kunnen helpen.

  De afspraken die we maken vinden bij voorkeur plaats bij jouw of jullie thuis, maar het kan ook in mijn praktijkruimte. Het is belangrijk dat het voor jou veilig en vertrouwd voelt. Systeemspecialistische behandeling

  Als systeemspecialist werk ik vanuit een systemische visie. Ik zet verschillende methodes en visies in, zoals bijvoorbeeld systeemtherapie, Voice Dialogue, EFT, mindfullnes, opstellingen. Voor mij zijn respect, vertrouwen en eerlijkheid, maar ook humor op zijn tijd erg belangrijk in de therapie en streef erna om je zoveel mogelijk op je gemak te laten voelen tijdens de sessies, zodat het veilig voelt om met mijn ondersteuning aan veranderingen te werken.

  De manier waarop personen met veranderingen, stress of verdriet omgaan kunnen heel verschillend zijn en soms onbegrijpelijk voor jezelf, voor je partner of andere betrokkenen. Dit kan voor veel onbegrip en ruzies in relaties of in het uiterste geval voor een breuk zorgen.

  In de therapie worden verschillen in reactie op problemen inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt door gesprekken en oefeningen. Hierdoor ontstaat er ruimte om op een andere manier naar de situatie te kijken en krijgen oude patronen, rollen, posities, regels en opvattingen een andere betekenis, die beter bij jou in je huidige situatie passen.

  Vanuit de systemische visie wordt er vanuit gegaan dat de manier waarop je met problemen omgaat en ze beleeft samenhangen met het sociale systeem waarin ze zich afspelen. Systeemspecialistische behandeling zet een veranderproces bij betrokkenen in gang om negatieve patronen te signaleren, te doorbreken en om zelf de oplossingen te bedenken. ‘De oplossing zit in jezelf, soms heb je iemand nodig die de juiste vragen stelt, zodat je zelf het antwoord kunt vinden.’

  Maatwerk

  In principe staat elk gesprek op zichzelf. Ik vraag je aan het begin van de sessie wat je wil bespreken en ik probeer er altijd naar te streven om je iedere sessie iets mee te geven waar je verder mee kunt. Therapie is maatwerk en ik streef ernaar dat mijn behandelmethode zoveel mogelijk aansluit op jouw hulpvraag en bij jou past.

  • Burnout
  • Depressie
  • Hechtingsproblematiek
  • Negatief zelfbeeld
  • Problematiek rond zwangerschap
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Samengestelde gezinnen
  • Zingevingsvragen
  • Coaching
  • Mindfulness
  • Online therapie
  • Ouderbegeleiding
  • Relatietherapie
  • Scheidingsbegeleiding
  • Talen

   Nederlands

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Jacqueline heeft mij enorm geholpen in het helder krijgen waarom ik me gedraag zoals ik me gedraag en mij vervolgens handvaten heeft gegeven om te zorgen dat ik gemakkelijker tot - voor mij - acceptabele oplossingen kom."

  - Anoniem

  Relatiecrisis/systeemtherapie en emotioneel weer meer in balans. Advies hoe in de toekomst hiermee om te gaan. Eerlijke en betrouwbare hulp gekregen. Inzicht in emoties IEMT gevolgd.

  - Anoniem
  Gemiddeld geven cliënten Jacquelien van der Veen:
  Beoordeling: 4.8 uit 5.
  Op basis van 6 ervaringen

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Jacquelien van der Veen:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 6 ervaringen
 • "Jacqueline heeft mij enorm geholpen in het helder krijgen waarom ik me gedraag zoals ik me gedraag en mij vervolgens handvaten heeft gegeven om te zorgen dat ik gemakkelijker tot - voor mij - acceptabele oplossingen kom."

  - Anoniem

  "Jacquelien neemt je op een prettige en rustige manier bij de hand en weet heel snel tot de kern van het probleem te komen. In de relatietherapie stelt ze zich objectief op naar beide partners, en prikkelt om je te verdiepen in de ander. Prettig tempo tijdens de gesprekken, intrigeert in haar uitleg. Ze laat je zelf ook goed nadenken en fluit je terug als je klakkeloze aannames doet. Ik liep altijd met een fijn gevoel de deur uit."

  - Anoniem

  Relatiecrisis/systeemtherapie en emotioneel weer meer in balans. Advies hoe in de toekomst hiermee om te gaan. Eerlijke en betrouwbare hulp gekregen. Inzicht in emoties IEMT gevolgd.

  - Anoniem

  De gesprekken met Jacquelien heb ik als prettig ervaren, de betrokken wijze waarop ze werkt. Mijn jeugd is niet gemakkelijk voor mij geweest en dit had veel invloed op mijn leven. Ik vond het maar lastig om er op te vertrouwen dat ik in mijn huidige relaties de moeite waard ben. Hier werd ik erg onzeker van. Jacquelien kan goed luisteren en biedt heldere inzichten. Door haar werkwijze kreeg ik meteen concrete handvatten en naarmate de gesprekken vorderde kreeg ik meer en meer inzichten in het gevoel dat ik het verleden kan laten rusten. Door de gesprekken en oefeningen heb ik meer zelfvertrouwen en zelfwaardering gekregen, hierdoor heb ik het gevoel ‘gezien’ te worden.

  - Mirjam, 33 (hechting, zelfbeeld)

  Op een rustige, doortastende persoonlijke wijze heeft Jacquelien mij in een reeks sessies geleerd om de zaken waar ik tegen aan loop in mijn werk op een andere manier te benaderen, zodat ik niet meer vastloop als het me teveel wordt.

  - Bernard, 38 (ASS/ werkgerelateerde problemen)

  Het was fijn om met Jacquelien te spreken en het idee dat zij zelf een samengesteld gezin heeft gaf veel vertrouwen. Ze weet waar ze het over heeft! In een drietal gesprekken gaf zij ons steeds een goed gevoel en de kracht om verder te gaan. Jacquelien heeft ons min of meer uitgedaagd om anders naar ons bijzondere gezin te kijken en op welke manier wij het ouderschap daarvan invullen.

  - Albert 45 en Lydia 47(relatieproblematiek)

  Contact

  Praktijkadres
  Hofstedeweg 131
  7535CT Enschede

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.