Online psychologen

Op zoek naar een psycholoog of therapeut in Hengelo? In Hengelo hebben we op dit moment (nog) geen behandelaar op locatie. Gelukkig kan je waarschijnlijk toch goed geholpen worden!

We hebben 111 behandelaren die ook online therapie geven. Zo kan je toch bij de beste behandelaar voor jouw klacht terecht. Online therapie is tegenwoordig geen gedoe meer. Het werkt goed en voelt al snel niet anders dan therapie op locatie.

Psycholoog Hengelo

Op het moment dat je psychische hulp nodig hebt, dan is het wel zo fijn als dit niet te ver van je huis is in Hengelo. Op dit moment hebben we in Hengelo psychologen die met online therapie werken. Zij zitten verspreidt door heel Nederland. In het blok hierboven kun je zien welke psychologen dat zijn. Wel hebben we veel psychologen die fysiek behandelen in de buurt van Hengelo. De reistijd met de auto verschilt van 15 tot maximaal 30 minuten. Zo kun je terecht in Enschede, Oldenzaal, Rijssen, Ootmarsum of Nijverdal.

De dichtbijzijnde psychologen voor Hengelo zijn op ongeveer 15 minuten rijden en zijn gevestigd in Enschede. Dit zijn: Esther Assink, Esther Boonk en Wendela Wolters. Alle drie zijn ze gespecialiseerd in uiteenlopende klachten, zoals stress, burn-out, (chronische) vermoeidheid, seksualiteit, autisme, faalangst en ga zo maar door. Dit betekent dat er altijd een psycholoog in de buurt van Hengelo is die jou kan helpen met je hulpvraag. We zijn er voor je.

Ook hebben we systeemtherapeut Jacquelien van der Veen in de buurt van Hengelo zitten. Bij haar ben je welkom voor individuele therapie, relatietherapie of (samengestelde) gezinstherapie.

Vind je het niet erg om iets verder te rijden dan een kwartier of voel je geen klik met de psychologen in Enschede? Dan kun je ook terecht in Oldenzaal bij Ad Reijmer of Nancy Licci. Dit is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Hengelo. Op ongeveer 30 minuten vanaf Hengelo zitten de praktijken van Lianne Oortmann, in Ootmarsum en Martha Tijhuis in Nijverdal. Door te klikken op de namen van de psychologen kun je hun profielen op onze website bezoeken en zo ontdekken welke psycholoog in de buurt van Hengelo jou het meest aanspreekt.

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. In een gratis adviesgesprek denken we graag met je mee en adviseren we je een passende psycholoog waar je snel terecht kan.

EMDR-therapie Hengelo

Een steeds meer bekende behandelvorm is EMDR. Ook in Hengelo. We hebben in de buurt van Hengelo drie psychologen die behandelen met EMDR. EMDR is vooral bekend van het effectief behandelen van een trauma en is vaak de eerste keuze om het trauma goed te kunnen behandelen. Maar tegenwoordig is de behandelvorm voor veel meer klachten effectief in te zetten, zoals bij chronische pijn, een depressie, negatief zelfbeeld of verslavingsproblematiek.

Op 15 minuten rijden vanaf Hengelo zit in Enschede de praktijk van Esther Boonk. Zij is erin gespecialiseerd jouw klachten te behandelen door middel van EMDR. In Oldenzaal kun je bij Ad Reijmer terecht. Het ligt er een beetje aan waar je in Hengelo woont, maar dat zal ongeveer 20 minuten rijden zijn. Op 25 minuten rijden vanaf Hengelo ben je welkom bij Dina Bouwhuis. Haar praktijk is gevestigd in Rijssen.

Mocht je bij een van hen terecht komen, maar blijkt EMDR toch niet de meest passende behandelvorm te zijn voor jou en je hulpvraag? Dan geen zorgen. Al onze psychologen in de buurt van Hengelo zijn gespecialiseerd in meerdere behandelvormen. Daardoor is er altijd een manier op jou er weer bovenop te helpen.

Meest gestelde vragen

Of je de kosten van een psycholoog vergoedt krijgt, ligt aan jouw zorgverzekering. Dit is voor iedereen weer anders. Toch zien we dat de laatste jaren steeds minder vergoeding mogelijk is voor psychische klachten. Jouw klacht moet namelijk vallen onder de DSM-5. Bijvoorbeeld een burn-out valt daar niet onder. Neem daarom contact op met ons verwijsteam of raadpleeg jouw zorgverzekering hoe het zit. Ook zien we steeds vaker dat de werkgever bereid is de kosten van jouw psycholoog te deken. Daar ziet hij namelijk ook steeds meer de meerwaarde van in. De kans op verzuim is aanzienlijk kleiner aan jij (mentaal) lekker in je vel zit. Lees hier hoe het werkt.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons voor advies via 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

  1. Persoonlijk advies
  2. Geen wachtlijst, direct starten
  3. Vrijblijvend intakegesprek
Plan jouw gratis adviesgesprek