Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Roeland Cloïn

Relatietherapeut in Bennekom

Vaak wordt een relatie gezien als iets wat vanzelf moet gaan. Je past bij elkaar of niet. Het werkt of het werkt niet samen. Door zo zwart-wit tegen een relatie aan te kijken, krijgen persoonlijke verschillen onvoldoende aandacht. Dat leidt gemakkelijk tot teleurstellingen, frustraties en negatief gedrag. Je gaat je te veel aanpassen, trekt je terug of raakt gefrustreerd en wordt boos. Hiermee verlies je jezelf, raak je elkaar uit het oog en komen ook de gezonde en leuke kanten van jullie relatie onder druk te staan. Er kan ook nog sprake zijn van jaloezie of overspel. Oftewel, een relatie bouwen en onderhouden gaat niet vanzelf. Als relatietherapeut help ik jullie door jullie problemen heen te werken.

Ik spreek deze talen:

Engels Flagge
Nederlands Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Cliëntgericht

Makkelijk in de omgang

Oprecht

Optimistisch

Ruimdenkend

Opmerkzaam

Roeland Cloin

You can’t control the winds, but you can adjust the sails.

Relatietherapie bij Psyned

In de therapiesessies gaan we op zoek naar wat jullie bindt en waar de verschillen liggen. Jullie leren elkaar hierin te horen, te begrijpen en te respecteren. Samen zoeken we naar effectieve manieren waarop jullie met verschillen kunnen omgaan en op welke wijze jullie verschillen juist ook iets kunnen toevoegen aan de relatie.

Regelmatig komen er ook problemen voor binnen de seksuele relatie. Mensen hebben vaak een eigen definitie van seks en er bestaan talloze misvattingen en taboes. In mijn praktijk volg ik de definitie ‘seks is ieder gedrag dat leidt tot seksueel plezier’ van Ellen Laan en Erik van Lunsen (2022). Geen plezier is dus geen seks. Dit betekent dat je als partners moet leren communiceren over wat je wel en niet fijn vindt. Vanuit het open gesprek ontdek je jezelf en elkaar, en brengt seks plezier.

Wat ik nog belangrijk vind om te benoemen, is dat het in stand houden van de relatie niet per sé het doel is van relatietherapie. Soms kom je er als partners tijdens therapie achter dat er te grote, onoverbrugbare verschillen zijn. Relatietherapie helpt dan om op een waardige en respectvolle manier tot de beslissing te komen om de relatie te beëindigen – wat voor zowel beide partners als voor relaties met toekomstige partners, van grote waarde kan zijn.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 5 uit 5 sterren op basis van 1 ervaring

Roeland heeft mij geholpen met een klacht, waar hij zelf nog niet vaker mee te maken heeft gehad. Dit heeft hij eerlijk toegegeven, maar toch wilde ik graag met hem het avontuur aan. Ik ben ontzettend blij...

Anoniem

Mijn behandelvormen:

Aangesloten bij:

Psyned

NIP

Wat kost een afspraak?

De kosten van een afspraak bij een psycholoog kunnen verschillen per therapievorm en duur van de afspraak. Onze psychologen stellen aan de hand van jouw verhaal een maatwerk behandeling op en samen bespreken jullie hoeveel sessies je ongeveer nodig hebt om je doelen te bereiken. Een standaard therapiesessie is 135 euro. Bekijk hier alle tarieven.

Contactgegevens

Selterskampweg 24
6721 AT Bennekom

Past Roeland bij mij?

We vinden het belangrijk dat jullie snel de juiste hulp krijgen. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jullie te koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie hulpvraag past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als dat uitkomt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jullie verhaal en hulpvraag. We bespreken jullie voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke relatietherapeut jullie goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start therapie

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze relatietherapeuten en kunnen meteen de eerste afspraak inplannen. Meestal kunnen jullie al binnen een week terecht. Dat lucht op.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor relatietherapie?

Relatietherapie is bij mij per sessie van 75 minuten 235 euro. Wil je liever een afspraak buiten kantoortijd? Dan reken ik 255 euro per afspraak. Je betaalt per afspraak.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Is er een vergoeding voor relatietherapie?

Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: