Over mij

Ooit begon ik als docent tekenen aan de middelbare school. Ik had altijd al interesse voor de psychologie erachter. Tijdens het tekenen viel het mij op dat mensen door te creëren meer over zichzelf vertelden dan ze zich bewust waren. Ik ben me toen verder gaan ontwikkelen als kunstzinnig therapeut en counselor, wat ik nu bijna 20 jaar met veel liefde doe.

Meer dan een antroposofische benadering

Een kunstzinnig therapeut gaat meestal uit van een antroposofische benadering. De innerlijke belevingswereld staat hierbij voorop. Maar ik wilde me daarnaast nog veel breder ontwikkelen. In 2005 deed ik aan het NTI een opleiding voor stresscounseling. Daarna heb ik me bijgeschoold in EMDR, EFT, Hypnotherapie, Korte Oplossingsgerichte Psychotherapie en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Master Gezondheidspsychologie

In 2011 begon ik aan mijn opleiding Psychologie in Den Haag. Na mijn Bachelor koos ik voor een Master Gezondheidspsychologie. Dit is een toegepaste vorm van psychologie die dicht bij de praktijk staat en gaat over mensen met een ‘normale aanleg’, dus geen ernstige psychiatrie maar bijvoorbeeld stressgerelateerde problemen of persoonlijkheidsstoornissen. In mijn eindscriptie deed ik onderzoek naar de effectiviteit van creativiteit bij mantelzorgers in het verminderen van stress.

Enthousiast over Cognitieve Gedragstherapie

Over CGT als methode ben ik enorm enthousiast. Het heeft veel wetenschappelijk resultaten geboekt waaruit blijkt hoe effectief het is. Het bestaat al vrij lang en heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. Het is niet zomaar ‘in de markt gezet’.

Hoewel het een vrij rationele, verbale methode is, gaat CGT ook over gevoelens, het hele spectrum daarvan. CGT helpt je deze gevoelens te duiden en te onderzoeken wanneer deze opspelen. Ik gebruik vaak elementen van CGT in mijn behandeling.

Tenslotte nog

Ik ben optimistisch, ik geloof dat je veel kunt bereiken met psychologie. Mijn therapie helpt je te reflecteren en andersoortig gedrag uit te proberen. Mijn belangrijkste eigenschappen zijn: geduld, empathie, goed luisteren (en niet zomaar interpreteren), inzicht geven en zelfreflectie aanwakkeren. Mensen ondersteunen in hun proces geeft me enorm veel voldoening.

Werkwijze

Mijn naam is Margreeth van den Toorn. In mijn therapie werk ik met creatieve- en traditionele methoden om cliënten te helpen.

Vanuit mijn achtergrond als creatief therapeut kan ik tekenen, schilderen en boetseren als ‘ingang’ gebruiken. Door te creëren kun je meer inzicht krijgen in je innerlijke leven die je door middel van expressie naar de buitenwereld brengt. Deze manier van werken is bewezen effectief wanneer je het moeilijk vindt om over je gevoelens te praten, niet bij je gevoelens kunt komen (alexithymie) of emotioneel uit balans bent. Ook bij hechtingsproblematiek of persoonlijkheidsstoornissen is een creatieve aanpak zeer behulpzaam.

“Maar….ik heb geen talent”

Als je een potlood vast kunt houden, kun je ook tekenen. Maar misschien voelt dit in het begin wat onwennig. Om ons heen zien we veel fotografie, waardoor je het idee krijgt dat alles ‘exact moet lijken’. Als je tekent of schildert met een therapeutisch doel is dit niet van belang. Ook geef ik niet zomaar een zelfbedachte analyse op wat jij hebt getekend, maar stel ik vragen zodat je zelf ontdekt wat het voor je betekent.

Je eigen vorm vinden

Hoewel ik een achtergrond heb in tekenen en schilderen, hoeft dit niet per se jouw uitingsvorm te zijn. Je kunt je eigen vorm kiezen, of dat nu yoga, mindfulness, muziek maken (of luisteren) of schilderen en tekenen is. Daarna moet je het ook nog gaan doen! Ik kan je helpen ervoor te zorgen dat je deze stap gaat zetten, er doelen uit voortkomen en dat je gemotiveerd blijft. Soms is het lastig om jezelf voorop te zetten, jezelf belangrijk te vinden. Maar dit is de eerste stap om erachter te komen wat waardevol is en hoe jij je leven wilt leiden.

Van alle markten thuis

Sommige cliënten hebben minder affiniteit met creatief werken. Voor hen gebruik ik bijvoorbeeld alleen gespreksvoering. Omdat ik ook universitair geschoold gezondheidspsycholoog ben, kan ik bij Psycholoog Renkum ook de wetenschappelijk onderbouwde therapievormen geven zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR, EFT, Hypnotherapie en Korte Oplossingsgerichte Therapie. De uiteindelijke invulling van onze sessies is een mix die aansluit op jouw behoeften.

Privacy is zeer belangrijk voor mij

Zorgvuldigheid met jouw gegevens staat bij mij voorop. Zo gebruik ik voor mijn cliëntverslagen een computer die niet is aangesloten op het internet. Privacy is voor mij een hoog goed!

Weer zelfstandig functioneren in je eigen leven

Het resultaat van de therapie bepaal je zelf. Ik zal niet opeens zeggen: nu zijn we klaar. Ik zorg ervoor dat je weer zelfstandig kunt functioneren, althans, daar streef ik naar. Het blijft een proces, dus je kunt het nooit helemaal precies voorspellen. Ik reik aan wat je nodig hebt, en wanneer je denkt: ik ga het zelf weer proberen, dan kan ik je ondersteunen waar nodig.

Om te waarborgen dat we de goede kant op gaan, zal ik je regelmatig vragen: werken we nog toe naar een oplossing van jouw problemen? Werken we aan de hulpvraag waarvoor jij hier bent gekomen? Of ik vraag naar wat het inzicht heeft gebracht, zodat we samen een leidraad ontdekken. Het gaat uiteindelijk om jouw geluk en jouw leven. Jij bepaalt de richting en het tempo!

Ik kan je helpen bij:

Aanpassingsproblematiek

ADHD

Angst

Autisme

Burnout

Depressie

Dwangklachten

Eetstoornis

EFT Relatietherapie

Faalangst

Hartcoherentie

HSP

Negatief zelfbeeld

PTSS

Relatieproblemen (indiv.)

Rouw en verliesverwerking

Slaapproblemen

Trauma

Verslaving

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

ACT

Coaching

Cognitieve gedragstherapie

Creatieve therapie

EMDR

Familieopstellingen

Hypnotherapie

Kinderpsycholoog

Loopbaanadvisering

Mindfulness

RET

Schematherapie

Stressmanagement


Relatietherapie


Bekijk mijn relatietherapie profiel

Aangesloten bij:

Margreeth van den Toorn is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 106 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 159 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

Klikgarantie

Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

Wat zeggen mijn cliënten?

"Dankzij Margreeth heb ik minder angst om afgewezen te worden door mijn dochter."

- Anoniem

"Mooie inzichten. Margreet heeft veel kennis en is rustig en kundig."

- Anoniem

Laagdrempelig en begrijpelijk.

- Anoniem

Margreeth is zeer betrokken en betrouwbaar. Ik had mij geen betere therapeute kunnen voorstellen.

- Lilian

"Margreeth vertrouw ik volledig. Er zijn dingen die ik alleen aan haar vertel, omdat ik weet dat het bij haar veilig is."

- Eva

"Margreeth gaf op een betrouwbare, open en zorgvuldige manier inzicht in mijn problemen zodat ik ze vervolgens met haar begeleiding kon aanpakken en oplossen."

- Alie
Gemiddeld geven cliënten Margreeth van den Toorn:
Beoordeling: 4.9 uit 5.
Op basis van 8 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

"Margreeth is een fijne therapeute die veel praktische dingen kan inzetten. Dit is erg helpend i.p.v. alleen maar een praatsessie. Ik heb inzichten en acceptatie gekregen en kan weer verder. Ook fijn kennisgemaakt te hebben met EMDR en zal dit altijd als tool kunnen blijven gebruiken."

- Anoniem

"Margreeth is een ontzettend fijne therapeut. Ik zat in een negatieve spiraal van weinig zelfvertrouwen en mezelf kwijtraken in mijn relatie. Samen met Margreeth heb ik een traject doorlopen aan de hand van een boek. Elke week kreeg ik een stuk om te lezen en hier ook oefeningen bij. Daarna bespraken we hoe de oefeningen waren gegaan, andere zaken die er waren voorgekomen en welke gedachtes het bij me opriep. Langzamerhand kreeg ik inzicht in mezelf en weer een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen en kon ik weer meer mijn grenzen aangeven in de relatie en beter voor mezelf opkomen."

- Anoniem

"Dankzij Margreeth heb ik minder angst om afgewezen te worden door mijn dochter."

- Anoniem

"Mooie inzichten. Margreet heeft veel kennis en is rustig en kundig."

- Anoniem

Laagdrempelig en begrijpelijk.

- Anoniem

Margreeth is zeer betrokken en betrouwbaar. Ik had mij geen betere therapeute kunnen voorstellen.

- Lilian

"Margreeth vertrouw ik volledig. Er zijn dingen die ik alleen aan haar vertel, omdat ik weet dat het bij haar veilig is."

- Eva

"Margreeth gaf op een betrouwbare, open en zorgvuldige manier inzicht in mijn problemen zodat ik ze vervolgens met haar begeleiding kon aanpakken en oplossen."

- Alie
Margreeth van den Toorn

 • Beoordeling: 4.9 uit 5
  Op basis van 8 ervaringen

 • Mijn locatie

  Telefoonweg 79
  6871NJ Renkum

  Past Margreeth van den Toorn bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Margreeth van den Toorn
  Margreeth van den Toorn

  Renkum

  Geen wachtlijst
  Buiten kantoortijden

  Ooit begon ik als docent tekenen aan de middelbare school. Ik had altijd al interesse voor de psychologie erachter. Tijdens het tekenen viel het mij op dat mensen door te creëren meer over zichzelf vertelden dan ze zich bewust waren. Ik ben me toen verder gaan ontwikkelen als kunstzinnig therapeut en counselor, wat ik nu bijna 20 jaar met veel liefde doe.

  Meer dan een antroposofische benadering

  Een kunstzinnig therapeut gaat meestal uit van een antroposofische benadering. De innerlijke belevingswereld staat hierbij voorop. Maar ik wilde me daarnaast nog veel breder ontwikkelen. In 2005 deed ik aan het NTI een opleiding voor stresscounseling. Daarna heb ik me bijgeschoold in EMDR, EFT, Hypnotherapie, Korte Oplossingsgerichte Psychotherapie en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

  Master Gezondheidspsychologie

  In 2011 begon ik aan mijn opleiding Psychologie in Den Haag. Na mijn Bachelor koos ik voor een Master Gezondheidspsychologie. Dit is een toegepaste vorm van psychologie die dicht bij de praktijk staat en gaat over mensen met een ‘normale aanleg’, dus geen ernstige psychiatrie maar bijvoorbeeld stressgerelateerde problemen of persoonlijkheidsstoornissen. In mijn eindscriptie deed ik onderzoek naar de effectiviteit van creativiteit bij mantelzorgers in het verminderen van stress.

  Enthousiast over Cognitieve Gedragstherapie

  Over CGT als methode ben ik enorm enthousiast. Het heeft veel wetenschappelijk resultaten geboekt waaruit blijkt hoe effectief het is. Het bestaat al vrij lang en heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. Het is niet zomaar ‘in de markt gezet’.

  Hoewel het een vrij rationele, verbale methode is, gaat CGT ook over gevoelens, het hele spectrum daarvan. CGT helpt je deze gevoelens te duiden en te onderzoeken wanneer deze opspelen. Ik gebruik vaak elementen van CGT in mijn behandeling.

  Tenslotte nog

  Ik ben optimistisch, ik geloof dat je veel kunt bereiken met psychologie. Mijn therapie helpt je te reflecteren en andersoortig gedrag uit te proberen. Mijn belangrijkste eigenschappen zijn: geduld, empathie, goed luisteren (en niet zomaar interpreteren), inzicht geven en zelfreflectie aanwakkeren. Mensen ondersteunen in hun proces geeft me enorm veel voldoening.

  Werkwijze

  Mijn naam is Margreeth van den Toorn. In mijn therapie werk ik met creatieve- en traditionele methoden om cliënten te helpen.

  Vanuit mijn achtergrond als creatief therapeut kan ik tekenen, schilderen en boetseren als ‘ingang’ gebruiken. Door te creëren kun je meer inzicht krijgen in je innerlijke leven die je door middel van expressie naar de buitenwereld brengt. Deze manier van werken is bewezen effectief wanneer je het moeilijk vindt om over je gevoelens te praten, niet bij je gevoelens kunt komen (alexithymie) of emotioneel uit balans bent. Ook bij hechtingsproblematiek of persoonlijkheidsstoornissen is een creatieve aanpak zeer behulpzaam.

  “Maar….ik heb geen talent”

  Als je een potlood vast kunt houden, kun je ook tekenen. Maar misschien voelt dit in het begin wat onwennig. Om ons heen zien we veel fotografie, waardoor je het idee krijgt dat alles ‘exact moet lijken’. Als je tekent of schildert met een therapeutisch doel is dit niet van belang. Ook geef ik niet zomaar een zelfbedachte analyse op wat jij hebt getekend, maar stel ik vragen zodat je zelf ontdekt wat het voor je betekent.

  Je eigen vorm vinden

  Hoewel ik een achtergrond heb in tekenen en schilderen, hoeft dit niet per se jouw uitingsvorm te zijn. Je kunt je eigen vorm kiezen, of dat nu yoga, mindfulness, muziek maken (of luisteren) of schilderen en tekenen is. Daarna moet je het ook nog gaan doen! Ik kan je helpen ervoor te zorgen dat je deze stap gaat zetten, er doelen uit voortkomen en dat je gemotiveerd blijft. Soms is het lastig om jezelf voorop te zetten, jezelf belangrijk te vinden. Maar dit is de eerste stap om erachter te komen wat waardevol is en hoe jij je leven wilt leiden.

  Van alle markten thuis

  Sommige cliënten hebben minder affiniteit met creatief werken. Voor hen gebruik ik bijvoorbeeld alleen gespreksvoering. Omdat ik ook universitair geschoold gezondheidspsycholoog ben, kan ik bij Psycholoog Renkum ook de wetenschappelijk onderbouwde therapievormen geven zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR, EFT, Hypnotherapie en Korte Oplossingsgerichte Therapie. De uiteindelijke invulling van onze sessies is een mix die aansluit op jouw behoeften.

  Privacy is zeer belangrijk voor mij

  Zorgvuldigheid met jouw gegevens staat bij mij voorop. Zo gebruik ik voor mijn cliëntverslagen een computer die niet is aangesloten op het internet. Privacy is voor mij een hoog goed!

  Weer zelfstandig functioneren in je eigen leven

  Het resultaat van de therapie bepaal je zelf. Ik zal niet opeens zeggen: nu zijn we klaar. Ik zorg ervoor dat je weer zelfstandig kunt functioneren, althans, daar streef ik naar. Het blijft een proces, dus je kunt het nooit helemaal precies voorspellen. Ik reik aan wat je nodig hebt, en wanneer je denkt: ik ga het zelf weer proberen, dan kan ik je ondersteunen waar nodig.

  Om te waarborgen dat we de goede kant op gaan, zal ik je regelmatig vragen: werken we nog toe naar een oplossing van jouw problemen? Werken we aan de hulpvraag waarvoor jij hier bent gekomen? Of ik vraag naar wat het inzicht heeft gebracht, zodat we samen een leidraad ontdekken. Het gaat uiteindelijk om jouw geluk en jouw leven. Jij bepaalt de richting en het tempo!

  Ik kan je helpen bij:

  Aanpassingsproblematiek

  ADHD

  Angst

  Autisme

  Burnout

  Depressie

  Dwangklachten

  Eetstoornis

  EFT Relatietherapie

  Faalangst

  Hartcoherentie

  HSP

  Negatief zelfbeeld

  PTSS

  Relatieproblemen (indiv.)

  Rouw en verliesverwerking

  Slaapproblemen

  Trauma

  Verslaving

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  ACT

  Coaching

  Cognitieve gedragstherapie

  Creatieve therapie

  EMDR

  Familieopstellingen

  Hypnotherapie

  Kinderpsycholoog

  Loopbaanadvisering

  Mindfulness

  RET

  Schematherapie

  Stressmanagement


  Relatietherapie


  Bekijk mijn relatietherapie profiel

  Aangesloten bij:

  Margreeth van den Toorn is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

  Klikgarantie

  Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Dankzij Margreeth heb ik minder angst om afgewezen te worden door mijn dochter."

  - Anoniem

  "Mooie inzichten. Margreet heeft veel kennis en is rustig en kundig."

  - Anoniem

  Laagdrempelig en begrijpelijk.

  - Anoniem

  Margreeth is zeer betrokken en betrouwbaar. Ik had mij geen betere therapeute kunnen voorstellen.

  - Lilian

  "Margreeth vertrouw ik volledig. Er zijn dingen die ik alleen aan haar vertel, omdat ik weet dat het bij haar veilig is."

  - Eva

  "Margreeth gaf op een betrouwbare, open en zorgvuldige manier inzicht in mijn problemen zodat ik ze vervolgens met haar begeleiding kon aanpakken en oplossen."

  - Alie
  Gemiddeld geven cliënten Margreeth van den Toorn:
  Beoordeling: 4.9 uit 5.
  Op basis van 8 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Margreeth is een fijne therapeute die veel praktische dingen kan inzetten. Dit is erg helpend i.p.v. alleen maar een praatsessie. Ik heb inzichten en acceptatie gekregen en kan weer verder. Ook fijn kennisgemaakt te hebben met EMDR en zal dit altijd als tool kunnen blijven gebruiken."

  - Anoniem

  "Margreeth is een ontzettend fijne therapeut. Ik zat in een negatieve spiraal van weinig zelfvertrouwen en mezelf kwijtraken in mijn relatie. Samen met Margreeth heb ik een traject doorlopen aan de hand van een boek. Elke week kreeg ik een stuk om te lezen en hier ook oefeningen bij. Daarna bespraken we hoe de oefeningen waren gegaan, andere zaken die er waren voorgekomen en welke gedachtes het bij me opriep. Langzamerhand kreeg ik inzicht in mezelf en weer een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen en kon ik weer meer mijn grenzen aangeven in de relatie en beter voor mezelf opkomen."

  - Anoniem

  "Dankzij Margreeth heb ik minder angst om afgewezen te worden door mijn dochter."

  - Anoniem

  "Mooie inzichten. Margreet heeft veel kennis en is rustig en kundig."

  - Anoniem

  Laagdrempelig en begrijpelijk.

  - Anoniem

  Margreeth is zeer betrokken en betrouwbaar. Ik had mij geen betere therapeute kunnen voorstellen.

  - Lilian

  "Margreeth vertrouw ik volledig. Er zijn dingen die ik alleen aan haar vertel, omdat ik weet dat het bij haar veilig is."

  - Eva

  "Margreeth gaf op een betrouwbare, open en zorgvuldige manier inzicht in mijn problemen zodat ik ze vervolgens met haar begeleiding kon aanpakken en oplossen."

  - Alie

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  Telefoonweg 79
  6871NJ Renkum

  Contact met Margreeth van den Toorn


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.