Over mij

Psycholoog Oegstgeest – Over Janet Lieffering

In 1991 ben ik afgestudeerd in de klinische- en gezondheidspsychologie te Leiden. Ik heb vervolgens 16 jaar jaren gewerkt in de (preventieve) GGZ waarin ik trainingen en andere interventies gaf aan mensen (en hun familieleden) met lichte psychische klachten en verslavingsproblemen. Vervolgens ben ik overgestapt naar het hbo waarin ik vanaf 2007 werkzaam ben als docent psychologie. Daarnaast ben ik als ZZP-er werkzaam als trainer en coach. Thema’s voor mij zijn positieve psychologie, positieve gezondheid, oplossingsgerichte en krachtgerichte coaching/therapie.

In mijn persoonlijk leven heb ook ik te maken gehad met de nodige tegenslagen, m.n. wat betreft mijn gezondheid, waardoor ik steeds op zoek moet naar een nieuwe balans en betekenis in mijn leven. Ik heb veel geleerd van deze tegenslagen al is dit niet zonder verdriet en pijn gepaard gegaan. Het heeft me echter ook gevormd tot wie ik nu ben en ook sterker gemaakt.

Mijn motto is inmiddels ‘zonder tegenwind gaat een vlieger niet omhoog’.

Ik werk vanuit mijn kernwaarden verbinding, persoonlijke groei, authenticiteit en een focus op wat goed gaat en wat ieder mens uniek maakt. Ik ben nieuwgierig naar degene die tegenover mij zit, stel dus veel vragen en heb een luisterend oor. Ik vind het mooiste van dit vak, dat ik iemand kan motiveren en ontdekken om het beste uit zichzelf te halen, zodat diegene uiteindelijk zelf verder kan. Door mijn eigen levenservaringen ben ik ervan overtuigd dat je ook zelf invloed hebt op je leven.

Werkwijze

Psycholoog Oestgeest

Mijn naam is Janet Lieffering, psycholoog/coach te Oegstgeest. Het middelpunt van de behandeling/coaching ben jij. Ik praat niet graag over “problemen” of “diagnoses”, maar ga graag in gesprek waarin ik begeleiding bied voor datgene wat je hindert, en probeer dit te vertalen naar een vraag waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Ik ga ervan uit dat je zélf veel in huis hebt om je klachten te boven te komen. Ik laat je zien wat je doet, hoe je je gedraagt, welke patronen zijn ingesleten, hoe je instinctief reageert. Vaak is dat een eye-opener, en het kan ook confronterend zijn.

Kennismaking

Tijdens het eerste gesprek nemen we de tijd om te kijken waar je precies mee zit. Waarschijnlijk omdat er in jouw privé-leven of in jouw werk iets is waar je tegenaan loopt, wat je belemmert jouw leven te leiden zoals je zou willen, of blokkeert om te groeien. En dat je graag zou willen veranderen. Het is de bedoeling dat we elkaar tijdens dit eerste gesprek leren kennen, dus ik zal je vertellen over mijn werkwijze. Samen zullen we aftasten of we over en weer het vertrouwen hebben om aan de slag te gaan met jouw vraag.

Begeleiding

Een begeleidingstraject varieert in duur, aangezien elk traject maatwerk is. Korter als het kan en langer als het moet. Op basis van het kennismakingsgesprek wordt een inschatting gemaakt van de duur van het traject. In dit eerste gesprek kijken we naar je huidige situatie en bepalen we samen de vraag: wat wil je bereiken met het begeleidingstraject. In het begeleidingstraject ga je op basis van inzicht aan de slag om stapsgewijs je doel te bereiken.

Praktische en positieve aanpak gericht op kracht

Ik sta bekend om mijn praktische en positieve aanpak gericht op oplossingen. Ik vind het belangrijk om mezelf steeds bij te scholen en zal deze kennis vervolgens vertalen naar praktische handvatten voor jouw klacht of probleem. Technieken die ik daarbij graag gebruik zijn oplossingsgerichte therapie/coaching, ACT en krachtgerichte coaching, maar de methode moet bovenal goed bij je passen. Je mag het altijd zeggen als iets niet goed voelt. Het is dan aan mij om een manier te bedenken die wel bij jou aansluit. Daarnaast geef ik je graag opdrachten mee waar je in de periodes tussen onze gesprekken aan kunt werken.

Gelijkwaardigheid

Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk. Jij moet je op je gemak voelen bij mij. Dat doe ik door ook ruimte te maken voor humor en vriendelijkheid. Ik wil voorkomen dat je de deur uitgaat met het gevoel dat je iets niet had willen zeggen of niet had willen doen. Daarnaast hecht ik in mijn praktijk veel waarde aan privacy, ik richt mijn agenda zo in dat je nooit andere cliënten hoeft tegen te komen.

Visie

Ik geloof in de eigen kracht van mensen om te veranderen en te groeien en probeer vooral te kijken naar wat iemand al kan. In mijn begeleiding leg ik de nadruk op het versterken van jouw kwaliteiten en daarnaast het accepteren van datgene waar je minder goed in bent. Ik kijk niet zozeer naar het probleem dan wel naar de gewenste oplossing en naar dat wat werkt voor jou. Wat gaat goed, waar word je blij van? Maak die elementen groter en richt daar de aandacht op. In mijn begeleiding kijken we dus vooral naar waar je toe wil en wat jouw mogelijkheden zijn om deze doelen te bereiken.

Ik kan je helpen bij:

Aanpassingsproblematiek

Burnout

Faalangst

Negatief zelfbeeld

Slaapproblemen

Stressmanagement

Verslaving

Werkgerelateerde problematiek

Zingevingsvragen

Mijn behandelvormen:

ACT

Cognitieve gedragstherapie

Mindfulness

Aangesloten bij:

Kosten psycholoog

Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

Vergoeding

Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

Klikgarantie

Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

Wat zeggen mijn cliënten?

"Janet neemt ruim de tijd, stelt zich empathisch op, deelt eigen ervaringen, luistert goed en gaf mij goede handvatten om met mijn eigen ‘moet’ gedachten om te gaan."

- Anoniem
Gemiddeld geven cliënten Janet Lieffering:
Beoordeling: 5 uit 5.
Op basis van 6 ervaringen

Wat zeggen mijn cliënten?

"Janet neemt ruim de tijd, stelt zich empathisch op, deelt eigen ervaringen, luistert goed en gaf mij goede handvatten om met mijn eigen ‘moet’ gedachten om te gaan."

- Anoniem

"Janet is een zeer professionele maar ook lieve en betrokken coach. Tijdens mijn traject bij haar kreeg ik beter inzicht in het hoe en waarom van mijn onbewuste mechanismes. Confronterend en adviserend, op een warme, niet- belerende, manier. Zij hielp me mijn kernwaarden te (her)ontdekken en die als leidraad te gebruiken bij de keuzes in mijn leven. Een kundig psycholoog en een heel fijn mens."

- Anoniem

"Rustige dame, neemt de tijd om dieper op je verhaal/klachten in te gaan. Reikt mooie handvatten aan die bruikbaar zijn in je dagelijks leven. Een relaxte sfeer bij haar in de praktijk. Heeft ook aandacht voor meer dingen dan alleen hetgeen waar je voor komt. Toegankelijke, lieve vrouw met een mooie visie op het leven."

- Anoniem

"Positief, ondersteunend en een prettige gesprekspartner. Janet is een steun in de rug om de volgende carrière stap te onderzoeken en je kwaliteiten, competenties en ervaring op een rij te zetten, doelstellingen te formuleren en randvoorwaarden te benoemen. Janet hielp me om de waarden die voor mij belangrijk zijn nog meer centraal te stellen in de benadering van mijn werk en belemmerende gedachten te herkennen en defusie toe te passen."

- Anoniem

"Janet is een heel lieve vrouw die me in korte tijd al veel geholpen heeft. Ze is gericht op het oplossen van problemen en stelt daardoor vaak de goede vragen. Maar ook om gewoon je verhaal te doen kan je bij Janet terecht. Ze laat je op je gemak voelen en is totaal niet oordelend. Ook doet ze niet moeilijk als het gesprek doorloopt tot na het tijdslot. Ze is oprecht geïnteresseerd en gemotiveerd om te helpen!"

- Anoniem

"Janet is vriendelijk, betrokken en oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Ze heeft me geholpen mijn waarden te bepalen en helpt me mijn (negatieve) patronen te doorbreken en mijn zelf opgelegde regels minder serieus te nemen. Ik kijk met meer compassie naar mezelf, mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik voel me lichter en gelukkiger dan ik me in tijden heb gevoeld. Ik kan Janet dan ook echt aanraden!"

- Inge
Janet Lieffering

 • Beoordeling: 5 uit 5
  Op basis van 6 ervaringen

 • Mijn locatie

  De Voscuyl 7
  2341BJ Oegstgeest

  Past Janet Lieffering bij mij?

  1. Plan je gratis adviesgesprek van +/- 15 min.
  2. We bespreken wat er bij jou speelt en wie jou hier het beste bij kan helpen.
  3. Je kan vaak dezelfde week al terecht
  Plan jouw gratis adviesgesprek
  Janet Lieffering
  Janet Lieffering

  Oegstgeest

  Geen wachtlijst
  Buiten kantoortijden

  Psycholoog Oegstgeest – Over Janet Lieffering

  In 1991 ben ik afgestudeerd in de klinische- en gezondheidspsychologie te Leiden. Ik heb vervolgens 16 jaar jaren gewerkt in de (preventieve) GGZ waarin ik trainingen en andere interventies gaf aan mensen (en hun familieleden) met lichte psychische klachten en verslavingsproblemen. Vervolgens ben ik overgestapt naar het hbo waarin ik vanaf 2007 werkzaam ben als docent psychologie. Daarnaast ben ik als ZZP-er werkzaam als trainer en coach. Thema’s voor mij zijn positieve psychologie, positieve gezondheid, oplossingsgerichte en krachtgerichte coaching/therapie.

  In mijn persoonlijk leven heb ook ik te maken gehad met de nodige tegenslagen, m.n. wat betreft mijn gezondheid, waardoor ik steeds op zoek moet naar een nieuwe balans en betekenis in mijn leven. Ik heb veel geleerd van deze tegenslagen al is dit niet zonder verdriet en pijn gepaard gegaan. Het heeft me echter ook gevormd tot wie ik nu ben en ook sterker gemaakt.

  Mijn motto is inmiddels ‘zonder tegenwind gaat een vlieger niet omhoog’.

  Ik werk vanuit mijn kernwaarden verbinding, persoonlijke groei, authenticiteit en een focus op wat goed gaat en wat ieder mens uniek maakt. Ik ben nieuwgierig naar degene die tegenover mij zit, stel dus veel vragen en heb een luisterend oor. Ik vind het mooiste van dit vak, dat ik iemand kan motiveren en ontdekken om het beste uit zichzelf te halen, zodat diegene uiteindelijk zelf verder kan. Door mijn eigen levenservaringen ben ik ervan overtuigd dat je ook zelf invloed hebt op je leven.

  Werkwijze

  Psycholoog Oestgeest

  Mijn naam is Janet Lieffering, psycholoog/coach te Oegstgeest. Het middelpunt van de behandeling/coaching ben jij. Ik praat niet graag over “problemen” of “diagnoses”, maar ga graag in gesprek waarin ik begeleiding bied voor datgene wat je hindert, en probeer dit te vertalen naar een vraag waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Ik ga ervan uit dat je zélf veel in huis hebt om je klachten te boven te komen. Ik laat je zien wat je doet, hoe je je gedraagt, welke patronen zijn ingesleten, hoe je instinctief reageert. Vaak is dat een eye-opener, en het kan ook confronterend zijn.

  Kennismaking

  Tijdens het eerste gesprek nemen we de tijd om te kijken waar je precies mee zit. Waarschijnlijk omdat er in jouw privé-leven of in jouw werk iets is waar je tegenaan loopt, wat je belemmert jouw leven te leiden zoals je zou willen, of blokkeert om te groeien. En dat je graag zou willen veranderen. Het is de bedoeling dat we elkaar tijdens dit eerste gesprek leren kennen, dus ik zal je vertellen over mijn werkwijze. Samen zullen we aftasten of we over en weer het vertrouwen hebben om aan de slag te gaan met jouw vraag.

  Begeleiding

  Een begeleidingstraject varieert in duur, aangezien elk traject maatwerk is. Korter als het kan en langer als het moet. Op basis van het kennismakingsgesprek wordt een inschatting gemaakt van de duur van het traject. In dit eerste gesprek kijken we naar je huidige situatie en bepalen we samen de vraag: wat wil je bereiken met het begeleidingstraject. In het begeleidingstraject ga je op basis van inzicht aan de slag om stapsgewijs je doel te bereiken.

  Praktische en positieve aanpak gericht op kracht

  Ik sta bekend om mijn praktische en positieve aanpak gericht op oplossingen. Ik vind het belangrijk om mezelf steeds bij te scholen en zal deze kennis vervolgens vertalen naar praktische handvatten voor jouw klacht of probleem. Technieken die ik daarbij graag gebruik zijn oplossingsgerichte therapie/coaching, ACT en krachtgerichte coaching, maar de methode moet bovenal goed bij je passen. Je mag het altijd zeggen als iets niet goed voelt. Het is dan aan mij om een manier te bedenken die wel bij jou aansluit. Daarnaast geef ik je graag opdrachten mee waar je in de periodes tussen onze gesprekken aan kunt werken.

  Gelijkwaardigheid

  Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk. Jij moet je op je gemak voelen bij mij. Dat doe ik door ook ruimte te maken voor humor en vriendelijkheid. Ik wil voorkomen dat je de deur uitgaat met het gevoel dat je iets niet had willen zeggen of niet had willen doen. Daarnaast hecht ik in mijn praktijk veel waarde aan privacy, ik richt mijn agenda zo in dat je nooit andere cliënten hoeft tegen te komen.

  Visie

  Ik geloof in de eigen kracht van mensen om te veranderen en te groeien en probeer vooral te kijken naar wat iemand al kan. In mijn begeleiding leg ik de nadruk op het versterken van jouw kwaliteiten en daarnaast het accepteren van datgene waar je minder goed in bent. Ik kijk niet zozeer naar het probleem dan wel naar de gewenste oplossing en naar dat wat werkt voor jou. Wat gaat goed, waar word je blij van? Maak die elementen groter en richt daar de aandacht op. In mijn begeleiding kijken we dus vooral naar waar je toe wil en wat jouw mogelijkheden zijn om deze doelen te bereiken.

  Ik kan je helpen bij:

  Aanpassingsproblematiek

  Burnout

  Faalangst

  Negatief zelfbeeld

  Slaapproblemen

  Stressmanagement

  Verslaving

  Werkgerelateerde problematiek

  Zingevingsvragen

  Mijn behandelvormen:

  ACT

  Cognitieve gedragstherapie

  Mindfulness

  Aangesloten bij:

  Kosten psycholoog

  Als je met mij aan de slag gaat, is het fijn om van tevoren te weten hoeveel een afspraak kost. Dit ligt aan hoelang je afspraak is. Voor een korte afspraak van 45-60 minuten betaal je 98 euro en voor een lange afspraak van 75-90 minuten betaal je 145,50 euro. Je betaalt per afspraak. Op de pagina 'kosten psycholoog' staan alle prijzen op een rijtje.

  Vergoeding

  Er zijn meerdere manieren om je afspraken bij mij vergoed te krijgen: via je werkgever of in sommige gevallen via je aanvullende zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je via Psyned geen vergoeding.

  Klikgarantie

  Tijdens de afspraken vertel je vaak persoonlijke en kwetsbare dingen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je een klik voelt en mij hiervoor genoeg vertrouwt. Daarom werken we vanuit Psyned met de klikgarantie. Klopt het gevoel voor jou niet? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe psycholoog en betalen wij het eerste intakegesprek.

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Janet neemt ruim de tijd, stelt zich empathisch op, deelt eigen ervaringen, luistert goed en gaf mij goede handvatten om met mijn eigen ‘moet’ gedachten om te gaan."

  - Anoniem
  Gemiddeld geven cliënten Janet Lieffering:
  Beoordeling: 5 uit 5.
  Op basis van 6 ervaringen

  Wat zeggen mijn cliënten?

  "Janet neemt ruim de tijd, stelt zich empathisch op, deelt eigen ervaringen, luistert goed en gaf mij goede handvatten om met mijn eigen ‘moet’ gedachten om te gaan."

  - Anoniem

  "Janet is een zeer professionele maar ook lieve en betrokken coach. Tijdens mijn traject bij haar kreeg ik beter inzicht in het hoe en waarom van mijn onbewuste mechanismes. Confronterend en adviserend, op een warme, niet- belerende, manier. Zij hielp me mijn kernwaarden te (her)ontdekken en die als leidraad te gebruiken bij de keuzes in mijn leven. Een kundig psycholoog en een heel fijn mens."

  - Anoniem

  "Rustige dame, neemt de tijd om dieper op je verhaal/klachten in te gaan. Reikt mooie handvatten aan die bruikbaar zijn in je dagelijks leven. Een relaxte sfeer bij haar in de praktijk. Heeft ook aandacht voor meer dingen dan alleen hetgeen waar je voor komt. Toegankelijke, lieve vrouw met een mooie visie op het leven."

  - Anoniem

  "Positief, ondersteunend en een prettige gesprekspartner. Janet is een steun in de rug om de volgende carrière stap te onderzoeken en je kwaliteiten, competenties en ervaring op een rij te zetten, doelstellingen te formuleren en randvoorwaarden te benoemen. Janet hielp me om de waarden die voor mij belangrijk zijn nog meer centraal te stellen in de benadering van mijn werk en belemmerende gedachten te herkennen en defusie toe te passen."

  - Anoniem

  "Janet is een heel lieve vrouw die me in korte tijd al veel geholpen heeft. Ze is gericht op het oplossen van problemen en stelt daardoor vaak de goede vragen. Maar ook om gewoon je verhaal te doen kan je bij Janet terecht. Ze laat je op je gemak voelen en is totaal niet oordelend. Ook doet ze niet moeilijk als het gesprek doorloopt tot na het tijdslot. Ze is oprecht geïnteresseerd en gemotiveerd om te helpen!"

  - Anoniem

  "Janet is vriendelijk, betrokken en oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Ze heeft me geholpen mijn waarden te bepalen en helpt me mijn (negatieve) patronen te doorbreken en mijn zelf opgelegde regels minder serieus te nemen. Ik kijk met meer compassie naar mezelf, mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik voel me lichter en gelukkiger dan ik me in tijden heb gevoeld. Ik kan Janet dan ook echt aanraden!"

  - Inge

  Wie zijn wij?

  Psyned bestaat al sinds 2009 en heeft vanaf het begin maar één doel: de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken. We weten namelijk dat het beter kan. Wij vinden dat je altijd snel passende hulp moet kunnen krijgen, zonder te hoeven wachten. Samen met psychologisch verwijsteam en 300 behandelaren maken wij ons hier elke dag hard voor en helpen we je mentaal sterker te worden én te blijven.

  Wil je hier meer over weten? Lees hier dan verder over ons.

  Afspraak maken?

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hiernaast het contactformulier in.

  De Voscuyl 7
  2341BJ Oegstgeest

  Contact met Janet Lieffering


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.