Skip to content
Psyned

Hoi, ik ben Guido Schmutzer

Relatietherapeut in Alkmaar

Als relatietherapeut begrijp ik dat relaties soms uitdagend kunnen zijn. Gedachten, gevoelens en gedragingen spelen vaak een onbewuste rol in onze relaties. Maar wanneer we ons bewust worden van deze elementen, kunnen we ze veranderen en zo positieve veranderingen in onze relaties teweegbrengen.

Ik spreek deze talen:

Nederlands
Engels Flagge
Spaans Flagge

Cliënten beschrijven me als:

Empathisch

Nieuwsgierig

Oplossingsgericht

Creatief

Ruimdenkend

Profielfoto

Inzicht en bewustwording zijn de sleutel tot verandering.

Relatietherapie bij Psyned

Mijn werkwijze als relatietherapeut begint met een eerste gesprek waarin jullie de ruimte krijgen om jullie verhaal te vertellen. Ik zal vragen stellen om inzicht te krijgen in hoe jullie huidige situatie is ontstaan. Daarnaast hecht ik veel belang aan de therapeutische relatie, omdat ik geloof dat verbinding essentieel is voor het aannemen van veranderingen en groei.

Tijdens de therapie maak ik graag gebruik van systemisch werk. Dit houdt in dat we kijken naar jullie individuele functioneren binnen de context van jullie familiesysteem. Hebben jullie aangeleerde gedragspatronen of loyaliteiten naar bepaalde gezinsleden? Het is belangrijk dat jullie beiden jullie eigen plek kunnen innemen en verantwoordelijkheid kunnen dragen voor wat van jullie is.

Daarnaast maak ik tijdens de therapie gebruik van ervaringsgerichte technieken. Ik help jullie om uit jullie hoofd te komen en je te richten op het hier en nu. Op deze manier kunnen jullie een diepere verbinding met jezelf en met elkaar ervaren, en dichter bij jullie gevoel komen.

Tot slot is het voor mij van groot belang dat ik jullie concrete handvatten geef die jullie in het dagelijks leven kunnen toepassen. Samen werken we aan het creëren van duurzame veranderingen, zodat jullie een gezonde en bevredigende relatie kunnen opbouwen. Ik help jullie graag bij het oplossen van verschillende relatieproblemen, zoals communicatieproblemen, intimiteitsproblemen, conflicten, vertrouwenskwesties en het herstellen van emotionele verbinding.

Als relatietherapeut ben ik er om jullie te begeleiden op jullie pad naar een gelukkigere en vervullende relatie. Samen kunnen we werken aan het herstellen en versterken van jullie band, zodat jullie weer de liefde en vreugde kunnen ervaren die jullie verdienen.

Wat zeggen mijn cliënten?

In totaal geven mijn cliënten me 4.8 uit 5 sterren op basis van 4 ervaringen

Erg fijne therapeut voor relatietherapie, heel toegankelijk, vriendelijk en zeer kundig. We hebben er bijzonder veel aan gehad.

Anoniem

Ik voel me gesteund omdat Guido echt luistert, bij wie ik me veilig voel, me niet hoef te bewijzen en vertrouwd mee kan communiceren.

Anoniem

In enkele sessies heb ik meer inzicht gekregen in hoe mijn verleden reacties en emoties in het heden beïnvloeden, en hoe ik daar beter mee om kan gaan.

Anoniem

"Ik wil benadrukken dat dit mijn ervaring is geweest en misschien niet voor anderen zal gelden. De waarde die ik hecht aan de ervaring is persoonlijk. Voor mij was Guido een sterke match. Een mooie combinatie van een luisterend oor en ...

Meer lezen

Anoniem

Mijn behandelvormen:

Aangesloten bij:

Psyned

NFG

RBCZ

SKJ

Contactgegevens

Bergerweg 80A
1817BK, Alkmaar

Past Guido bij mij?

We vinden het belangrijk dat jullie snel de juiste hulp krijgen. Daarom besteden wij er veel aandacht aan om jullie te koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie hulpvraag past.

 1. 1

  Plan jouw gratis adviesgesprek

  Een behandeling begint met een persoonlijk gesprek van ± 15 minuten met ons psychologisch verwijsteam. Dezelfde dag nog, als dat uitkomt.

 2. 2

  Krijg persoonlijk advies

  In het adviesgesprek luisteren we naar jullie verhaal en hulpvraag. We bespreken jullie voorkeuren, er is ruimte voor (praktische) vragen en we adviseren welke relatietherapeut jullie goed en snel kan helpen.

 3. 3

  Start therapie

  Wil je direct aan de slag? Wij beheren de agenda's van onze relatietherapeuten en kunnen meteen de eerste afspraak inplannen. Meestal kunnen jullie al binnen een week terecht. Dat lucht op.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor relatietherapie?

Relatietherapie is bij mij per sessie van 75 minuten 235 euro. Wil je liever een afspraak buiten kantoortijd? Dan reken ik 255 euro per afspraak. Je betaalt per afspraak.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wil je een afspraak annuleren? Dat is kosteloos als je dit minstens 24 uur van tevoren laat weten. Zeg je te laat af, dan moeten we de kosten in rekening brengen.

Is er een vergoeding voor relatietherapie?

Voor relatietherapie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en meestal wordt dit ook niet door je werkgever vergoed.

Wat is Psyned's Klikgarantie?

Ondanks dat we je met zorg en aandacht matchen, kan het zijn dat je geen klik voelt met je psycholoog. We weten dat vertrouwen de basis is voor een goede behandeling en daarom bieden wij Klikgarantie. Ervaar jij toch niet de klik met je psycholoog die nodig is voor een goede behandeling? Dan helpen wij jou bij het vinden van een psycholoog die wel bij jou past en betalen wij het intakegesprek bij de nieuwe psycholoog. Neem hiervoor contact met ons op.

Waar wacht je op?

Krijg direct de juiste hulp. Bel 085-4014720 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of plan hier je adviesgesprek: