Psycholoog Dordrecht

Als psycholoog en als mens sta ik positief in het leven. Ik mag zelf voortdurend ervaren dat dit veel kracht oplevert. Dit wil ik ook graag aan jou overbrengen, ik geloof namelijk in jouw mogelijkheden en weet dat je uit je klacht kunt groeien. Een situatie kan je niet veranderen, maar hoe je er mee omgaat wel. Dat wil ik je leren bij Psycholoog Dordrecht.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Dordrecht –  gedachten die helpen

Als psycholoog ben ik rustig, respectvol en zonder waardeoordeel. Daarnaast beschik ik over de nodige levenservaring die ik waar nodig in kan zetten tijdens de behandeling. Cliënten van Psycholoog Dordrecht voelen zich snel vertrouwd in mijn praktijk. Dit beschouw ik als een groot compliment, mijn eerste zorg is immers dat jij je op je gemak voelt als je bij me komt.

Inzicht in patronen bij Psycholoog Dordrecht

De behandeling bij Psycholoog Dordrecht begint met een intakegesprek. Hierin bespreken we je klacht(en) en ik probeer een beeld te krijgen van wie je bent. Daarnaast wil ik graag zoveel mogelijk van jouw autonomie begrijpen zodat ik op grond hiervan een behandelplan op kan stellen.

Tijdens onze gesprekken geef ik je inzicht in je denk- en gedragspatronen. Ik laat je zien wat de oorzaak hiervan is zodat je begrijpt waar ze vandaan komen en wat je kunt doen om ze te doorbreken. Ook leg ik uit wat bepaalde klachten nou eigenlijk betekenen: als je bijvoorbeeld last hebt van paniekaanvallen is weten en begrijpen wat het nou eigenlijk echt is vaak al de helft van de oplossing.

Van niet helpend naar helpend

Een veel gebruikte methode in mijn behandelingen is Cognitieve Gedragstherapie. Deze therapievorm leert hoe je negatieve gedachten om kunt buigen naar positieve. Met andere woorden, van niet helpende gedachten maak je helpende gedachten. Zelf vind ik Cognitieve Gedragstherapie bovendien een leuke behandelmethode om uit te voeren. Het geeft snel resultaat en ik geniet er van als cliënten een ‘a-ha erlebnis’ hebben; dan weet ik dat het kwartje is gevallen.

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige in rouwverwerking en identiteitsproblemen. Dit betekent echter niet dat je alleen met hulpvragen op dit gebied bij me terecht kunt, ook met andere klachten en vraagstukken kan ik je weer op weg helpen.

Huiswerk

Hoe nuttig de gesprekken ook zijn, alleen de gesprekken zijn geen oplossing. Om patronen daadwerkelijk te doorbreken is het belangrijk dat je het doet. Daarom geef ik huiswerkopdrachten mee die je tussen de gesprekken door kunnen helpen patronen te doorbreken. Voorbeelden van veel gebruikte opdrachten zijn het registreren van de klachten (hoe vaak komt het voor, in welke situaties komen de klachten op), ontspanningsoefeningen, Mindfulness, een bodyscan en het bijhouden van gedachtedagboeken.

Belangrijk is dat je dit uiteindelijk allemaal zelf gaat doen. Het voelt nu misschien nog niet zo, maar ik weet dat je het in je hebt om op eigen kracht verder kan. Je kan meer dan je denkt en ik help je graag om dat in te zien.

Psycholoog Dordrecht – Over Inez de Haan

Het is niet altijd vanzelfsprekend geweest dat ik psycholoog zou worden. Pas op latere leeftijd heb ik psychologie gevonden als mijn grote passie. Ik voel me bevoorrecht dat ik mijn cliënten mag begeleiden op de momenten waarop ze het kwetsbaarst zijn.

Tijdens mijn studie richtte ik me voornamelijk op geestelijke gezondheidsbevordering en positieve psychologie. Dit is dan ook nadrukkelijk aanwezig in mij als psycholoog en in mijn behandelingen. Uit een positieve instelling kan immers veel kracht worden gehaald.

Psycholoog en coach

Na mijn studie heb ik als behandelaar bij Cruciaal (onderdeel van Lelie Zorggroep) gewerkt, een instelling voor Christelijke GGZ. Ook begeleidde ik tijdens Yes We Can Clinics in de Ardennen jongeren tussen de 12 en 21 jaar met gedrags- en verslavingsproblematiek. Inmiddels ben ik werkzaam als zelfstandige psycholoog en coach.

Over mezelf

Ik ben getrouwd en moeder van nog thuiswonende kinderen. Naast mijn werk ben ik graag bezig met lezen, haken en koken.

Zelf ben ik Christen, hierdoor kan ik goed de belevingswereld en problematiek van medechristenen aanvoelen. Mijn behandeling heeft echter niet standaard een christelijke inslag. Dit is alleen het geval als jij daar expliciet om vraagt. Als je zelf geen Christen bent ben je eveneens van harte welkom bij Psycholoog Dordrecht!

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Eetstoornis
 • Faalangst
 • Hechtingsproblematiek
 • Negatief zelfbeeld
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT Relatietherapie
 • EMDR
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Positieve psychologie
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Inez de Haan:

 • Beoordeling: 4.7 uit 5. Op basis van 22 ervaringen
 • "Inez heeft mij handvatten gegeven om met mijn gedachten om te kunnen gaan en mij te laten herkennen wanneer ik in mijn primaire afweer val. Ze voelt heel vertrouwd, hoort je en begrijpt je."

  - Anoniem

  "Inez heeft mij de PRI methode geleerd. Daar ben ik haar dankbaar voor. Mijn spanningen zijn sterk verminderd wat zich o.a. uit in beter slapen en ontspannen met situaties om kunnen gaan."

  - Anoniem

  "Therapie bij Inez heeft door mij heeft het rust in mijn hoofd opgeleverd. Ik hoef nu niet meer tegen dingen op te zien. Ik kan mezelf zijn. IK MAG ER ZIJN."

  - Anoniem

  "Mijn angst om mijn dochter te verliezen aan anorexia was zo groot dat ik de hele dag door stress had. Door de PRI behandeling van Inez leerde ik goed naar mezelf kijken, inzicht krijgen en uit te zoeken waar de stress en onrust echt vandaan kwamen. Ik kwam erachter dat PRI therapie zeer goede resultaten oplevert bij anorexia patiënten en kon deze therapie ook mijn dochter aanraden. De PRI therapie is een schot in de roos voor ons gebleken. Heel erg dankbaar hiervoor."

  - Anoniem

  "Dankzij Inez heeft mijn man inzicht waardoor hij prettiger in zijn vel zit. Dat helpt mij."

  - Anoniem

  "Inez is een fijne therapeute met geduld, begrip en een goed inlevingsvermogen. Ze vraagt goed door en geeft je tips waar je goed gebruik van kunt maken. Een lieve dame waar ik zeker op terug zou vallen als het weer nodig is."

  - Anoniem

  Inez heeft mij een ander inzicht laten krijgen over hoe mijn negatieve karaktereigenschappen zijn ontstaan!

  - Anoniem

  De PRI-therapie geeft mij handvatten om om te gaan met pijn uit mijn verleden die ik nu nog steeds ervaar en waar ik nu nog steeds de gevolgen van ondervind in mijn gevoelsleven en gedrag. Door deze methode te blijven toepassen hoop ik verder te komen in mijn persoonlijke ontwikkeling en los te komen van het idee dat ik altijd iemand anders nodig heb in mijn leven.

  - Anoniem

  Inez heeft mij goed geholpen en nieuwe inzichten gegeven.

  - Anoniem

  Inez heeft me geleerd, vooral mezelf te accepteren zoals ik ben.

  - Anoniem

  Groot empathisch vermogen en in staat om de juiste vragen te stellen, waarmee ik als cliënt de mogelijkheid aangereikt kreeg om tot verhelderende inzichten te komen, die mij wederom helpen in het dagelijks leven.

  - Anoniem

  Sinds de behandeling heb ik meer zelfstandigheid en autonomie. Ik ben mij bewust geworden dat ik meer invloed heb op mijn leven dan ik dacht.

  - Anoniem

  Een goede en duidelijke spiegel voorgehouden, mij bewuster van mijn conditionering en inzicht in objectievere kijk naar geheel en mijzelf.

  - Anoniem

  Zij gaf ons al bij de eerste afspraak een goed gevoel, onpartijdig open en duidelijke benadering van de problemen.

  - Anoniem

  Ik vond het prettig dat ze je in je waarde laat, dat ze emotioneel afstand houdt, dat ze humor heeft en dat ze je realistisch na laat denken, zonder zwart-wit te vertellen wat je moet doen.

  - Anoniem

  Inez straalt rust uit en heeft kennis van zaken. Ik heb van haar geleerd dat ik meer mag geloven in mijzelf.

  - Anoniem

  Na de behandeling heb ik gemerkt dat ik weer energie heb en ik weer de regie over mijn leven heb. Ik denk positiever over mezelf en het lukt mij beter om grenzen aan te geven.

  - Anoniem

  Inez brengt rust en denkt goed mee tijdens het proces. Ze neemt echt de tijd voor je.

  - Anoniem

  Ik vond haar open persoonlijkheid en laagdrempeligheid erg prettig. Inez is een inlevende en zachte dame. Ze straalt vertrouwen uit. Inez kan goed luisteren en een plan trekken, welke flexibel doorlopen wordt. Er is ruimte voor aanpassingen.

  - Anoniem

  “Inez heeft me geholpen om een betere kijk op het leven en op mijzelf te krijgen.”

  - Peter

  “Door de behandeling van Inez zijn mijn spanningsklachten verdwenen en kan ik normaal over het ongeluk vertellen aan anderen, ik voel weer dat ik kan leven.”

  - Karin

  “Door de behandeling van Inez zijn mijn paniekaanvallen nagenoeg verdwenen, heb ik meer inzicht in mijzelf en durf ik aan anderen mijn grenzen aan te geven.”

  - Janneke
  Inez de Haan
  Inez de Haan
  Psycholoog in Dordrecht

  Beoordeling: 4.7 uit 5
  Op basis van 22 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Buiten kantoortijden
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Inez de Haan

  Inez de Haan

  • Geen wachtlijst
  • Buiten kantoortijden
  • Relatietherapie

  Psycholoog Dordrecht

  Als psycholoog en als mens sta ik positief in het leven. Ik mag zelf voortdurend ervaren dat dit veel kracht oplevert. Dit wil ik ook graag aan jou overbrengen, ik geloof namelijk in jouw mogelijkheden en weet dat je uit je klacht kunt groeien. Een situatie kan je niet veranderen, maar hoe je er mee omgaat wel. Dat wil ik je leren bij Psycholoog Dordrecht.

  Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

  Psycholoog Dordrecht –  gedachten die helpen

  Als psycholoog ben ik rustig, respectvol en zonder waardeoordeel. Daarnaast beschik ik over de nodige levenservaring die ik waar nodig in kan zetten tijdens de behandeling. Cliënten van Psycholoog Dordrecht voelen zich snel vertrouwd in mijn praktijk. Dit beschouw ik als een groot compliment, mijn eerste zorg is immers dat jij je op je gemak voelt als je bij me komt.

  Inzicht in patronen bij Psycholoog Dordrecht

  De behandeling bij Psycholoog Dordrecht begint met een intakegesprek. Hierin bespreken we je klacht(en) en ik probeer een beeld te krijgen van wie je bent. Daarnaast wil ik graag zoveel mogelijk van jouw autonomie begrijpen zodat ik op grond hiervan een behandelplan op kan stellen.

  Tijdens onze gesprekken geef ik je inzicht in je denk- en gedragspatronen. Ik laat je zien wat de oorzaak hiervan is zodat je begrijpt waar ze vandaan komen en wat je kunt doen om ze te doorbreken. Ook leg ik uit wat bepaalde klachten nou eigenlijk betekenen: als je bijvoorbeeld last hebt van paniekaanvallen is weten en begrijpen wat het nou eigenlijk echt is vaak al de helft van de oplossing.

  Van niet helpend naar helpend

  Een veel gebruikte methode in mijn behandelingen is Cognitieve Gedragstherapie. Deze therapievorm leert hoe je negatieve gedachten om kunt buigen naar positieve. Met andere woorden, van niet helpende gedachten maak je helpende gedachten. Zelf vind ik Cognitieve Gedragstherapie bovendien een leuke behandelmethode om uit te voeren. Het geeft snel resultaat en ik geniet er van als cliënten een ‘a-ha erlebnis’ hebben; dan weet ik dat het kwartje is gevallen.

  Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige in rouwverwerking en identiteitsproblemen. Dit betekent echter niet dat je alleen met hulpvragen op dit gebied bij me terecht kunt, ook met andere klachten en vraagstukken kan ik je weer op weg helpen.

  Huiswerk

  Hoe nuttig de gesprekken ook zijn, alleen de gesprekken zijn geen oplossing. Om patronen daadwerkelijk te doorbreken is het belangrijk dat je het doet. Daarom geef ik huiswerkopdrachten mee die je tussen de gesprekken door kunnen helpen patronen te doorbreken. Voorbeelden van veel gebruikte opdrachten zijn het registreren van de klachten (hoe vaak komt het voor, in welke situaties komen de klachten op), ontspanningsoefeningen, Mindfulness, een bodyscan en het bijhouden van gedachtedagboeken.

  Belangrijk is dat je dit uiteindelijk allemaal zelf gaat doen. Het voelt nu misschien nog niet zo, maar ik weet dat je het in je hebt om op eigen kracht verder kan. Je kan meer dan je denkt en ik help je graag om dat in te zien.

  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Eetstoornis
  • Faalangst
  • Hechtingsproblematiek
  • Negatief zelfbeeld
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen
  • ACT
  • Coaching
  • Cognitieve gedragstherapie
  • EFT Relatietherapie
  • EMDR
  • Mindfulness
  • Online therapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Positieve psychologie
  • Talen

   Nederlands

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Inez de Haan:

 • Beoordeling: 4.7 uit 5. Op basis van 22 ervaringen
 • "Inez heeft mij handvatten gegeven om met mijn gedachten om te kunnen gaan en mij te laten herkennen wanneer ik in mijn primaire afweer val. Ze voelt heel vertrouwd, hoort je en begrijpt je."

  - Anoniem

  "Inez heeft mij de PRI methode geleerd. Daar ben ik haar dankbaar voor. Mijn spanningen zijn sterk verminderd wat zich o.a. uit in beter slapen en ontspannen met situaties om kunnen gaan."

  - Anoniem

  "Therapie bij Inez heeft door mij heeft het rust in mijn hoofd opgeleverd. Ik hoef nu niet meer tegen dingen op te zien. Ik kan mezelf zijn. IK MAG ER ZIJN."

  - Anoniem

  "Mijn angst om mijn dochter te verliezen aan anorexia was zo groot dat ik de hele dag door stress had. Door de PRI behandeling van Inez leerde ik goed naar mezelf kijken, inzicht krijgen en uit te zoeken waar de stress en onrust echt vandaan kwamen. Ik kwam erachter dat PRI therapie zeer goede resultaten oplevert bij anorexia patiënten en kon deze therapie ook mijn dochter aanraden. De PRI therapie is een schot in de roos voor ons gebleken. Heel erg dankbaar hiervoor."

  - Anoniem

  "Dankzij Inez heeft mijn man inzicht waardoor hij prettiger in zijn vel zit. Dat helpt mij."

  - Anoniem

  "Inez is een fijne therapeute met geduld, begrip en een goed inlevingsvermogen. Ze vraagt goed door en geeft je tips waar je goed gebruik van kunt maken. Een lieve dame waar ik zeker op terug zou vallen als het weer nodig is."

  - Anoniem

  Inez heeft mij een ander inzicht laten krijgen over hoe mijn negatieve karaktereigenschappen zijn ontstaan!

  - Anoniem

  De PRI-therapie geeft mij handvatten om om te gaan met pijn uit mijn verleden die ik nu nog steeds ervaar en waar ik nu nog steeds de gevolgen van ondervind in mijn gevoelsleven en gedrag. Door deze methode te blijven toepassen hoop ik verder te komen in mijn persoonlijke ontwikkeling en los te komen van het idee dat ik altijd iemand anders nodig heb in mijn leven.

  - Anoniem

  Inez heeft mij goed geholpen en nieuwe inzichten gegeven.

  - Anoniem

  Inez heeft me geleerd, vooral mezelf te accepteren zoals ik ben.

  - Anoniem

  Groot empathisch vermogen en in staat om de juiste vragen te stellen, waarmee ik als cliënt de mogelijkheid aangereikt kreeg om tot verhelderende inzichten te komen, die mij wederom helpen in het dagelijks leven.

  - Anoniem

  Sinds de behandeling heb ik meer zelfstandigheid en autonomie. Ik ben mij bewust geworden dat ik meer invloed heb op mijn leven dan ik dacht.

  - Anoniem

  Een goede en duidelijke spiegel voorgehouden, mij bewuster van mijn conditionering en inzicht in objectievere kijk naar geheel en mijzelf.

  - Anoniem

  Zij gaf ons al bij de eerste afspraak een goed gevoel, onpartijdig open en duidelijke benadering van de problemen.

  - Anoniem

  Ik vond het prettig dat ze je in je waarde laat, dat ze emotioneel afstand houdt, dat ze humor heeft en dat ze je realistisch na laat denken, zonder zwart-wit te vertellen wat je moet doen.

  - Anoniem

  Inez straalt rust uit en heeft kennis van zaken. Ik heb van haar geleerd dat ik meer mag geloven in mijzelf.

  - Anoniem

  Na de behandeling heb ik gemerkt dat ik weer energie heb en ik weer de regie over mijn leven heb. Ik denk positiever over mezelf en het lukt mij beter om grenzen aan te geven.

  - Anoniem

  Inez brengt rust en denkt goed mee tijdens het proces. Ze neemt echt de tijd voor je.

  - Anoniem

  Ik vond haar open persoonlijkheid en laagdrempeligheid erg prettig. Inez is een inlevende en zachte dame. Ze straalt vertrouwen uit. Inez kan goed luisteren en een plan trekken, welke flexibel doorlopen wordt. Er is ruimte voor aanpassingen.

  - Anoniem

  “Inez heeft me geholpen om een betere kijk op het leven en op mijzelf te krijgen.”

  - Peter

  “Door de behandeling van Inez zijn mijn spanningsklachten verdwenen en kan ik normaal over het ongeluk vertellen aan anderen, ik voel weer dat ik kan leven.”

  - Karin

  “Door de behandeling van Inez zijn mijn paniekaanvallen nagenoeg verdwenen, heb ik meer inzicht in mijzelf en durf ik aan anderen mijn grenzen aan te geven.”

  - Janneke

  Contact

  Praktijkadres
  Spuiweg 180
  3311GW Dordrecht

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.