Psyned Select

Ben jij een basispsycholoog met een ondernemershart? Het Psyned Select tweejarig werk-leertraject begeleidt jou stapsgewijs bij het opbouwen van een bloeiende praktijk als vrijgevestigd basispsycholoog. Met dit programma willen wij jou een alternatief bieden voor de opleiding tot GZ-psycholoog en richten wij ons op onverzekerde zorg.

Inhoudelijk besteden we veel aandacht aan burn-out, rouw- en verliesverwerking en relatieproblematiek. Daarnaast besteden we in de opleiding aandacht aan ondernemerschap en de therapeutische relatie.

Met behulp van onder meer intervisie, supervisie, leertherapie en interne opleidingen focus je tijdens dit traject jouw ontwikkeling als psycholoog en ondernemer. Tegelijkertijd kun je rekenen op extra toestroom van cliënten via Psyned. En ook al voer jij je praktijk zelfstandig, je staat er niet alleen voor: Met het buddysysteem en vangnet is er altijd iemand met wie je kunt sparren.

Lees hieronder meer over de inhoud van het Psyned Select werk-leertraject, over wat het jou kan brengen en hoe je je kunt aanmelden voor het programma.

Alles wat je moet weten over Psyned select !

Psyned Select Opleiding

De opleiding is ingedeeld in 4 semesters, die passen bij het kunnen voeren van een professionele en succesvolle praktijk als vrijgevestigd psycholoog.

 1. De individu centraal. Er is specifiek veel aandacht voor problematiek rondom burn-out, rouw en verliesverwerking en omgaan met crisissituaties & huiselijk geweld.
 2. De relatie centraal. In dit blok volg je de opleiding tot ICBCT-relatietherapeut. Na dit blok kan je aan de slag met relatietherapie.
 3. De therapeutische relatie. Denk aan opleidingsdagen over genogrammen, overdracht en tegenoverdracht, maar ook lichaamsgericht werken. Je gaat op zoek naar je eigen valkuilen en hoe je deze kunt inzetten in de therapeutische relatie met je cliënt.
 4. Ondernemerschap. Denk aan opleidingsdagen over bedrijfsvoering, marketing, hoe zet je je sociale kaart op, maar ook: hoe zorg je voor jezelf als zelfstandige.
  Instroom in de opleiding is jaarlijks mogelijk in september en februari. Indien je niet kunt wachten, kan je al wel eerder starten met het opzetten van je praktijk, het zien van cliënten en het volgen van supervisie en intervisie.

Supervisie/leertherapie

Voor alle Select psychologen faciliteren we Supervisie en/of Leertherapie. We vinden dit ontzettend belangrijk ik het kader van de kwaliteit van de behandeling, maar ook in het kader van jouw ontwikkeling als mens en psycholoog. Bij aanvang van het traject kijken we samen met jou waar je de meeste ondersteuning bij kunt gebruiken.

Intervisie

Eén van de vaakst genoemde voordelen van het volgen van een werk-leertraject bij Psyned Select is: contact met je collega’s. Iedere Select psycholoog volgt zeer regelmatig intervisie, waarbij je met je collega’s casuïstiek bespreekt waarin je vastloopt of tips zou willen. Dit maakt je niet alleen een betere behandelaar, maar zorgt ook voor een echt teamgevoel, ondanks dat iedereen zelfstandig praktijk voert.

Buddy

Deze prettige collegiale omgeving vind je ook terug in ons Buddysysteem; elke Select psycholoog wordt gekoppeld aan een andere Select psycholoog, met wie je regelmatig contact onderhoudt om te kunnen sparren over alles wat met je praktijk te maken heeft.

Vangnet

Ook wanneer je te maken krijgt met crisissituaties, zoals acute suïcidaliteit of geweld in huis sta je er niet alleen voor. Voor deze uitzonderingssituaties is een draaiboek met stappenplan beschikbaar en ook een achterwacht van senior collega’s die je altijd kunt bellen.

Doorstromen na Psyned Select traject

Na het afronden van het Psyned Select traject kan je als behandelaar doorstromen naar Psyned. Psychologen die aangesloten zijn bij Psyned maken gebruik van onze marketing expertise, onze finance expertise en natuurlijk van ons secretariaat. Zo blijf je bereikbaar en zichtbaar, ook na je werk-leertraject.

Interesse?

Wil je je aanmelden of meer informatie over het opleidingsprogramma? Stuur dan jouw motivatie en CV naar zorgaanbieder@psyned.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Voor wie is Psyned Select?

Psyned Select is er voor die psychologen die in een fijne, vrije werkomgeving willen werken. Wij geloven in behandelen op maat, waarbij de cliënt altijd centraal staat. Bij de ene cliënt betekent dat het volgen van een behandelprotocol, terwijl deze bij de andere cliënt juist weer moet worden losgelaten. Op deze manier kunnen we samen de beste zorg leveren. Dit betekent dat je als psycholoog graag persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde behandelingen geeft van hoge kwaliteit, in je eigen praktijk. Tegelijk ben je tijdens dit traject nauw verbonden met je collega’s, zodat je naast het zelfstandig ondernemen toch een team vormt.

Vereisten aansluiten Psyned Select

Wij zoeken altijd enthousiaste en betrokken psychologen en systeemtherapeuten die onze visie op de zorg delen en in zichzelf willen investeren. Vereisten om deel te kunnen nemen aan het Psyned Select opleidingsprogramma zijn:

 1. Je hebt een Master Psychologie afgerond op de universiteit.
 2. Je bent minimaal 3 à 4 dagdelen per week beschikbaar voor cliënten en daarnaast tot 8 uur per maand voor scholing.
 3. Waarvan voor cliënten minimaal 1 avond beschikbaar is per week.
 4. Je hebt voldoende werkervaring om direct zelfstandig te kunnen starten als behandelend psycholoog d.m.v. voornamelijk CGT, ACT en/of systeemtherapie (uitgebreide eerste lijn problematiek).
 5. Je hebt een ondernemende kijk op de GGZ.
 6. Je bent ZZP-er of bereid om ZZP-er te worden.

Interesse?

Wil je je aanmelden of meer informatie over het opleidingsprogramma? Stuur dan jouw motivatie en CV naar zorgaanbieder@psyned.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Locaties om te starten bij Select

Op de volgende locaties zoeken wij Selecters met een praktijk, of om een praktijk te starten:

 • Almelo
 • Almere
 • Amersfoort
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Bergen op Zoom
 • Emmen
 • Haarlem
 • Heerhugowaard
 • Hoorn
 • Leeuwarden – beheersing van de Friese taal is een pré
 • Nieuwegein
 • Nijmegen
 • Rotterdam – meerdere locaties
 • Sittard
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Zeeland – Middelburg / Vlissingen / Goes

Staat jouw plaats er niet bij?

Neem contact op als jouw plaats van voorkeur er niet bijstaat. Deze lijst wisselt regelmatig en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden. Stuur je e-mail naar zorgaanbieder@psyned.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Meer weten over Psyned?

Neem dan contact met ons op of kom gerust langs voor een kop koffie. We leggen graag uit hoe we te werk gaan en wat we voor jou kunnen betekenen. En dan kan je meteen ons hele team ontmoeten!

 1. Geen wachtlijst
 2. 300 psychologen
 3. 150 locaties en online
 4. 30.000 behandelingen p.j.
Bel: 085-4018274 Bel: 085-4018274
Workshops Psyned

Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Bij Psyned bieden het hele jaar door verschillende soorten workshops aan!

Bekijk workshops