Psyned Select

Ben jij een basispsycholoog met een ondernemershart? Het Psyned Select tweejarig werk-leertraject begeleidt jou stapsgewijs bij het opbouwen van een bloeiende praktijk als vrijgevestigd basispsycholoog. Met dit programma willen wij jou een alternatief bieden voor de opleiding tot GZ-psycholoog en richten wij ons op onverzekerde zorg.

Inhoudelijk besteden we veel aandacht aan burn-out, rouw- en verliesverwerking en relatieproblematiek. Daarnaast besteden we in de opleiding aandacht aan ondernemerschap en de therapeutische relatie.

Met behulp van onder meer intervisie, supervisie, leertherapie en interne opleidingen focus je tijdens dit traject jouw ontwikkeling als psycholoog en ondernemer. Tegelijkertijd kun je rekenen op extra toestroom van cliënten via Psyned. En ook al voer jij je praktijk zelfstandig, je staat er niet alleen voor: Met het buddysysteem en vangnet is er altijd iemand met wie je kunt sparren.

Lees hieronder meer over de inhoud van het Psyned Select werk-leertraject, over wat het jou kan brengen en hoe je je kunt aanmelden voor het programma.

Interesse?

Wil jij je aanmelden of meer informatie over het opleidingsprogramma? Stuur dan jouw motivatie en CV naar Lisa Rübsteck via lisa.rubsteck@psyned.nl. Zij zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Neem contact op

Alles wat je moet weten
over Psyned Select

Bij Psyned Select leer je een eigen professionele praktijk op te zetten als vrijgevestigd basispsycholoog. Hierbij ondersteunen wij jou op alle vlakken:

Bij Psyned Select leer je een eigen professionele praktijk op te zetten als vrijgevestigd basispsycholoog. Hierbij ondersteunen wij jou op alle vlakken:

Psyned Select opleiding

De opleiding is ingedeeld in 4 semesters, waarin je leert een professionele en succesvolle praktijk als vrijgevestigd psycholoog te runnen.

In semester één staan individuele problemen zoals burn-out, rouw of huiselijk geweld centraal. In semester twee word je opgeleid tot ICBCT-relatietherapeut en kan je relatietherapie geven. In semester drie ga je aan de slag met de therapeutische relatie: denk aan opleidingsdagen over genogrammen, overdracht en tegenoverdracht, maar ook lichaamsgericht werken. Als laatste leer je alle ins- en outs over het ondernemerschap.

Supervisie/leertherapie

Voor alle Select psychologen faciliteren we Supervisie en/of Leertherapie. Bij aanvang van het traject kijken we samen met jou waar je de meeste ondersteuning bij nodig hebt.

Intervisie & buddy

Een groot voordeel van Psyned Select is het contact met collega’s. Iedere Select-psycholoog volgt zeer regelmatig intervisie, waarbij je met je collega’s casuïstiek bespreekt waarin je vastloopt of tips zou willen. Deze prettige collegiale omgeving vind je ook terug in ons Buddysysteem; elke Select psycholoog koppelen wij aan een andere Select psycholoog; met wie je regelmatig contact hebt om te sparren over alles wat met je praktijk te maken heeft.

Vangnet

Ook als je te maken krijgt met crisissituaties, zoals acute suïcidaliteit of geweld in huis sta je er niet alleen voor. Voor deze uitzonderingssituaties is een draaiboek met stappenplan beschikbaar en ook een achterwacht van senior collega’s die je altijd kunt bellen.

Instroom in de opleiding is jaarlijks mogelijk in september en februari. Je mag altijd eerder beginnen met het opzetten van je eigen praktijk.

Voor wie is Psyned Select?

Psyned Select is er voor die psychologen die in een fijne, vrije werkomgeving willen werken en daarbij cliënten een alternatief op de GGZ willen bieden. Wij geloven in behandelen op maat, waarbij de cliënt altijd centraal staat. We geloven dat dit kan zonder dat een cliënt eerst op een wachtlijst komt te staan. Op deze manier leveren we samen de beste zorg. Dit betekent dat je als psycholoog graag persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde behandelingen geeft van hoge kwaliteit, in je eigen praktijk. Tegelijk ben je tijdens dit traject nauw verbonden met je collega’s, zodat je naast het zelfstandig ondernemen toch een team vormt.

Vereisten aansluiten Psyned Select

Wij zoeken altijd enthousiaste en betrokken psychologen en systeemtherapeuten die onze visie op de zorg delen en in zichzelf willen investeren. Vereisten om deel te kunnen nemen aan het Psyned Select opleidingsprogramma zijn:

  • Je hebt een Master Psychologie afgerond aan de universiteit.
  • Je bent minimaal 3 à 4 dagdelen per week beschikbaar voor cliënten (waarvan minimaal 1 avond per week) en daarnaast tot 8 uur per maand voor scholing.
  • Je hebt voldoende werkervaring om direct zelfstandig te starten als behandelend psycholoog door middel van voornamelijk CGT, ACT en/of systeemtherapie (uitgebreide eerste lijn problematiek).
  • Je hebt een ondernemende kijk op de GGZ.
  • Je bent ZZP-er of bereid om ZZP-er te worden.