Workshops

Workshops

Locatie: Amsterdam

17 februari, 3 maart, 24 maart, 14 april 2023
Psyned biedt in 2023, na succes, voor de tweede keer de ACT basisopleiding aan! In vier dagen duiken we in de onderliggende theorie van Acceptance and commitment therapy (afgekort: ACT) en diepen we alle thema’s van de therapievorm uit. Deze training is erop gericht je klaar te maken om te werken met ACT in jouw praktijk.

Waarom ACT gebruiken?

We kunnen om allerlei redenen vastlopen in het leven: door de situatie waarin we zitten, gebeurtenissen die ons overkomen, door ons zelfbeeld of door mentale of fysieke klachten. En soms zijn we zo bezig met het zoeken naar de (beste) oplossing dat we heel veel energie verspelen. Niet alle problemen zijn op te lossen en vaak is de zoektocht onderdeel van het probleem. Het verfrissende van ACT is dat we leren dat een probleem óplossen niet de enige manier is om ermee om te gaan.

“We use ACT to get unstuck”. Als we ergens op vastlopen biedt deze therapievorm veel verschillende handvatten om uit de impasse te komen. Het kan daarom een hele nuttige aanvulling zijn voor een behandelaar, maar er zijn ook behandelaars die alleen maar met ACT werken. ACT is een therapievorm die niet diagnosespecifiek is. Het kan dus worden toegepast op allerlei klachten en ziektebeelden. Het gaat namelijk over hoe je omgaat met problemen en klachten. De technieken van ACT helpen je ook als behandelaar: je kunt ermee de relatie met je client te versterken en uit stagnaties in de behandeling komen. ACT is een wetenschappelijk onderzochte en evidence-based methode. Het is bewezen effectief voor depressie, angststoornis, verslaving en somatische problemen.

Over de trainers

Jouw trainers zijn Susannah Chernowitz en Lisa Rübsteck, beiden Psyned behandelaar en sportpsycholoog, en beiden werken zij heel veel met ACT in hun praktijken. Ze behandelen uiteenlopende casuïstiek hiermee, zoals angst, depressie, burn-out, zelfbeeldvraagstukken en verwerking van ingrijpende levensgebeurtenissen. Zij hebben deze training geschreven en geven het in 2023 voor de tweede keer aan Psyned behandelaars.

Waar en wanneer

De opleiding zal worden gegeven in de nieuwe trainingsruimte van Psyned, op de Maassluisstraat 2 te Amsterdam (3e verdieping). Alle dagen zijn van 9.30 tot 16.30 en de inloop is vanaf 09:00. Aansluitend aan de laatste opleidingsdag ben je welkom om te blijven voor een borrel. De opleiding zal op de volgende dagen plaatsvinden:

  • Vrijdag 17 februari 2023
  • Vrijdag 3 maart 2023
  • Vrijdag 24 maart 2023
  • Vrijdag 14 april 2023

Voorbereiding en materialen

Ter voorbereiding dient bestudeerd te worden het boek ‘Time to ACT, het basisboek voor professionals’ van G. Jansen en T. Batink. Deelnemers ontvangen verdere hand-outs en materialen op de opleidingsdagen.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor behandelaars die aangesloten zijn bij Psyned of Psyned Select, die meer transdiagnostische technieken willen kunnen gebruiken in hun praktijk, en voor behandelaars die specifiek met ACT willen werken.

Kosten en aanmelden

  • Psyned Select 10% korting: €710,- (btw vrij)
  • Psyned behandelaars: €790,- (btw vrij)
  • Extern: €910,- (btw vrij)

Inclusief: hand-outs en materialen, koffie en thee, lunch, en borrel op de laatste dag.
Exclusief: Boek ‘Time to ACT’.

Inschrijven

De groepsgrootte is maximaal 16 mensen, dus als je wilt deelnemen, laat dit dan zo snel mogelijk weten. Vol = vol. Om aan te melden mail je naar susannah@psyned.nl o.v.v. ACT Basisopleiding 2023.

Deadline aanmelden: 1 februari 2023

De inschrijvingen zullen op volgorde van aanmelding worden behandeld. Zodra je een inschrijfbevestiging ontvangt, is jouw plek definitief gemaakt. De factuur zal binnen c.a. 2 weken na ontvangst van de inschrijfbevestiging worden verstuurd.

Zie voor het Psyned annuleringsbeleid: https://www.psyned.nl/wp-content/uploads/Annuleringsbeleid-final.pdf

Melissa, Psyned verwijsteam
Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

Plan jouw gratis adviesgesprek