Skip to content
Psyned

Mentale gezondheid op de werkvloer 

Als je lekker in je vel zit ben je energieker, productiever, creatiever en meer betrokken bij je werk en collega’s. Zolang de werkomstandigheden goed zijn, is werken goed voor de mentale gezondheid. Werk geeft je inkomen, structuur en zingeving. Het brengt je in contact met andere mensen en kan je erkenning en waardering opleveren.  

Andersom, medewerkers met mentale klachten presteren minder, zijn er niet helemaal bij met hun gedachten en hebben minder plezier in hun werk. Roze verzuim en uiteindelijk (langdurig) verzuim liggen op de loer. 

Kortom: hoe mentaal fit iemand is, heeft invloed op werk. Andersom heeft werk – waar mensen over het algemeen veel tijd aan spenderen – effect op de mentale gezondheid. 

Preventief werken aan mentale gezondheid 

Gek eigenlijk dat we elk half jaar naar de tandarts gaan voor een periodieke controle. En dat we echt wel weten dat een appel een gezondere keus is dan een saucijzenbroodje. Maar dat antwoord geven op de vraag ‘Hoe mentaal fit ben jij?’ een stuk lastiger is. Terwijl aandacht voor mentale gezondheid op de werkvloer zowel de werknemer als de werkgever veel kan opleveren.  

Wij hebben verschillende oplossingen die gericht zijn op het tegengaan en voorkomen van mentale klachten:  

  • Psyned Balanskompas: een online preventiescan om inzicht te krijgen in het mentale welzijn 
  • Preventieve behandeling: werken aan veerkracht, weerbaarheid en zelfredzaamheid 
  • Trainingen: psychische klachten tijdig signaleren en direct ingrijpen 

Balanskompas: hoe staat het met de mentale gezondheid van mijn medewerkers? 

Wil jij verzuim door psychische klachten verminderen? En wil je op tijd een signaal krijgen als je medewerkers niet goed in hun vel zitten, zodat je hier iets aan kan doen? Wij helpen je daarbij. Met onze preventietool het Balanskompas geven we je medewerker inzicht in zijn of haar mentale gezondheid. Is de uitslag van de psychologische vragenlijst zorgwekkend of zijn er duidelijke aandachtspunten? Dan bieden onze psychologen meteen de juiste ondersteuning. Hiermee voorkomen we dat klachten verergeren en zien we dat medewerkers minder vaak uitvallen. 

Waar wacht je op?

Snel de juiste hulp voor jouw medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bel 085-4019223 of plan hieronder een kennismaking in:

Waar wacht je op?

Snel de juiste hulp voor jouw medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel 085-4019223 of plan een kennismaking in:

Psyned