Kosten ziekteverzuim

Vitale medewerkers zijn onmisbaar binnen een bedrijf. Zij zijn de drijvende kracht achter een succesvolle organisatie. Als een medewerker wegvalt heeft dat altijd gevolgen. Bij langdurig ziekteverzuim wordt het een groot en kostbaar probleem.

Laatste update: 1 april 2022

Cijfers psychisch ziekteverzuim

De cijfers van het CBS liegen er niet om: het aantal Nederlanders met psychische klachten is nog nooit zo hoog geweest. 15% van de bevolking van 12 jaar en ouder was in 2021 psychisch ongezond. Het is dan ook niet gek dat één derde van de langdurige ziekmeldingen een mentale oorzaak heeft. In de leeftijd van 25 tot 45 jaar is dit zelfs 50%. Hiervan verzuimen veruit de meeste mensen door burn-out klachten. Werkgevers vrezen de komende periode voor massale ziekmeldingen (AD, 2021). Dit komt onder andere doordat de werkdruk is toegenomen en werknemers langere dagen maken. Wanneer medewerkers dan ook echt uitvallen duurt dit verzuim gemiddeld 225 dagen.

Kosten bij ziekteverzuim

Wanneer een medeweker langdurig uitvalt (langer dan vier weken), ontstaan er aantal kostenposten, ook wel verzuimkosten genoemd:

  • Salaris van de medewerker
  • De arbodienstverlening
  • Verlies aan productie
  • Eventuele kosten voor vervanging

“In de leeftijd van 25 tot 45 jaar wordt bijna 50% van het ziekteverzuim veroorzaakt door psychische klachten”

Wat zijn de gemiddelde verzuimkosten bij langdurig uitval

Gemiddeld zijn de kosten voor het ziekteverzuim €250,- per dag. En dit kan zelfs oplopen tot €400,- per dag. Deze kosten zijn afhankelijk van de functie en het salaris van de medewerker. Vaak schatten werkgevers de kosten lager in omdat ze de indirecte kosten als vervangend personeel en arbodienstverlening niet meerekenen. Als je uitgaat van een psychisch ziekteverzuim van gemiddeld 225 dagen, dan gaat dit om 161 werkdagen. Een verzuimende medewerker kost gemiddeld dus al gauw (161 x €250,-) €40.250,-. Een behoorlijk bedrag en een goede reden om kritisch te kijken of dit ook anders kan. Dit hebben wij gedaan. Lees verder om erachter te komen hoe je je ziekteverzuim kosten laag houdt.

De kosten van psychisch verzuim

Hoe houd je de kosten van het (psychisch) ziekteverzuim laag?

Helaas kan je kosten als doorbetaling van de medewerker, vervanging, verlies aan productie en arbodienstverlening niet veel terugdringen. Dit zijn nou eenmaal de kosten wanneer een medewerker langdurig verzuimt. Wél kan je wat doen aan de duur van het (psychisch) ziekteverzuim. Anno 2022 duurt het door de wachtlijsten van de GGZ minimaal tien weken (Vektis, 2021) voordat een medewerker geholpen wordt. Pas na tien weken kan de medewerker dus beginnen aan het herstel. Bij Psyned doen we dit anders: wij zorgen ervoor dat je medewerker meteen hulp krijgt van een psycholoog. Niet alleen zorgen we ervoor dat de medewerkers zich sneller weer beter voelt, maar ook maken we de terugkeer in het bedrijf van de medewerker zo makkelijker. Want hoe langer een medewerker verzuimt, hoe moeilijker de terugkeer in het bedrijf wordt.

Wat kan Psyned doen tegen psychisch ziekteverzuim?

Wanneer je als organisatie met Psyned samenwerkt, omzeilen we samen de GZ-wachtlijsten en verkorten we de lengte van het verzuim. Hoe doen we dat? Door super snel hulp te bieden aan medewerkers zijn we minimaal 10 weken sneller dan de reguliere gezondheidszorg. Bij Psyned is je medewerker dezelfde dag nog geholpen en starten we diezelfde week nog een traject. Zo bespaar je minimaal €12.500 (€250,- x 10 weken), gaat je medewerker door minder diepe dalen en knapt zo sneller op. Door de snelle hulpverlening, zien we dat medewerkers gemiddeld 10 sessies nodig hebben om weer (mentaal) gezond te re-integreren.

Dit kan Psyned betekenen voor u organisatie

Re-integratie

Jij als werkgever bent officieel verplicht bij te dragen aan het re-integratieproces van een medewerker op het moment van ziekteverzuim. Het doel bij dit proces is de medewerker weer zo snel mogelijk aan het werk krijgen. Wanneer je als organisatie samenwerkt met Psyned ondersteun jij de re-integratie van je medewerker dus intensief. Daarbij hebben zowel jij als je medewerker er (financieel) baat bij als jouw medewerker weer snel (deels) aan het werk kan.

Kans op terugval

Het is belangrijk dat een medewerker de juiste ondersteuning krijgt wanneer hij of zij verzuimt door psychische klachten. 7% van de medewerkers die te maken krijgt met ziekteverzuim door psychische klachten overkomt het nog een keer. Wordt de medewerker bij terugkeer te snel weer belast? Dan is de kans op terugval groot. Ook het ontbreken van iedere vorm van hulp, of de juiste hulp, vergroot de kans op een terugval.

Preventieve zorg

Langdurig ziekteverzuim voorkomen is in alle gevallen het beste. En dit kan door het aanbieden van preventieve zorg. Door de klachten vroegtijdig te signaleren en niet te negeren, is dit mogelijk. We snappen dat het voor jou als werkgever lastig kan zijn deze signalen te herkennen, jij bent tenslotte geen psycholoog. Daarom raden wij elke werkgever aan gebruik te maken van ons Balanskompas. Dit is een preventieve tool waarmee je medewerkers zelf inzicht krijgen in hun mentale gezondheid door middel van een slimme vragenlijst. Wanneer de uitslag alarmerend is, kunnen we direct ingrijpen door het bieden van snelle hulp. Zo zijn we samen psychisch verzuim voor en houd je je mensen mentaal vitaal. Bekijk hier een preview van hoe het Balanskompas werkt.

Balanskompas

Wil jij weten hoe je psychische klachten herkent op de werkvloer? Download dan hier onze whitepaper.

Goed werkgeverschap

Al met al is het natuurlijk fijn om te besparen op de verzuimkosten. Maar het is pas echt fijn dat jij je medewerker goed geholpen hebt door hem of haar snelle en goede mentale ondersteuning te bieden wanneer dit nodig is. De medewerker krijgt de juiste aandacht en voelt zich gewaardeerd. Dat is goed werkgeverschap en ga je terugzien in de resultaten van je organisatie.

Meer weten?

Wil je meer weten of samen met ons kijken naar de mogelijkheden voor jouw medewerker(s) of bedrijf? Laat het ons weten en neem contact op. Wij kunnen ook langskomen en je bent welkom bij ons op kantoor in Amsterdam. Bel: 085-3030268 of mail naar: werkgevers@psyned.nl.

De informatie op deze pagina is gecontroleerd en goedgekeurd door Bob Schipper, expert Werkgevers en Arbodiensten bij Psyned

Re-integratie of coaching voor jouw werknemer?

Start vandaag nog een traject en help jouw werknemer snel en gezond weer aan het werk te gaan. Lees hier meer over onze werkwijze of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Plan je adviesgesprek