Minder verzuimkosten

Vitale medewerkers zijn onmisbaar binnen een bedrijf, zij zijn de drijvende kracht van een onderneming. Als een medewerker wegvalt heeft dat altijd gevolgen. Bij langdurig verzuim wordt het een groot en kostbaar probleem.

Cijfers verzuim

Het verzuim door psychische klachten neemt de laatste jaren toe. Deze stijging is onder andere te verklaren door de hogere eisen die gesteld worden binnen een functie. Het komt ook doordat medewerkers minder autonoom zijn tijdens hun werk dan voorheen. Van het totale verzuim heeft inmiddels ongeveer 25% een psychische oorzaak. Gaat het om verzuim langer dan 6 weken? Dan is dat zelfs 34%. Vaak gaat het om burn-out en stressklachten. Gemiddeld is het aantal dagen voor psychisch verzuim 220 dagen. Het meeste verzuim zien we in de sectors Openbaar bestuur en Gezondheidszorg.

Kans op terugval

Het is belangrijk dat bij psychisch verzuim een medewerker goede hulp krijgt. Zeven procent van de medewerkers die te maken krijgt met verzuim door psychische klachten overkomt het nog een keer. Als een medewerker te snel weer belast wordt is de kans op terugval groot. Ook het ontbreken van iedere vorm van hulp, of de juiste hulp, vergroot de kans op een terugval.

Kosten verzuim

De kosten voor het verzuim van een medewerker variëren tussen de €250 en €400 per werkdag. Deze kosten zijn opgebouwd uit:

  • Doorbetaling van loon
  • Kosten voor arbodienstverlening
  • verlies aan productie
  • Eventueel kosten voor een vervanging van de medewerker
  • Wanneer we deze €250 aan kosten keer het gemiddeld aantal dagen verzuim (220 weekdagen zijn 157 werkdagen) doen komen we uit op €39.250!
  • Wanneer een medewerker de juiste hulp krijgt kan dat al snel in kosten schelen. Want hoe eerder een medewerker goed geholpen wordt, hoe sneller hij weer aan slag kan.

Besparen op verzuimkosten

Verzuim van een medewerker kan al snel een grote kostenpost worden. Niet alleen doordat de medewerker niet kan werken, maar ook wanneer er hulp geboden wordt die niet blijkt te passen. Als je snel de juist hulp kan bieden aan een medewerker kan je veel besparen op de verzuimkosten.

Bij verzuim moet een medewerker langs de bedrijfsarts. Soms kun je snel terecht, maar vaak duurt het een aantal weken voordat een bedrijfsarts plek heeft. De bedrijfsarts stuurt de medewerker vervolgens door naar de huisarts en de huisarts verwijst naar een behandelaar in de GGZ. Hierdoor ben je weken verder voordat de behandeling kan starten. We zien ook regelmatig dat de bedrijfsarts adviseert om eerst een tijdje rust te nemen, in dat geval duurt het nog langer.

Snel starten is snel besparen

De lange wachttijden zijn al jaren een zorg en nemen nog steeds toe. De bedrijfsarts heeft het steeds drukker en de wachttijden bij de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) zijn inmiddels een groot probleem. De gemiddelde wachttijd bij de GGZ is 8 weken en bij complexere problemen langer. Wij kunnen vandaag een traject starten met een medewerker en zijn daarmee minimaal 8 weken sneller!

Hiermee bespaar je minimaal €10.000 (250 keer 40 werkdag (8 weken)). Dit is een goede reden om je medewerker direct de juiste hulp aan te bieden. Daarnaast is het natuurlijk in de eerste plaats fijner voor de medewerker als de hulp direct goed is.

Meer dan kosten alleen

Natuurlijk is het voor een bedrijf prettig als er kosten bespaard kunnen worden, maar dat is niet het belangrijkst. Het gaat om de medewerkers, mensen die midden in het leven staan en waar je een band mee hebt. Deze mensen zijn de drijvende kracht van de onderneming. Je wilt dat het goed met ze gaat en dat ze vitaal terugkeren op de werkvloer.

Wanneer een medewerker meteen de juiste zorg krijgt, kan hij ook gelijk aan de slag met zijn problemen. De medewerker zal het waarderen dat er aandacht is voor het probleem, voelt zich serieus genomen en zal blij zijn met de aangeboden hulp. Een blije medewerker betaalt zich terug en past binnen de verantwoordelijkheid van goed werkgeverschap.

Meer weten?

Wil je meer weten of samen met ons kijken naar de mogelijkheden voor jouw medewerker(s) of bedrijf? Laat het ons weten en neem contact op. Wij kunnen ook langskomen en je bent welkom bij ons op kantoor in Amsterdam. Bel: 085 303 72 71 of mail naar: werkgevers@psyned.nl.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Geen wachtlijst
  • 250+ psychologen
  • 150 locaties en online
  • 30.000 behandelingen p.j.
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog