Skip to content
Psyned

5 tips voor een veilig en sociaal werkklimaat anno 2023

Als we het hebben over een veilige werkomgeving, denk je misschien eerst aan een BHV’er, een brandblusser en een EHBO-doos op de werkvloer. Maar een veilige werkomgeving is meer dan dat. Anno 2023 is er meer nodig, namelijk een omgeving waarin we vrijuit kunnen spreken, fouten mogen maken en waarin we tools aangereikt krijgen om ons te ontwikkelen. Op dit moment zijn we daar nog niet. De kranten staan namelijk vol met artikelen over het stijgende ziekteverzuim, vele burn-outs en alle stress. En ook de alsmaar groeiende wachtlijsten in de ggz liegen er niet om. Maar jij als werkgever kan hier al stappen in zetten door een veilig en sociaal werkklimaat te creëren. We helpen je op weg met de 5 onderstaande tips.

Psyned | 07 apr 2023

1. Zorg voor een open bedrijfscultuur

Sta je wel eens stil bij jullie bedrijfscultuur? De onderlinge communicatie? Ongeschreven regels? Zijn die wel ten gunste van een veilige werkomgeving? Kan iedereen wel helemaal zichzelf zijn? Staat iedereen wel open voor verschillende meningen en ideeën? Zo niet, dan is het goed om een cultuur te creëren waarin iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn, zonder angst voor enige vorm van discriminatie of te worden gepest.

2. Maak de mentale gezondheid bespreekbaar

Zet de mentale gezondheid van je mensen letterlijk op de agenda en praat erover met elkaar. Door dit te doen, weten medewerkers dat ze bij je terecht kunnen als het even niet zo lekker gaat en ze bijvoorbeeld stress, angst of depressieve gevoelens ervaren. Het is belangrijk dat als je medewerker je hierover benadert, je dit serieus neemt en je je open en begripvol opstelt. Moedig ze aan om eventueel professionele hulp te vragen. En maak deze hulp ook meteen mogelijk voor je medewerker door ze niet door te sturen naar de huisarts maar door samen te werken met een psychologische organisatie. . De huisarts zal je medewerker namelijk doorverwijzen naar de ggz en daar sluit hij of zij waarschijnlijk achteraan aan op de wachtlijst. Dit is voor niemand gunstig: ook niet voor jou als werkgever. De kans op uitval is namelijk aanzienlijk groter en dan lopen de kosten snel op. Benieuwd hoe dit werkt? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan maken we graag kennis.

Wij kunnen je helpen

Direct de juiste hulp van een psycholoog die bij jou past

  • Gekwalificeerde psychologen
  • Al 47.242 mensen geholen
  • Snel en persoonlijk
  • Geen wachtlijst

3. Zorg voor een goede werk-privébalans

Het is misschien een no brainer, maar hoe is de werk-privébalans eigenlijk bij jullie? Hebben je medewerkers wel genoeg tijd voor hun privéleven of zijn ze dan alsnog bezig met werk? Zijn er flexibele werkuren? Is er genoeg ruimte om pauze te nemen en hebben ze voldoende vakantiedagen? Stel je je als werkgever flexibel op als je medewerker een ziek kind thuis heeft zitten? Of later aankomt omdat de ochtendspits drukker was dan ingeschat? Een goede werk-privébalans is essentieel om mentaal fit te zijn en blijven.

4. Investeer in de ontwikkeling van je medewerker

Nog een tip die je wellicht niet nieuw in de oren klinkt, maar je misschien nog niet in de praktijk hebt gebracht. Zorg ervoor dat je je medewerkers blijft uitdagen door ze opleidingen en cursussen aan te bieden. Niet alleen kan je medewerker zo meer voor het bedrijf betekenen, maar het aanleren van nieuwe vaardigheden draagt ook bij aan het zelfvertrouwen, en daarmee ook aan zijn of haar positieve mentale gezondheid. Moedig dit aan en communiceer er duidelijk over. Bijvoorbeeld over de mogelijke opties of het opleidingsbudget.

5. Bied toegang tot psychische hulp

Als werkgever, HR-manager of leidinggevende kun je een luisterend oor bieden en je medewerker en zijn of haar klachten serieus nemen. Tot zekere hoogte, want heeft je medewerker meer ondersteuning nodig? Dan is het verstandig om dit aan te bieden. En dat wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk, zodat je de kans op uitval zo klein mogelijk maakt. Is je medewerker al uitgevallen? Dan wil je hem of natuurlijk zo snel mogelijk weer op de werkvloer.

Wil je weten hoe dit er in jouw organisatie uit kan zien? Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in en bied je medewerker(s) direct passende of preventieve hulp.

Psyned

Psyned

Wist je dat je via Psyned direct met een psycholoog kan praten, zonder wachtlijst?

Dit vind je misschien interessant

Werkgevers

Meer over klacht

Werkgevers

Lees meer informatie over Werkgevers

Zelftesten

Doe de test!

Test jezelf

Ervaar je psychische klachten?

Psyned e-books

Wil je meer weten over psychische klachten? We hebben verschillende e-books samengesteld om jou te voorzien van praktische informatie. Na het lezen kan je problemen (eerder) herkennen en weet je of het tijd is voor actie.

Psyned podcast: Waar wacht je op?

Wachten op antwoorden, daar geloven wij niet in. In Waar wacht je op? zoekt Amy samen met een Psyned psycholoog uit wat je kan doen als het even niet zo lekker gaat.

Zelftesten: test jezelf

Wil je onderzoeken hoe erg je psychische klachten zijn? Dat kan met onze gratis testen. Deze zelftesten helpen jou je mentale gezondheit te checken. Wanneer je klaar bent met een test, ontvang je meteen een uitslag met advies en tips.

Waar wacht je op?

Bel van maandag tot en met vrijdag (08.30-17.00 uur) naar 085-4014720 of plan hieronder je adviesgesprek in.

Psyned