Ik help je graag bij Psycholoog Zeist


Jacquelien van Lonkhuijzen

Jacquelien van Lonkhuijzen

Psycholoog Zeist

Ik ben in mijn werk betrokken, warm en professioneel. Mijn cliënten gaan me aan het hart en elke ontmoeting is bijzonder. Het is, nog steeds, een onvergelijkbaar gevoel te weten dat je een beetje kunt bijdragen in iemands geluk. Dat is geweldig inspirerend.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Relatietherapie
Angstklachten
Depressie
Burnout
Rouw en verliesverwerking
Trauma
Zingevingsvragen
Oplossingsgerichte Therapie
Kinderpsycholoog
Negatief zelfbeeld

Erg ontspannen sfeer, duidelijke afspraken en ik ben er ontzettend mee geholpen.
Peter
Beoordeling: 4.5 uit 5
Op basis van 3 ervaringen

Behandelaren dichtbij


Wij bieden jou


Direct zoeken

Vind eenvoudig een Psycholoog of Therapeut bij jou in de buurt.

Over mij - Jacquelien van Lonkhuijzen - Psycholoog Zeist

Over veranderen
Ik begon in het onderwijs en heb vervolgens op vele plekken in het onderwijs en de publieke sector gewerkt. Terugkijkend werd ik voortdurend gemotiveerd door die ene vraag ‘waarom vinden mensen het toch zo moeilijk om te veranderen?’ Ik zag hoe mensen en jongeren ermee worstelden.

Leren anderen te helpen
Omdat verandering een voorwaarde van leven is, wilde ik graag leren hoe ik anderen kon helpen. Want veranderen is even mooi als eng, even inspirerend als overweldigend en even teer als vluchtig. Soms ben je de weg even kwijt. Soms sta je stil en kom je in je eentje niet in beweging. Ik wilde die ander kunnen zijn.

Ontwikkeling eigen stijl
Ik heb verschillende opleidingen, van gedragswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam tot master practitioner NLP gevolgd. Mijn werk kreeg extra diepgang met een opleiding in systemisch werken, EMDR en emotioneel lichaamswerk. In die opleidingen kreeg mijn eigen stijl richting.

Woorden schieten soms tekort
Die stijl ontwikkelde zich de afgelopen tien jaar in mijn eigen praktijk waar ik steeds meer waardering kreeg voor systemisch en lichaamsgericht werken. Voor veel mensen is eindeloos praten uiteindelijk een doodlopende weg. Als je het beleeft, begrijp je het écht. Als je het ziet en vooral voelt, weet je meteen wat je te doen staat. En als je naar je lichaam kunt luisteren, heb je veel helderder voor ogen wat belangrijk voor je is. Het krachtige van die methoden is dat je het meteen helemaal begrijpt. Het is snel, zuiver en overduidelijk.

Betrokken en professioneel
Ik ben in mijn werk betrokken, warm en professioneel. Mijn cliënten gaan me aan het hart en elke ontmoeting is bijzonder. Het is, nog steeds, een onvergelijkbaar gevoel te weten dat je een beetje kunt bijdragen in iemands geluk. Dat is geweldig inspirerend.

Neem contact met mij op
Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk Psycholoog Zeist? Bel naar of mail mij dan snel naar Psycholoog Zeist ter attentie van Jacquelien van Lonkhuijzen. Ik leer je graag kennen!

Ik geef ook relatietherapie, lees hier meer

Clientervaringen over de therapie van Psycholoog Zeist

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Richelle over Jacquelien van Lonkhuijzen

"Toen ik een paar maanden geleden mailde om een afspraak te maken kon ik gelijk diezelfde week terecht, wat heel fijn was aangezien veel psychologen wachttijden hebben. Gelijk was het contact heel vertrouwd, en kreeg je het idee dat er echt geluisterd werd, en werd er deskundig gereageerd. Geen poespas, gewoon waar het om gaat, werd er snel een behandelplan opgesteld die mij weer heeft geholpen om te dealen met de problemen waarmee ik in eerste instantie zat.
Ik zou Jacqueline aan iedereen willen aanraden, die zoekt naar deskundige hulp in duidelijke taal zonder zweverig gedoe. Ik heb meer ervaring met zorginstellingen, maar hier werd ik pas voor het eerst echt gehoord, geholpen en ging ik met een goed gevoel weg van de therapie. Hier heb ik nog steeds veel aan". Lees meer cliënt ervaringen

Contactgegevens van Jacquelien van Lonkhuijzen

 

Bel met mijn praktijkassistent en maak een afspraak: 085 - 4014720

Jacquelien van Lonkhuijzen ’t Huis van Lonkhuijzen
Sophialaan 33 S
3708 HC Zeist


085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Routebeschrijving naar Psycholoog Zeist

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Zeist.

Jacquelien van Lonkhuijzen ’t Huis van Lonkhuijzen
Sophialaan 33 S
3708 HC Zeist


085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Psycholoog Zeist

Er zijn allerlei redenen waardoor je vast kunt lopen. Je ziet het niet meer. Je voelt het niet meer. Je bent de vaste grond kwijt. Dat zeker gevoel van richting. Je hebt het niet meer. En alleen kom je er niet uit. Niet nu.

Staan als een huis
Ik stel mij graag even voor, ik ben Jacquelien van Lonkhuijzen, psycholoog in Zeist. Ik kan je waarschijnlijk weer op weg helpen. In mijn psychologenpraktijk Psycholoog Zeist komen heel veel mensen, met duizend-en-een verschillende vragen, problemen en klachten.

Als je in behandeling komt, zul je merken dat de stijl van werken positief is en doelgericht. In plaats van in je klacht te blijven ‘hangen’, hervind je de fundamentele bouwstenen van jouw ‘huis’. Je krijgt de kans om, in een veilige omgeving, uit te vinden hoe jij hieruit kunt groeien. In de avond is ook een afspraak bij mij mogelijk!

Stromen als een rivier
Ik blijf de hele behandeling dicht bij je. Dat wil zeggen; alles staat in het teken van jou. Van je wensen en mogelijkheden. Ik kijk ver met je vooruit en help je in het hier en nu in beweging te komen.

Samen onderzoeken we je klacht. Ik formuleer op een heldere, directe manier wat ik denk dat er aan de hand is. En jij geeft aan hoe je graag wilt werken, wat je goed kunt en op welke manier je het beste resultaat boekt.

Veel voorkomende klachten 
Ik behandel heel verschillende mensen, met verschillende klachten. Ik veel gevallen zijn die klachten 'vaag', je hebt een verzameling van vragen, vermoedens, klachten en twijfels. Maar hoe het nu allemaal samenhangt, is last te bepalen. Gelukkig kan ik daarbij goed op weg te helpen. Een aantal klachten die ik regelmatig behandel zijn:

- relatietherapie
- somberheid en depressie
- angstklachten
- stress en burnout
- rouw- en verliesverwerking
- traumaverwerking (PTSS)
- sociale of emotionele problemen
- problemen met belangrijke gebeurtenissen in het leven 
- disbalans hoofd, hart, gevoel
- zingeving

Praktisch, inzichtelijk en sociaal bij Psycholoog Zeist
In de behandeling help ik je praktisch op weg. Met oefeningen, opdrachten, en concrete handvatten waar je meteen iets aan hebt. Tegelijkertijd verdiepen we, vaak vanuit dat praktische werk, je ontwikkeling. Je leert meer over jezelf, je begrijpt je eigen valkuilen beter en hebt zicht op hoe je ze kunt overwinnen.

Je krijgt levendig zicht op verhoudingen, verwachtingen en ontwikkelingen die je bepalen ten opzichte van mensen om je heen. Je leert wat je belemmert en wat je daaraan kunt doen.

Jouw huis is een mooi huis
‘Je moet staan als een huis, en stromen als een rivier,’ ik gebruik deze zin vaak om uit te leggen waar we aan gaan werken. Aan de ene kant ontwikkel, ontdek en vorm je een onwrikbaar fundament. Aan de andere kant kom en blijf je volledig in beweging. Juist die combinatie helpt je op jouw weg.

Wat belemmert je?
In ons eerste gesprek maken we kennis. Ik leer meer over je klacht, en over wat je verwacht. We leren elkaar kennen. Je merkt dat ik snel de diepte in ga, er geen doekjes omwindt en je help zo precies mogelijk uit te drukken wat je dwars zit én hoe je zou willen dat je leven er uit ziet.

In datzelfde gesprek vertel ik je wat ik denk. Ik merk dat cliënten dat heel fijn vinden: direct focus, aandacht, richting. Natuurlijk laat ik het ook nog even bezinken en herformuleer ik waar nodig, maar in de regel is die eerste analyse trefzeker.  

Op weg
Als het klikt en je wilt verder werken, krijg je een begeleidingsplan. Daarin staat precies omschreven wat we gaan doen en waarom ik denk dat dat je helpt. Hoe dat plan er uit ziet hangt af van je klacht en van jou. Je manier van leren, denken, werken en je mogelijkheden maken deel uit van het plan.

Daarom zit het behandelplan de meeste cliënten als gegoten. Dat is belangrijk, want als je doet wat je goed kunt op een manier die je goed ligt, dan boek je sneller resultaat én blijft het je langer bij.

Op maat
Vandaar dat elke behandeling net zo uniek is als jij. Er zijn wel een aantal methoden waar ik vaker mee werk. Zo behandel ik vaak op een systemische manier, werk ik met sociaal emotioneel lichaamswerk, NLP, EMDR en cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Misschien ben je met sommige manieren van werken bekend.

Ik wil er twee toelichten: systemisch werken en opstellingen; die zet ik vaak ook in om mijn analyse te ondersteunen. Met systemisch werken, leg je de dynamiek bloot van de groepen waarin je leeft en leefde. Je zet jezelf midden tussen de mensen die belangrijk voor je zijn.

In bijna alle gevallen levert dat meteen heel veel op: inzicht, verbanden zien, problemen en belemmeringen. Het komt tot leven omdat je er midden in staat. Je ervaart het en daardoor weet je intuïtief ook meteen wat je te doen staat.

Tarief en duur bij Psycholoog Zeist
Een afspraak duurt 60 minuten en kost 90 euro. Een eenmalige afspraak kost 130 euro en duurt 90 minuten. In de meeste gevallen hebben we tussen de 5 en 10 behandelingen nodig. De kosten zijn inclusief 21% BTW.

Vergoeding, stem het af met je verzekeraar
Dat verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Je doet er goed aan van tevoren te informeren bij je verzekering want het kan behoorlijk verschillen. Van helemaal vergoed tot een maximaal aantal sessies of ook helemaal niets. 

Ik ben lid van de NVPA, lidnummer 100760. 
RBNG, licentienummer 204292R
Lid Ethische Commissie Phoenix opleidingen

Contact
Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel naar Psycholoog Zeist ter attentie van Jacquelien van Lonkhuijzen. Ik leer je graag kennen!


Neem direct contact op

© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.