Psycholoog Amersfoort - Erwin Smidt


Erwin Smidt

Erwin Smidt

Psycholoog Amersfoort

Mijn naam is Erwin Smidt en ik ben psycholoog in Amersfoort. In mijn praktijk behandel ik een breed spectrum aan klachten: van een burn-out tot zingevingsvragen en van rouw- en verliesverwerking tot chronische vermoeidheid.
Een mens heeft goede en slechte kanten, maar het accepteren van vooral die laatste categorie is soms lastig. Ik kan daar als psycholoog bij helpen, zodat jij je aan het eind van de rit een completer mens voelt.

Afspraken 's avonds en in het weekend mogelijk!

Relatietherapie
Skype Therapie
Burnout
Rouw en verliesverwerking
Zingevingsvragen
Mindfulness
Coaching
Negatief zelfbeeld
Slaapproblemen
Chronische Vermoeidheid

"Erwin is een professioneel en ervaren begeleider"
Anoniem
Beoordeling: 4.5 uit 5
Op basis van 3 ervaringen

Behandelaren dichtbij


Wij bieden jou


Direct zoeken

Vind eenvoudig een Psycholoog of Therapeut bij jou in de buurt.

Over mij

Mensen zijn mooi, slim en leuk, maar ook irritant, moeilijk en complex. Die mix van goede en slechte kanten maken een persoon juist zo interessant. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor de psyche van de mens en het was een logische stap dat ik psychologie ging studeren aan de Universiteit van Leiden. Begin jaren ’90 heb ik mijn studie afgerond, maar eigenlijk heb ik vooral in de jaren erna het meest geleerd over mijn vak en over mijzelf.

Levenservaring
Want als je halverwege je twintigste klaar bent met de opleiding tot psycholoog, wat weet je dan eigenlijk? Je hebt over het algemeen nog maar weinig levenservaring opgedaan. Dat probleem heb ik ervaren tijdens mijn werk als coach bij een groot adviesbureau. Ik heb er zeven jaar gewerkt en ben op een gegeven moment over mijn eigen grenzen gegaan. Er werd op den duur veel teveel van me gevraagd. Dat was het moment om op een andere manier te gaan werken. Ik heb geleerd dat ik alleen iets te geven heb wanneer ik dat met aandacht kan doen en niet vanuit het idee dat het altijd beter of meer moet.

Menselijke aanpak
Ik besloot een opleiding te gaan volgen bij ITIP, school voor leven en werk. Daar heb ik ontzettend veel geleerd, onder meer om op een andere manier naar mijn werk te kijken. Die eigen ervaring kan ik nu inzetten tijdens mijn gesprekken met cliënten. Ik ben geen dokter die iets voorschrijft zodat iemand zich beter gaat voelen. Ik ben als psycholoog mijn eigen instrument en daarbij is een menselijke aanpak onvermijdelijk.

Contact
Neem contact op met mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland voor al je vragen of voor het direct maken van een afspraak! Bel of mail met psychologenpraktijk Amersfoort t.a.v. Erwin Smidt.

Ik geef ook relatietherapie, lees hier meer

Clientervaringen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Margriet over Erwin Smidt

Erwin is een professioneel en ervaren begeleider. Hij confronteerde me door oefening te laten doen, hoe je het ook anders kunt bekijken
Hij luistert goed en analyseert daarna. En voegt toe waar nodig is. Zo wordt het probleem lichter of opgelost.

Lees meer cliënt ervaringen

Neemt contact op met Psycholoog Amersfoort

 

Bel met mijn praktijkassistent en maak een afspraak: 085 - 4014720

Erwin Smidt Binckesstraat 86
3814 TW Amersfoort

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hoofddorp.
Er is een parkeerplek recht voor mijn deur, wel zo makkelijk.

Erwin Smidt Binckesstraat 86
3814 TW Amersfoort

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Algemeen
Pijnlijke situaties kunnen je helpen de weg te wijzen. Het werkt averechts als je je gevoelens wegstopt en jezelf geen ruimte gunt om er over te denken of te rouwen. Daardoor ervaar je juist meer stress.

Mijn naam is Erwin Smidt en ik ben psycholoog Amersfoort. In mijn praktijk behandel ik een breed spectrum aan klachten: van een burn-out tot zingevingsvragen en van rouw- en verliesverwerking tot chronische vermoeidheid.

Relatietherapie in Amersfoort
Ik geef ook relatietherapie voor koppels. Een relatie kan op den duur door omstandigheden verwateren: jullie hebben het te druk en nog maar weinig écht tijd voor elkaar. De oplossing kan soms heel simpel zijn. Tijdens een sessie vraag ik om terug te gaan naar het moment dat jullie elkaar hebben ontmoet. Wat trok je aan in de ander? Ik zie mensen vaak direct weer opbloeien.
 
Eerste gesprek
Een eerste gesprek is heel laagdrempelig, ik doe een korte intake via de telefoon of Skype. Klinkt het tussen ons? Dan gaan we echt aan de slag met een behandelplan. Dat kan via de telefoon, maar je mag ook langskomen in mijn praktijk in Amersfoort. Als we eenmaal een plan hebben opgesteld, verwacht ik wel volledige toewijding van jouw kant. Ik help je op mijn beurt met het hervinden van rust en ruimt in je hoofd.

Aandacht
Aandacht vormt de rode draad in mijn praktijk. Ik merk dat mensen om me heen steeds vaker geestelijk afwezig zijn. Omdat ze druk zijn in hun hoofd en constant met andere dingen bezig zijn. Tijdens therapie nemen we uitgebreid de tijd om die rust weer te vinden. Aandacht kun je trainen. Door ademhalingsoefeningen, mindfulness of door gewoon een stuk in stilte te wandelen.

Tarief en duur
Een individuele afspraak bij Psycholoog Amersfoort - Erwin Smidt kost € 90 en duurt 60 minuten. Voor relatietherapie betaal je €95  per sessie van 60 minuten. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact
Neem contact op met mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland voor al je vragen of voor het direct maken van een afspraak! Bel of mail met psychologenpraktijk Amersfoort t.a.v. Erwin Smidt.


Neem direct contact op

© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.