Somberheid

Somberheid

Heb jij de laatste tijd een somber, verdrietig of moedeloos gevoel? Verlies je het plezier in activiteiten of heb je verminderde energie en lusteloosheid? Als je deze somberheidsklachten herkent kan het online zelfhulpprogramma Somberheid een oplossing zijn voor jouw problematiek. Je leert in circa 5 weken van jouw somberheidsklachten af te komen. Gedurende het zelfhulpprogramma bepaal je zelf wanneer je een sessie wilt volgen en welke informatie je nogmaals wilt bekijken. Zo houd je zelf de regie in handen. Het zelfhulpprogramma, inclusief de coachingsgesprekken, kost 125,- (je hebt lifetime toegang tot het programma!).

Het programma in het kort


Somberheid is een logische reactie op ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven. Maar als deze somberheid langer aanhoudt en een groot effect heeft op jouw leven, is het verstandig om actief met jouw klachten aan de slag te gaan. Daar kan het online zelfhulpprogramma Somberheid jou bij helpen! Je leert in Somberheid wat somberheidsklachten zijn en hoe je jouw klachten kunt aanpakken. Met behulp van mindfulness oefeningen leer je hoe je moet omgaan met negatieve gedachtegangen. Daarnaast ga je aan de slag met ontspanning en activatie, zodat je snel van jouw somberheidsklachten afkomt!

Hoe ziet het programma eruit?


Somberheid is een laagdrempelig zelfhulpprogramma, dat ontwikkeld is voor volwassenen met lichte tot matige somberheidsklachten. Met jouw Psyned Coach beslis je tijdens je startgesprek waar je aan gaat werken, waarna je zelf van start gaat met het programma. Zo is het programma opgebouwd:

  • Sessie 1: Je start met het invullen van een vragenlijst om de mate van jouw somberheidsklachten te onderzoeken. Ook krijg je tijdens deze sessie psycho-educatie over somberheid.
  • Sessie 2 & 3: Deze sessies bestaan grotendeels uit interventies waarin je aandacht besteed aan jouw denkpatronen, herinneringen en opvattingen over gebeurtenissen. Daarnaast ga je kijken naar jouw gedragingen en hoe je die in positieve zin kan veranderen.
  • Sessie 4: Er is aandacht voor gedachten, activatie en leefstijl.
  • Sessie 5: Je gaat aan de slag met acceptatie, met behulp van verschillende mindfulness oefeningen.

Tijdens het programma houd je contact met je Psyned Coach. Dit gebeurt aan de hand van drie coachingsgesprekken. In twee tussentijdse gesprekken bespreek je jouw voortgang. In het laatste coachingsgesprek evalueren jij en je coach hoe jij je na het programma voelt en of je jouw doelen hebt behaald.

Bekijk de video voor meer uitleg over het zelfhulpprogramma Somberheid.

Ga aan de slag met een e-coach

Vul het formulier in en leer om te gaan met jouw stressklachten. Jouw coach neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
Privacy Policy en Terms of Service.


Zelfhulp

We gaan snel, effectief en op een persoonlijke manier aan de slag om jouw mentale gezondheid te verbeteren.


Belle van Teijlingen, Huispsycholoog Psyned

Direct starten met het zelfhulpprogramma
€ 125,-
Inhoud van programma:
  • Je leert wat somberheidsklachten zijn.
  • Je gaat een activiteitendagboek bijhouden.
  • Je krijgt een aantal ontspanningsoefeningen aangereikt.
  • Je leert hoe je gedachten invloed hebben op je gevoelens en gedrag.
  • Je kan op de groepspagina in contact komen met lotgenoten.
Alle zelfhulpprogramma's zijn ontwikkeld door:
Therapieland