Rouw na suïcide

Rouw na suïcide

Het online behandelprogramma Rouw na suïcide is bedoeld voor volwassenen die een rouwperiode doormaken na het verliezen van een dierbare aan zelfdoding (suïcide).

Rouw na suïcide

Het verliezen van een dierbare door zelfdoding is een van de heftigste gebeurtenissen die je kunt meemaken in je leven. Je vraagt je af waarom, en of het misschien te voorkomen was. Daarnaast vraag je je af hoe je het leven weer kunt oppakken na zo’n ingrijpende gebeurtenis, of hoe en met wie je erover kunt praten. In het programma ‘Rouw na suïcide’ ga je met deze punten aan de slag.

Over het programma

Je gaat werken aan jouw rouwproces. Je krijgt inzicht in de rol die jouw gedachten, gevoelens en gedrag spelen in dit proces. Daarnaast kijken we naar hoe je het beste om kunt gaan met de moeilijke momenten en de praktische en emotionele veranderingen in je leven, zodat je weer meer grip krijgt op je leven.

Als je aan zelfdoding denkt, kun je daar met de deskundige vrijwilligers van 113 Zelfmoordpreventie over praten via de telefoon (0900-0113) of chat (24 uur per dag bereikbaar).

Bekijk de video voor meer uitleg over het zelfhulpprogramma “Rouw na suïcide”.

Zelfhulp

Aerjen Tamminga, Psycholoog Amsterdam over het behandelprogramma

“Een dierbare verliezen door zelfmoord brengt vaak veel verschillende emoties en dus verwarring met zich mee. In dit programma leer je jouw gedachten, gevoelens en gedrag te bekijken en een plek te geven, om weer grip op je leven te krijgen.”

Direct starten met het zelfhulpprogramma

*1ᵉ stappen gratis, daarna

€ 29,95
Inhoud van programma:
  • Filmpjes met uitleg
  • Ontspanningsoefeningen
  • Steun uit je omgeving
  • Sessie speciaal over rouw binnen het gezin
  • Verschillende opdrachten
Alle zelfhulpprogramma's zijn ontwikkeld door:
Therapieland