Paniek

Paniek

In het online zelfhulpprogramma Paniek leer je in circa 6 weken waar de paniekklachten vandaan komen en hoe je hiermee om kunt gaan.

Paniek

Paniek is een vorm van zeer hevige angst, waarbij je de controle over je acties vaak even kwijt bent. Meestal gebeurt dit in de vorm van een aanval. Het zweet breekt je uit, je voelt je hart bonzen, je knieën knikken, je krijgt het benauwd of je wordt duizelig of misselijk. Dit zijn typische angstreacties van je lichaam die horen bij dreigende situaties, maar bij sommige mensen komen deze reacties ook voor als er geen gevaar dreigt. Je kunt bepaalde plaatsen of sociale situaties hierdoor gaan vermijden, waardoor de paniek jouw leven gaat beheersen. Gelukkig kun je hier iets aan doen!

Over het programma

In het programma ‘Paniek’ ga je op zoek naar de oorzaken van jouw paniekklachten en leer je hiermee om te gaan. Je leert paniekaanvallen te herkennen, te begrijpen en aan te pakken. Door zogeheten exposure-oefeningen leer je jouw paniek te verminderen.

Bekijk de video voor meer uitleg over het zelfhulpprogramma “Paniek”.

Zelfhulp

Aerjen Tamminga, Psycholoog Amsterdam over het behandelprogramma

“Leer waar jouw paniek vandaan komt, hoe je de aanval herkent en gebruik exposure oefeningen om de paniek te verminderen.”

Direct starten met het zelfhulpprogramma
€ 29,95
Inhoud van programma:
  • Je leert paniekaanvallen te herkennen, te begrijpen en aan te pakken.
  • Je leert paniekklachten te verminderen, door middel van exposure-oefeningen.
  • Je kan op de groepspagina in contact komen met lotgenoten.
Alle zelfhulpprogramma's zijn ontwikkeld door:
Therapieland