Eenzaamheid

Eenzaamheid

In het online behandelprogramma Eenzaamheid leer je in circa 8 weken om jou eenzaamheid te verminderen en er beter mee om te leren gaan.

Eenzaamheid

Iedereen kan zich eenzaam voelen. Het maakt hierin niet uit of je jong of oud, ziek of gezond, man of vrouw bent. Je voelt je vaak leeg en tegelijk verdrietig of angstig. Het gaat vaak samen met een laag gevoel van eigenwaarde, verlegenheid of het gevoel dat je onhandig bent in sociale contacten. Eenzaamheid is een persoonlijke beleving, dus voor iedereen anders. Je bent niet de enige met zulke gevoelens: maar liefst 30% van de Nederlanders voelt zich eenzaam. Toch is het nog steeds een taboe. Erg moedig en verstandig dus dat jij aan je eenzaamheid wilt gaan werken!

Over het programma

In het programma ‘Eenzaamheid’ is er aandacht voor het praten over eenzaamheidsgevoelens, ga je onderzoeken wat verbondenheid voor jou betekent en hoe je dit meer in je leven zou willen krijgen. Daarnaast werk je aan jouw sociale vaardigheden en bekijk je je bestaande en nieuwe contacten. Je gaat in dit programma direct aan de slag met je opgedane kennis!

Bekijk de video voor meer uitleg over het zelfhulpprogramma “Eenzaamheid”.

Zelfhulp

Aerjen Tamminga, Psycholoog Amsterdam over het behandelprogramma

“Door middel van dit programma kan je weer structuur in je leven aanbrengen, gezonder leven en negatieve gedachten ombuigen om zo je depressieve gevoelens te verminderen.”

Direct starten met het zelfhulpprogramma

*1ᵉ stappen gratis, daarna

€ 29,95
Inhoud van programma:
  • Je brengt jouw eenzaamheid in kaart.
  • Je kunt animaties bekijken over eenzaamheid en over gedachten.
  • Door middel van handige tips onderzoek je hoe jij je verbonden kunt voelen.
  • Je experimenteert met nieuw aangeleerd gedrag.
Alle zelfhulpprogramma's zijn ontwikkeld door:
Therapieland