Zelfhulp - Depressie

Zelfhulp - Depressie

Depressie

In dit programma leer in ongeveer 6 tot 12 weken hoe je minder depressieve gevoelens kunt ervaren en er beter mee om kunt gaan.

Depressie

We zijn allemaal wel eens somber of verdrietig. Dat gaat meestal gewoon weer over, maar bij sommige mensen blijft deze stemming hangen. Je hebt nergens zin in. Ook al is het mooi weer buiten; mooie dingen raken je niet meer. Je bent hierin niet alleen: bijna 20% van de volwassenen krijgt ooit te maken met een depressie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van je depressieve gevoelens af te komen!

Inhoud van programma

In dit programma leer je hoe je je weer beter kunt voelen. Je krijgt uitleg over wat een depressie is en waar het vandaan komt. Je leert structuur aan te brengen in je leven en je leert voor jezelf te zorgen door een goed slaapritme, juiste voeding en beweging. Je leert negatieve gedachten te herkennen en om te buigen zodat je je beter gaat voelen.


Bekijk de video voor meer uitleg over het zelfhulpprogramma "Depressie".


Aerjen Tamminga, Psycholoog Amsterdam over het behandelprogramma

"Door middel van dit programma kan je weer structuur in je leven aanbrengen, gezonder leven en negatieve gedachten ombuigen om zo je depressieve gevoelens te verminderen."

Inhoud van programma:


✔ Je kunt een testje maken om jouw depressieve klachten in kaart te brengen.
✔ Je kunt een animatie bekijken over gedachten.
✔ Je leert structureel negatieve gedachten om te buigen.
✔ Je experimenteert met nieuw aangeleerd gedrag.
✔ Je kunt leuke filmpjes bekijken.
✔ Je kunt inspirerende TEDtalks bekijken van wetenschappers.

*1ᵉ stappen gratis, daarna