Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

In het online programma Angst voor de tandarts leer je door middel van ontspanning en het stapje voor stapje onderzoeken van jouw angst om beter met je angst om te gaan.

Angst voor de Tandarts

Zie jij weken tegen je afspraak bij de tandarts op? Ga je er met knikkende knieën naartoe? Je bent niet de enige. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders zijn bang voor de tandarts. Daarvan is een half miljoen extreem angstig! Lastig, want je moet er geregeld naartoe. Sommigen proberen de tandarts te vermijden, waardoor ze hun gebit niet meer laten verzorgen of weken in spanning zitten en een nare ervaring op de tandartsstoel hebben. Gelukkig is hier iets aan te doen. Iedere dag gaan er mensen zonder problemen naar de tandarts die voorheen net zo bang waren als jij!

Inhoud van programma

In het programma ‘Angst voor de Tandarts’ ga je online aan de slag om beter met jouw angst om te gaan. Je leert ontspannen, onderzoekt jouw angst en leert technieken om je angst te verminderen. Ten slotte ga je in de praktijk oefenen door een tandarts te bezoeken.

Dit programma is gemaakt vanuit een samenwerking van Therapieland met een GZ-Psycholoog gespecialiseerd in angst, een tandarts die voornamelijk werkt met angstige volwassenen en een tandarts die zich richt op het behandelen van angstige kinderen.

Bekijk de video voor meer uitleg over het zelfhulpprogramma “Angst voor de tandarts”.

Zelfhulp

Aerjen Tamminga, Psycholoog Amsterdam over het behandelprogramma

“Voor je het weet is de schade aan je gebit door jouw angst voor het tandartsbezoek, vele malen erger. Onderzoek het, leer ontspannen en stop met vermijden door middel van dit programma.”

Direct starten met het zelfhulpprogramma

*1ᵉ stappen gratis, daarna

€ 29,95
Inhoud van programma:
  • Je krijgt informatie over angst.
  • Er zit een animatie over angst voor de tandarts in.
  • Je vindt voorbeeldfilmpjes van echte patiënten.
  • Je experimenteert met nieuw aangeleerd gedrag.
Alle zelfhulpprogramma's zijn ontwikkeld door:
Therapieland