Workshops

Workshops

We vinden het belangrijk om onze behandelaars de mogelijkheid te bieden om hun vakkennis op peil te houden. Daarom bieden wij het hele jaar door verschillende workshops aan. Je vindt de workshops in het overzicht hieronder.

6 september 2021, 4 november 2021 
De workshop inhoudelijke bedrijfsvoering vindt dit jaar meerdere keren plaats. Wij bieden deze aan als webinar.

De workshop

Hoe beïnvloed jij zelf, bewust en onbewust, de kwaliteit van jouw praktijk? In de workshop Inhoudelijke Bedrijfsvoering staan we stil bij de volgende vragen:

 • Wat is het verband tussen bedrijfscijfers en behandelkwaliteit?
 • Hoe heb ik invloed op het aantal cliënten dat na de intake besluit te stoppen?
 • Hoe voorkom ik dat cliënten stoppen met de behandeling zodra de lijdensdruk verminderd, maar voordat onderliggende thema’s zijn geraakt?
 • Hoe ga ik om met vragen over de kosten van de behandeling?

We gaan deze vragen bekijken door stil te staan bij de thema’s contact, helderheid en voorspelbaarheid. Je krijgt praktische tips om mee aan de slag te gaan.

De lessen uit deze training kunnen zorgen voor grotere inhoudelijke kwaliteit en een flinke omzetstijging van de praktijk!

Over de docent

De workshop wordt gegeven door Aerjen Tamminga. Hij is als inhoudelijk directeur bij Psyned verantwoordelijk voor de kwaliteit van de organisatie. Daarnaast begeleidt hij al meerdere jaren psychologen bij ondernemerschap. Dit doet hij vanuit zijn eigen ervaringen als psycholoog, relatietherapeut en ondernemer. Psyned Select is onder hem volwassen geworden en heeft nu de best presterende behandelaars!

Als ondernemer zit Aerjen niet stil. Zowel binnen als buiten de wereld van psychologie heeft hij diverse ondernemingen succesvol opgezet en/of geleid. Zo is onder zijn leiding het ‘Boston Festival of Indie Games’ een winstgevende stichting geworden en is zijn eigen spel ‘Pleasant Dreams’ wegens succes volledig uitverkocht. Daarnaast heeft hij een geslaagde eigen praktijk, is in september zijn eerste boek (IBCT relatietherapie: behandelprotocol in 10 sessies) uitgekomen en komt in maart zijn tweede boek (Werkboek IBCT relatietherapie: 44 oefeningen voor een betere relatie) uit.

Waar en wanneer

De workshop zal (bij voldoende animo) als Webinar worden aangeboden op:

 • Maandag 6 september 9:00 – 12:30
 • Donderdag 4 november 13:00 – 16:30

Voorbereiding

Raadpleeg van de voren de informatie op https://www.psyned.nl/wp-content/uploads/Training-via-Zoom.pdf en voer de stappen uit.
Zorg dat je 10 minuten van de voren aanwezig bent.

Kosten en aanmelden

Kosten: Ben je aangesloten bij Psychologen Nederland, dan is de workshop gratis.
Voor externe deelnemers zijn de kosten €145,- ex btw.

Aanmelden: Wil je deelnemen aan deze workshop? Inschrijven kan door te mailen naar Aerjen Tamminga. Deelname gaat op volgorde van aanmelding. VOL = VOL.

17 september 
Suïcidaliteit is in ons beroep altijd een heftig en lastig thema waar veel bij komt kijken. Zowel wat betreft de zorgvuldigheid in aanpak als behandelaar als wat het met ons als behandelaar doet.

Op welke signalen kun je letten?

Veel behandelaren vinden het moeilijk om goed door te vragen wanneer een cliënt signalen afgeeft die kunnen wijzen op een risico voor suïcide. Ze kunnen twijfels hebben over hoe dit het beste aan te pakken, welke stappen ze moeten nemen of het risico verkeerd in te schatten. Daarnaast worden ook niet altijd alle signalen herkend waardoor het thema onterecht niet ter sprake komt. Niet alle cliënten benoemen suïcidegedachten uit zichzelf, dus op welke andere signalen kun je letten.

Wees voorbereid

Tijdens deze masterclass wordt er aandacht besteed aan alle signalen, risicotaxatie, welke stappen je moet en kunt zetten, hoe je zorgt dat je als behandelaar zorgvuldig bent naar de cliënt toe en hoe je ook zorgt voor zelfzorg. Omdat vrijwel iedere behandelaar op een bepaald moment te maken krijgt met suïcidaliteit in de praktijk, is het fijn om daar goed op voorbereid te zijn en te weten wat je kunt en moet doen, zowel voor de cliënt, de omgeving, als voor jezelf. Zeker in deze coronatijd zijn er steeds meer cliënten die suïcidegedachten of plannen hebben. Dat maakt deze masterclass nu extra nuttig. Daarnaast is het zeker als zzp-er erg fijn om te weten hoe je hiermee omgaat en hoe je ook verantwoordelijkheid met ketenpartners (zoals de huisarts) kunt delen. De dag zal bestaan uit informatie rondom dit thema vanuit onder andere CASE-methodiek en wordt zo interactief mogelijk met alle gelegenheid om tussendoor vragen te stellen. Daarnaast gaan jullie ook in 2-tallen oefenen.

De docent

De masterclass wordt gegeven door docente Drs. Loes Dols. Ze is psycholoog met een eigen praktijk en de vaste docent voor Psyned over dit thema. Ze heeft in haar werk al vaak te maken gekregen met cliënten in crisissituaties of met suïcidegedachten en zowel voor Psyned-Select als voor haar werk in loondienst meegeholpen het suïcidepreventie- en het crisisprotocol op te stellen van hoe te handelen in deze situaties. Ze is crisisachterwacht voor Psyned-Select en collega’s van Intensoplus Geleen. Vanuit deze rol heeft ze ruime ervaring met veel verschillende situaties en problemen waar je tegenaan kunt lopen en hoe je dit kunt oplossen.

Wanneer vindt de workshop plaats?

De masterclass zal online van 9:30 uur tot 16:30 uur plaatsvinden op (“inloop” vanaf 9.00):
17 september 2021

(Voorbereidende) werkzaamheden

Na inschrijving krijg je toegang tot de te bestuderen literatuur.

Doelgroep

De Masterclass is bedoeld voor HBO en WO in relevante sector opgeleide professionals die meer kennis en handvatten willen om verantwoordelijk te kunnen werken met suïcidaliteit van cliënten.

Kosten en aanmelden

 • Psyned Select: gratis!
 • Psyned behandelaars: €50,- (btw vrij)
 • Extern: €250,- (btw vrij)

Waarom zo’n grote korting? Omdat we het jullie zo makkelijk mogelijk willen maken je in dit belangrijke onderwerp (verder) te bekwamen.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan de masterclass? Als Psyned-behandelaar heb je nu als eerste de gelegenheid om je in te schrijven. Let op: vol=vol! Mail z.s.m. naar aerjen@psyned.nl met als onderwerp: Masterclass Suïcide(preventie).

Deadline aanmelden: 31 augustus 2021

De inschrijvingen zullen op volgorde van aanmelding worden behandeld. Zodra je een inschrijfbevestiging ontvangt, is jouw plek definitief gemaakt. De factuur zal binnen c.a. 2 weken na ontvangst van de inschrijfbevestiging worden verstuurd.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

 • Persoonlijk advies
 • Geen wachtlijst
 • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog