Workshops

Workshops

Agenda


EMDR-verdiepingscursus (09/02/2021)

Locatie: Utrecht


Inhoudelijke bedrijfsvoering (23/03/2021)

Locatie: Online


Cursusdag Jaloezie & Overspel (04/12/2020)

Locatie: Online


EMDR-verdiepingscursus

Verdiepingscursus: 9 februari (online) en 9 maart (op locatie) 2021, Amsterdam

In samenwerking met het ACT-EMDR Centrum bieden wij de EMDR-verdiepingscursus aan voor alle behandelaren die bij ons zijn aangesloten. Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) is effectief gebleken bij het afzwakken van disfunctionele herinneringen en is toepasbaar bij post traumatische stressstoornis (PTSS), maar is ook bij andere psychische klachten inzetbaar.

EMDR-verdiepingscursus

Voor therapeuten die de basiscursus reeds hebben afgerond en zich verder willen verdiepen bieden wij de EMDR-verdiepingscursus. Tijdens deze cursus leer je hoe je EMDR kunt toepassen bij alle cliëntpopulaties met een leergeschiedenis die medeoorzaak is van psychisch disfunctioneren, dus ook problemen met een negatief zelfbeeld.

De docent

Dr. Arno Engers (PhD) is als psycholoog werkzaam in zijn eigen praktijk, als docent bij het ACT-EMDR Centrum en bij het Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen. Hij begon met het geven van EMDR-behandelingen in 2008 en is intensief begeleid en gesuperviseerd door Peter Baldé. Daarnaast heeft hij veel ervaring als psycholoog binnen de sGGZ en Medisch Specialistische Revalidatie. Behalve trainingen EMDR geeft hij trainingen in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en scholingen aan professionals in de GGZ in de behandeling van pijn en vermoeidheid. Arno is al jaren geboeid door het onderwerp ‘pijn’ in al zijn facetten, ook bij mensen met PTSS die vaak pijn in hun lichaam ervaren.

EMDR is in Arno’s visie één van de technieken die onderdeel kunnen zijn van een behandelplan, zowel bij PTSS als bij andere aandoeningen, waarvoor EMDR nog niet evidence based is.

Wanneer vinden de cursussen plaats?

Verdiepingscursus: Deze cursus zal plaatsvinden op 9 februari (online) en 9 maart (op locatie) 2021, van 09:30 tot 17:00 uur.

Voor beide dagen is de inloop vanaf 09:00 met koffie en thee en zal de lunch verzorgd worden.

Kosten en aanmelden

Kosten: Voor alle behandelaren die zijn aangesloten bij Psyned kunnen wij deze opleiding tegen een zeer gereduceerd tarief aanbieden. Bij de prijzen zijn certificaat, cursusmateriaal, koffie, thee en lunch inbegrepen.

EMDR-verdiepingscursus: €400,- exclusief btw

Aanmelden: Wil je deelnemen aan de verdiepingscursus? Inschrijven kan door te mailen naar eline@psyned-select.nl. Let wel op: vol is vol!

De inschrijvingen zullen op volgorde van aanmelding worden behandeld. Zodra de inschrijving betaald is, wordt de plek definitief gemaakt.

Locatie:

I.v.m. de corona maatregelen is de cursuslocatie gewijzigd op 1 september.
De cursus zal plaatsvinden in Cursus- en vergadercentrum Domstad; adres:
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Toelatingseisen:

 • Je bent psycholoog, (ortho)pedagoog, psychiater of psychotherapeut.
 • Goede kennis van psychopathologie.
 • Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd, waarbij ze zelf als therapeut en cliënt willen oefenen.
 • Voor het volgen van de verdiepingscursus, moet eerst de basiscursus EMDR met goed gevolg te zijn afgerond en de deelnemer enige ervaring met EMDR bij cliënten hebben.

Cursusdag Jaloezie & Overspel

4 december 2020

Deze cursus heeft plaatsgevonden; als we deze opnieuw aanbieden zie je hier een nieuwe datum.

Behandeling bij overspel en jaloezie

Een van de meest lastig aan te pakken problemen in zowel individuele als relatietherapie zijn problemen rondom overspel en jaloezie. Tijdens deze cursusdag krijg je inzicht in de verschillende vormen van jaloezie en overspel die kunnen worden onderscheiden. Ook zal de impact hiervan op de partnerrelatie aan bod komen. Naast nieuwe inzichten krijg je concrete handvatten aangereikt om zowel individuen als stellen die kampen met overspel en/of jaloezie verder te helpen. Voorbeelden zijn een degelijk diagnostisch instrument voor jaloezie (inclusief normscores) en een stappenplan dat je kan gebruiken bij de begeleiding van stellen die, na overspel, samen verder willen. Het theoretisch perspectief achter de dag is gebaseerd op het gedachtegoed van derde generatie cognitieve gedragstherapieën, zoals Acceptance and commitment therapy (ACT) en Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT).

Over de docent
De cursus wordt gegeven door Dr. Pieternel Dijkstra. In 2001 is zij gepromoveerd op een onderzoek naar partnerrelaties. Sindsdien doet Pieternel, samen met gerenommeerde wetenschappers van over de hele wereld, onderzoek naar jaloezie en overspel en de processen die daarmee samenhangen. Van haar hand verschenen vele wetenschappelijke en populaire publicaties over deze onderwerpen en schreef ze het protocol voor relatieproblemen dat opgenomen is in “Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten.” (Uitgegeven bij Boom, 2017). In september is een een nieuw en praktisch boek over IBCT uitgekomen, dat zij in samenwerken met Aerjen Tamminga heeft geschreven.

Waar en wanneer 

Wanneer: Deze cursus zal plaatsvinden op 4 december 2020 van 09:30 tot 17:00 uur. 

Vanaf 09:00 is de inloop.

Locatie:
De Cursusdag Jaloezie & Overspel zal wegens de Corona maatregelen online worden gegeven. Deze dag hebben we inmiddels al een keer online gegeven en is goed ontvangen!

Quote:
“Tijdens de opleidingsdag heb ik onwijs veel geleerd over de thema’s overspel en jaloezie. Naast de verdieping in de thema’s was er veel ruimte voor het bespreken van casuïstiek en werden er handvatten gegeven hoe er mee om te gaan met de thema’s.”

Kosten en aanmelden

Kosten: €225; excl. btw 

Aanmelden:  Wil je deelnemen aan deze cursusdag? Mail dan zo snel mogelijk naar eline@psyned-select.nl, want vol=vol! De inschrijvingen zullen op volgorde van aanmelding worden behandeld. Zodra de inschrijving betaald is, wordt de plek definitief gemaakt.


Inhoudelijke bedrijfsvoering

23 maart 2021, 18 mei 2021, 6 september 2021, 4 november 2021 

De workshop inhoudelijke bedrijfsvoering vindt dit jaar meerdere keren plaats. Wij bieden deze aan als webinar.

De workshop

Hoe beïnvloed jij zelf, bewust en onbewust, de kwaliteit van jouw praktijk? In de workshop Inhoudelijke Bedrijfsvoering staan we stil bij de volgende vragen:

 • Wat is het verband tussen bedrijfscijfers en behandelkwaliteit?
 • Hoe heb ik invloed op het aantal cliënten dat na de intake besluit te stoppen?
 • Hoe voorkom ik dat cliënten stoppen met de behandeling zodra de lijdensdruk verminderd, maar voordat onderliggende thema’s zijn geraakt?
 • Hoe ga ik om met vragen over de kosten van de behandeling?

We gaan deze vragen bekijken door stil te staan bij de thema’s contact, helderheid en voorspelbaarheid. Je krijgt praktische tips om mee aan de slag te gaan.

De lessen uit deze training kunnen zorgen voor grotere inhoudelijke kwaliteit en een flinke omzetstijging van de praktijk!

Over de docent

De workshop wordt gegeven door Aerjen Tamminga. Hij is als inhoudelijk directeur bij Psyned verantwoordelijk voor de kwaliteit van de organisatie. Daarnaast begeleidt hij al meerdere jaren psychologen bij ondernemerschap. Dit doet hij vanuit zijn eigen ervaringen als psycholoog, relatietherapeut en ondernemer. Psyned Select is onder hem volwassen geworden en heeft nu de best presterende behandelaars!

Als ondernemer zit Aerjen niet stil. Zowel binnen als buiten de wereld van psychologie heeft hij diverse ondernemingen succesvol opgezet en/of geleid. Zo is onder zijn leiding het ‘Boston Festival of Indie Games’ een winstgevende stichting geworden en is zijn eigen spel ‘Pleasant Dreams’ wegens succes volledig uitverkocht. Daarnaast heeft hij een geslaagde eigen praktijk, is in september zijn eerste boek (IBCT relatietherapie: behandelprotocol in 10 sessies) uitgekomen en komt in maart zijn tweede boek (Werkboek IBCT relatietherapie: 44 oefeningen voor een betere relatie) uit.

Waar en wanneer

De workshop zal (bij voldoende animo) als Webinar worden aangeboden op:

 • Dinsdag 23 maart 9:00 – 12:30
 • Dinsdag 18 mei 13:00 – 16:30
 • Maandag 6 september 9:00 – 12:30
 • Donderdag 4 november 13:00 – 16:30

Voorbereiding

Raadpleeg van de voren de informatie op https://www.psyned.nl/wp-content/uploads/Training-via-Zoom.pdf en voer de stappen uit.
Zorg dat je 10 minuten van de voren aanwezig bent.

Kosten en aanmelden

Kosten: Ben je aangesloten bij Psychologen Nederland, dan is de workshop gratis.
Voor externe deelnemers zijn de kosten €145,- ex btw.

Aanmelden: Wil je deelnemen aan deze workshop? Inschrijven kan door te mailen naar Aerjen Tamminga. Deelname gaat op volgorde van aanmelding. VOL = VOL.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

 • Persoonlijk advies
 • Geen wachtlijst
 • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog