Workshops

Workshops

AVG-invulworkshop
Leer je praktijk AVG-proof inrichten - Vrijdag 21 september

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Het doel van de Verordening is om twee belangen te waarborgen: de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van hun gegevens en het vrije verkeer van persoonsgegevens binnen de Europese Unie. In essentie betekent dit voor jou als zelfstandig behandelaar dat je aan moet kunnen tonen dat je zorgvuldig met de persoonsgegevens van je cliënten omgaat. Daarnaast moet de data die je verzameld noodzakelijk zijn voor een zorgvuldige uitoefening van je werk.

 

Inhoud van de workshop

Tijdens deze twee uur durende AVG-invulworkshop zullen we ons bezig houden met de nieuwe AVG hoofdlijnen en wat er hiervoor praktisch in je praktijk geregeld moet zijn. Welke documenten moet je precies hebben? Privacyverklaringen, verwerkers-overeenkomsten? Voor velen is dit nog onduidelijk, daarom krijg je tijdens de invulworkshop praktische handvatten om je praktijk AVG-proof in te richten.

 


De trainer - Kees Wallis, Psycholoog Amstelveen

"De workshop zal gegeven worden door psycholoog en sport psycholoog Kees Wallis. Als vrijgevestigd psycholoog met een juridische achtergrond houdt de AVG Kees al langere tijd bezig. Zijn praktijk voldoet aan de nieuwe privacywetgeving en regelmatig informeert hij anderen over het toepassen van de AVG. Graag beantwoord hij ook jouw vragen en helpt hij tijdens de workshop jouw praktijk hier aan te voldoen."

 

Ervaringen van cursisten:

‘’De AVG workshop is zeker een aanrader. Dit 'hot topic' wordt goed geconcretiseerd en het heeft mij meer rust gegeven. Je krijgt praktische handvatten en kan gelijk aan de slag om het op maat te maken voor jouw praktijk! ‘’ – Eline Nijhof

‘’Ik heb de workshop als heel prettig ervaren, mede dankzij Kees. De workshop geeft enerzijds inzichten in de betekenis van de AVG voor ons, als behandelaars. Vooral ook geruststellend in die zin. Anderzijds vooral veel praktische handvatten; we zijn op de ochtend zelf aan de slag gegaan met een drietal documenten die nodig zijn om de AVG vorm te geven binnen je eigen praktijk.’’ – Agaath Blessinga

‘’ De workshop was erg nuttig doordat we praktisch aan de slag gingen en antwoord kregen op veel vragen. Ik weet nu waarom ik welke documenten moet hebben. Kees is een topper die duidelijk uitlegt.’’ – Yara van Gendt

 

Kosten en aanmelden

Kosten: €75,- per deelnemer
Aanmelden: je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar kees@peppermind-psychologen.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, wacht daardoor niet te lang met aanmelden en meld je aan voor 12 september.
Locatie: Psyned, Maassluisstraat 2, Amsterdam
Tijd: 14:30 uur – 16:30 uur

 

 


Volgende Workshop


 

Workshop Inhoudelijke bedrijfsvoering
Leer je praktijk in cijfers te begrijpen - woensdag 14 november 

Hoe beïnvloed jij, bewust en onbewust, de kwaliteit van jouw praktijk? Als jouw bedrijfsresultaat tegen valt, sta je dan ook kritisch stil bij je eigen functioneren? In de workshop Inhoudelijke Bedrijfsvoering voor vrijgevestigde psychologen en therapeuten helpen wij je jouw cijfers te begrijpen en leren we je hoe je deze kunt beïnvloeden.

De eerstvolgende workshop vindt plaats op woensdag 14 november in Amsterdam. In deze workshop staan we samen stil bij de volgende vragen:

• Zijn cijfers en vakinhoudelijke kwaliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden?

• Hoe kan je het aantal cliënten dat na de intake een behandeling start beïnvloeden? 

• Kan je voorkomen dat cliënten stoppen met de behandeling zodra de lijdensdruk verdwijnt, maar voordat onderliggende thema’s zijn geraakt?

• Hoe ga je om met vragen over de kosten van de behandeling?

We combineren de workshop met een kennismaking met je collega ZZP-ers, waarbij ruimte is om ideeën uit te wisselen, vragen te stellen - ook aan de docent - en inspiratie op te doen. 

 

Programma

09:00 - 09:30 Inloop
09:30 - 12:30 Workshop bedrijfsvoering
12:30 - 13:30 Lunch
13:30 - 14:30 Bedrijfsvoering - vragenrondje
14:30 - 17:00 Kennismakerij

Wat krijg je

• Een 4-urige training rondom bovengenoemde vragen 
• Een rekentool om de impact van verandering te kunnen zien
• Contact met je collega-behandelaren en de kans om onderling kennis uit te wisselen

En hiermee resultaat voor jouw praktijk. De lessen uit deze training hebben bij de cursisten die de workshop hebben geleid tot grotere inhoudelijke kwaliteit en een flinke omzetstijging van de praktijk.

 

 


De trainer - Aerjen Tamminga, Psycholoog Amsterdam

"Als inhoudelijk directeur van Psychologen Nederland gaat Aerjen Tamminga over de kwaliteit van onze behandelorganisatie. Daarnaast begeleidt hij al jaren psychologen bij zelfstandig ondernemerschap. Zelf is hij vrijgevestigd psycholoog, met een praktijk in Amsterdam. Naast zijn werk als zorgprofessional heeft hij ervaring opgedaan als wetenschapper, manager en ondernemer."

 

Ervaringen van cursisten:

"Ik vond de workshop erg leerzaam, ik wist niet dat cijfers zo interessant waren. Aerjen wist het heel inspirerend te brengen." - Ineke Venrooij

"Ik was van tevoren sceptisch, maar het is goed om stil te staan bij hoe je met je intakes omgaat. Nu heb ik zin om thuis naar mijn cijfers te kijken!" - Betty Verhoek

"Het is goed om bezig te zijn met zakelijke bedrijfsvoering, dat schiet er vaak bij in. Ik ga het snel in de praktijk brengen." - Susanne Bulten

 

Kosten en aanmelden

Kosten: Ben je aangesloten bij Psychologen Nederland, dan is de workshop gratis. Bij afwezigheid of annulering minder dan 48 uur van tevoren brengen wij een deel van de kosten van de workshop (€ 195,00) alsnog in rekening. Externe deelnemers kunnen zich inschrijven voor € 195,00.
Aanmelden: Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Aerjen Tamminga op aerjen@psyned.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, wacht daardoor niet te lang met aanmelden.
Locatie: Psyned, Maassluisstraat 2, Amsterdam.  
Parkeren: Dit kan voor deur voor € 2,40 per uur. Je kunt ook parkeren bij station Amsterdam Sloterdijk en vanuit daar met het openbaar vervoer verder te reizen. Dat kost slechts €8,00 voor de hele dag. 

 

Tip:

Houd je de cijfers van je praktijk al bij, neem ze dan mee naar de workshop! Dan kun je zien wat een verandering voor jouw eigen praktijk betekent. Voor een goed overzicht heb je maar weinig cijfers nodig: het aantal intakes, het aantal stops na intake, het aantal sessies per jaar en het aantal onbetaalde facturen.

Heb je specifieke vragen waar je graag bij stil wilt staan, stuur deze dan minimaal een week voor de workshop naar Aerjen, zodat hij kan proberen deze in de workshop te verwerken.