Re-integratie van je medewerker

Als jouw medewerker is uitgevallen door mentale klachten, is dat ontzettend vervelend. Zowel voor je medewerker als voor jou als werkgever. We geloven dat re-integratie een essentieel onderdeel is van het mentale herstel. We moedigen werkgevers daarom ook altijd aan om actief betrokken te blijven bij het re-integratie proces van de werknemer. Maar andersom helpen we onze cliënten ook contact te blijven zoeken met hun werkgever. Zo maken we niet alleen een succesvol herstel mogelijk, maar ook een succesvolle re-integratie.

Laatste update: 25 april 2022

Wat is een re-integratie traject?

Als je medewerker verzuimt, komt daar veel bij kijken. Maar uiteindelijk willen jij en je medewerker dat hij of zij weer aan het werk gaat. Natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Maar dit gaat vaak niet in één keer, maar stapsgewijs. Dit traject noemen we het re-integreren van je medewerker. Als werkgever in Nederland ben je verplicht dit samen met je medewerker te verzorgen.

Snelle re-integratie van je medewerker

Er zijn een aantal dingen die je als werkgever kunt doen, om de snelheid van het mentale herstel en dus ook het re-integratie traject van je medewerker te versnellen. Op het moment dat je werknemer uitvalt, meld je eerst je medewerker ziek bij de bedrijfsarts of arbodienst. Als je medewerker 6 weken ziek is, heeft hij of zij een gesprek met de bedrijfsarts of arbodienst. In die tussentijd gebeurt er vaak niks. Met alle gevolgen van dien: de mentale klachten van je medewerker verergeren vaak eerder dan dat er gewerkt wordt aan het herstel.

En dat is helemaal niet nodig. Pak het als een echte werkgever aan en zorg direct voor de juiste psychologische begeleiding. Op het moment dat je medewerker uitvalt met mentale klachten, kan bij Psyned meteen een behandeltraject worden gestart en kan de medewerker vaak dezelfde week in gesprek met een psycholoog. Het is bewezen dat hoe sneller je medewerker geholpen is bij mentale klachten, hoe sneller je medewerker weer gezond aan het werk is.

Als je medewerker geleidelijk herstelt, ligt er voor jou als werkgever een belangrijke rol weggelegd in het re-integreren van je medewerker. In dit blog lees je 5 tips om de re-integratie zo goed mogelijk vorm te geven.

Hoe ziet een re-integratie traject eruit?

Een re-integratie traject heeft altijd een aantal vaste onderdelen met als doel je medewerker weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Zoals een probleemanalyse, plan van aanpak, evaluaties en het actuele oordeel van de bedrijfsarts of arbodienst. Maar hoe een re-integratie traject er precies ziet, verschilt per situatie, medewerker en vaak ook je eigen organisatie. Want ondanks dat je je taken en plichten hebt als werkgever, die je terugvindt in de Wet verbetering poortwachter, kun je hier ook zeker eigen invulling aan geven. Bijvoorbeeld door niet zes weken te wachten voordat je medewerker in gesprek gaat, maar meteen actie te ondernemen door bijvoorbeeld het inzetten van een psycholoog.

Maar het kan ook zijn dat jullie samen tot de conclusie komen dat je medewerker niet meer terug kan/wil integreren in zijn eigen functie of het bedrijf. Als dat het geval is, ben je als werkgever verplicht er alles aan te doen mogelijk te maken dat je werknemer weer aan het werk kan bij een andere organisatie. Hier begin je uiterlijk een jaar nadat je medewerker is verzuimd mee.

Re-integratieactiviteiten

Als je medewerker gaat re-integreren, gaan jij en je medewerker aan de slag met re-integratieactiviteiten. Dit zijn alle activiteiten die jullie ondernemen om je medewerker weer gedeeltelijk of helemaal aan het werk te krijgen. Denk aan: de gesprekken en advies van de bedrijfsarts, gesprekken met de psycholoog, regelmatig contact tussen werknemer en werkgever, het eventueel inzetten van een re-integratiebedrijf, etc. Kortom, alles wat bijdraagt aan het re-integratie traject van je medewerker.

Re-integratie via Psyned

Wanneer je het re-integratie proces dus wilt versnellen, kunnen wij je helpen. Wij zorgen ervoor dat jouw medewerker zich snel weer beter voelt, maar ook maken we de terugkeer in het bedrijf van de medewerker zo makkelijker. Want hoe langer een medewerker verzuimt, hoe moeilijker de terugkeer in het bedrijf wordt. Bel 085-3030268 of mail naar: werkgevers@psyned.nl. Wij helpen graag!

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina is gebruik gemaakt van de volgende bronnen:

Gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd en goedgekeurd door Bob Schipper, expert Werkgevers en Arbodiensten bij Psyned.

Hulp bij de re-integratie van je medewerker?

Start vandaag nog een traject en help je werknemer snel en gezond weer aan het werk te gaan. Neem hieronder contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Plan je adviesgesprek